کارشناس مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: علل و راههای پیشگیری از آنفلوآنزای فصلی را باید بدانیم.
حسین معصومی در گفتگو با ایسنا، در رابطه با بیماری آنفلوآنزای فصلی، اظهار کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی و گاهی استفراغ و اسهال (بهویژه در کودکان) تظاهر میکند که تب و سرفه از علایم کلیدی بیماری آنفلوآنزا مطرح است.
وی افزود: در آنفلوآنزای فصلی سرفه، اغلب شدید و برای مدتی ادامه پیدا میکند، ولی سایر نشانههای این بیماری بعد از ۲ تا ۷ روز خود به خود بهبود پیدا میکند.
این مسئول تصریح کرد: در مواردی برای برخی از بیمارانی که دچار بیماری حاد تنفسی شدید هستند و افرادی که در معرض خطر قرار دارند، داروی ضد ویروسی توسط پزشک تجویز میشود.
کارشناس مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان زنجان ادامه داد: همهگیریهای آنفلوآنزادر مناطق معتدل، معمولاً در فصول سرد سال و در ماههای پاییز و زمستان بروز میکند.
معصومی در رابطه با مهمترین راه انتقال ویروس آنفلوآنزای فصلی، اظهار کرد: مهمترین راه انتقال ویروس از طریق استنشاق هوای آلوده به ویروس بوده که از طریق سرفه و عطسه بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در هوا پخش شده است و معمولا افرادی که در نزدیکی بیماران قرار بگیرند (بهویژه در فاصله یک متری) بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
وی در رابطه با راههای انتقال ویروس آنفلوآنزا و توصیههای مهم برای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا، افزود: شستوشوی مکرر دستها با آب و صابون، خودداری از دست زدن به بینی و چشمها، پوشاندن دهان و بینی با دستمال کاغذی هنگام سرفه و عطسه، انداختن دستمال کاغذیهای استفاده شده در سطل زباله، رعایت فاصله حداقل یک متری از دیگران و عدم حضور در اماکن عمومی در هنگام بیماری، خودداری از دست دادن و روبوسی با دیگران در هنگام بیماری و استراحت، از جمله توصیههای مهم برای پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا است.