اقرار متهم ردیف اول به صدور اظهارنامه‌های غیرواقعی

تمامی تحقیقات نشان می‌دهد که اقدامات متهمان آن هم در شرایط موجود که دشمن با تمام امکانات در حال ایجاد فشار به ویژه از طریق اقتصادی به کشور است، حتما از مصادیق اخلال در نظام اقتصادی است.
کد خبر: ۹۳۸۲۶۴
|
۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲ 19 November 2019
|
5850 بازدید

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده قاچاق کلان ارز و پول شویی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی در مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار میزان، در ابتدای این جلسه قاضی منصوری روند برگزاری دادگاه و اتهامات متهمان را تشریح کرد. پس از آن رئیس دادگاه از دادستان عمومی و انقلاب خراسان رضوی خواست به بیان مطالب خود و دفاع از کیفرخواست بپردازد. قاضی «درودی» با تبیین اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در مرحله تحقیقات مقدماتی گفت: تمامی تحقیقات نشان می‌دهد که اقدامات متهمان آن هم در شرایط موجود که دشمن با تمام امکانات در حال ایجاد فشار به ویژه از طریق اقتصادی به کشور است، حتما از مصادیق اخلال در نظام اقتصادی است. قاضی درودی افزود: مجموعه قضایی استان در رسیدگی به پرونده‌های گذشته از این دست هم نشان داده که با عزم راسخ و قاطعیت و با محوریت دفاع از حقوق عامه ان شاءا... در چارچوب قانون به اتهامات وارده به هفت متهم این پرونده نیز رسیدگی و قانون را اجرا خواهد کرد. پس از اظهارات دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، رئیس دادگاه از نماینده مدعی العموم خواست تا به قرائت کیفرخواست متهمان بپردازد.

اضرار قابل توجه به کشور از طریق قاچاق ارز و پول شویی
پس از آن، محمود میرشکار فرزند شاه جهان به عنوان اولین متهم به جایگاه فراخوانده شد. طبق اعلام نماینده مدعی العموم، نامبرده به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق شبکه‌ای و سازمان یافته، متهم و در محضر دادگاه حاضر است. نماینده دادستان گفت: اقدامات خلاف قانون نامبرده در کنار دیگر تخلفات سایر متهمان موجب برهم زدن تعادل بازار و در برخی موارد خنثی شدن اقدامات مقامات مسئول شده است. قاضی منصوری با تشکر از اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب مشهد و ضابطان دستگاه قضایی، گفت: اقدامات شبکه‌ای متهم ردیف اول و سایر متهمان در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی دشمنان علیه ملت مظلوم ایران، متضمن اضرار قابل توجه به کشور از طریق قاچاق ارز و پول شویی به مبلغ بیش از ۹ هزار میلیارد تومان شده است.

صدور اظهارنامه غیرواقعی توسط رئیس بانک
متهم محمود میرشکار فرزند شاه جهان گفت: اقرار می‌کنم که اظهارنامه‌های موصوف را من صادر و خلاف قانون رفتار کرده‌ام و قبول دارم. قاضی منصوری خطاب به متهم اظهار کرد: مستندات تخلفات به همراه اقاریر شما در پرونده وجود دارد. نماینده دادستان در ادامه بیان کرد: نامبرده رئیس یکی از شعب بانک ملی در یکی از استان‌های جنوب کشور بوده و با صدور اظهارنامه‌های غیرواقعی ارزی، نقش موثری در مجموع این اقدامات سازمان یافته با هدف قاچاق ارز و پول شویی داشته است. متهم ردیف اول در ادامه دادگاه گفت: اظهارنامه‌ها تحت نظارت خودم بود. رئیس صندوق اقدامات لازم را انجام می‌داد و من اظهارنامه‌ها را امضا می‌کردم. وی ادامه داد: افراد دیگری نیز با استفاده از همین اظهارنامه‌های غیرواقعی صادر شده، ارزهای موجود در بازار داخلی را جمع و در طول سال های متمادی از کشور خارج می‌کردند. این متهم گفت: طبق روال معمول باید ارزهای اظهاری برای ورود به کشور، شمارش شود؛ اما عملا نزد ما این اتفاق نمی‌افتاد. پول‌ها از خارج نمی‌آمد و ارزهای داخلی را جمع می‌کردند. متهم میرشکار افزود: اشتباهم را قبول دارم و تخلفات محرز است.

نماینده دادستان گفت: نامبرده طی چند مرحله بابت اقداماتی که انجام می‌داده مبالغی را دریافت می‌کرده است. وی از متهمان خواست تمام واقعیت‌ها را بگویند و افزود: مستندات پرونده کامل است. پس از دفاعیات متهم، قاضی منصوری از وکیل مدافع متهم ردیف اول خواست تا به دفاع از موکل خود بپردازد. وکیل مدافع متهم ردیف اول پرونده گفت: من به دنبال بیان این نکته که موکلم کاملا بی گناه است، نیستم. همه ما در برابر اعمالمان در پیشگاه قانون و خداوند متعال باید پاسخ گو باشیم. وی افزود: باید دید چه مقامات و چه کسانی مسئولیت نظارت داشته‌اند و چرا به مسئولیت خود عمل نکرده‌اند که این اتفاقات روی دهد؟ چرا باید حلقه‌های مفقوده داشته باشیم؟ باید ابعاد مسائل روشن شود. موکل من خودش صادقانه می‌گوید که اشتباه کرده است، ما از دادگاه تقاضای اجرای عدالت داریم.

پس از دفاعیات وکیل این متهم، نماینده دادستان گفت: متهم میرشکار به عنوان یک عامل مهم، زمینه ساز این حجم از تخلفات شده است. رئیس دادگاه پس از آن از نماینده بانک مرکزی خواست تا به بیان مطالب خود بپردازد. نماینده بانک مرکزی افزود: متهم ردیف اول شاغل در شبکه بانکی بوده و از شرایط ارزی و اقتصادی مطلع بوده، بنابراین نمی‌توان ادعا کرد که وی جهل به اقدامات خود داشته است. این افراد با سوءاستفاده از موقعیت خود با همکاری تعدادی دیگر از افراد، از شهرهای مختلف ارز را جمع آوری و از کشور خارج می‌کردند. نماینده گمرک نیز گفت: از دادگاه انتظار اجرای قانون و عدالت را داریم. رئیس دادگاه اعلام کرد: با توجه به اتهامات و دفاعیات متهم ردیف اول، قرار کیفری وی تشدید و به نامبرده تفهیم می‌شود.

خارج کردن اظهارنامه های سفید از بانک توسط متهم ردیف دوم
با فراخوانده شدن متهم ردیف دوم به جایگاه، کیفرخواست «غلامحسین سنگچولی» فرزند فداحسین توسط نماینده دادستان قرائت شد. سنگچولی متهم به پول شویی، اخذ رشوه و مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق شبکه‌ای و سازمان یافته ارز است.
نماینده دادستان هنگام قرائت کیفرخواست گفت: نامبرده با افراد داخلی و خارجی در زمینه تخلفات مطرح شده همکاری داشته است، مستندات پرونده مشخص کننده تخلفات نامبرده است. متهم سنگچولی افزود: اظهارنامه‌ها در اختیار من و تحت نظارت رئیس شعبه بود. وی ادامه داد: با اقداماتی که انجام می‌دادند توجه من به همکاری جلب شد و اظهارنامه‌های سفید را از بانک خارج و در مشهد استفاده می‌کردم. این متهم گفت: اشتباه کردم. در این هنگام مستندی از اظهارات متهم در صحن علنی دادگاه مبنی بر اقاریر صریح متهم پخش شد.

پس از دفاعیات متهم سنگچولی، وکیل مدافع وی به دفاع از نامبرده پرداخت و گفت: چنان چه مسئولان متولی امور بانکی در زمان خود نظارت مناسبی می‌داشتند چه بسا شاهد وقوع این تخلفات نمی‌بودیم. بنابراین تقاضا داریم تصمیمات متناسب با قصور موکل اتخاذ شود.

رئیس دادگاه نیز از وکلای مدافع خواست تا ضمن دفاع از موکلان خود در صحن علنی دادگاه، لوایح دفاعیه خود را به دادگاه تقدیم کنند.نماینده بانک مرکزی نیز در واکنش به اظهارات وکلای مدافع گفت: خروج اسناد رسمی بانکی از شعبه مذکور، غیرقانونی بوده و تخلف صورت گرفته توسط متهمان روشن است. پس از اتمام اظهارات نماینده بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران، رئیس دادگاه ادامه رسیدگی را به صبح فردا (امروز) موکول کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟