پس از تصویب موضوع افزایش بهای بنزین در شورای عالی سران سه قوه، یکی از نخستین نهادهایی که به این تصمیم واکنش نشان داد و اعتراض بسیاری کرد، مجلس شورای اسلامی بود، به گونهای که حتی برخی نمایندگان، طرحهایی نیز برای رد مصوبه سه قوه در برنامه خود گذاشتند.
به گزارش «تابناک»؛ نمایندگان فراکسیون امید، دو طرح سه فوریتی و دو فوریتی آماده کرده بودند که به محض ورود به مجلس، تقدیم هیأت رئیسه مجلس شود تا ضمن رد مصوبه سران سه قوا، طرح جایگزین برای افزایش قیمتها ارائه شود.
اما پس از سخنان رهبر انقلاب، فراکسیون امید، طرح خود را از دستور خارج کرد؛ با این حال، برخی نمایندگان به ویژه نمایندگان منتسب به پایداری، همچنان بر باور خود در خصوص افزایش نیافتن بهای بنزین پافشاری داشتند.
حجت الاسلام ذالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی، طرح استیضاح لاریجانی را در همان روز کلید زد و با جمع آوری حدود پنجاه امضا از نمایندگان، خواستار برکناری لاریجانی شد؛ البته برخی دیگر از نمایندگان مجلس نیز در اعتراض به افزایش قیمت بنزین، استعفای خود را به هیأت رئیسه مجلس دادند.
با این حال، برخیها خارج از مجلس بر این باورند که اقدامات مجلس درباره افزایش قیمتها بدون پشتوانه بوده و نمایندگان، تنها برای جذب آرای مردم در انتخابات پیش روی، این کار را کرده اند؛ حال آن که مجلس از مدتها پیش، برنامه خود را برای افزایش قیمت سوخت اعلام نموده و حتی مرکز پژوهشهای مجلس نیز برآورد دقیقی از افزایش قیمت سوخت در ماههای گذشته و نیز میزان افزایش تورم به واسطه بالا رفتن قیمت بنزین ارائه کرده بود.
ابطحی، یکی از نمایندگان معترض به افزایش قیمت بنزین و یکی از نمایندگان استعفاکننده در این باره با تابناک گفتوگو کرده است.
سیدمحمدجواد ابطحی، نماینده خمینیشهر در پاسخ به اینکه آیا نمایندگان پیش از تصمیم دولت در خصوص بنزین، طرح خاصی داشتند که امروز معترضند، گفت: نمایندگان مجلس پیش از این تصمیم دولت، دارای ایده و طرح بودند و در رابطه با افزایش قیمت حاملهای انرژی در بودجه ۹۸ بحث و بررسیهایی را انجام داده بودند.
وی افزود: عدهای بر این باورند که ما نمایندگان برنامهای برای بنزین نداشتیم و حالا دنبال سر و صدا کردن هستیم، ولی باید بگویم، هم کارِ کارشناسیشده کردیم و هم مرکز پژوهشهای مجلس روی این قضیه کار کرده بود. ما در گذشته طرحی ارائه دادیم که روزانه به هر ایرانی که ماشین دارد یا ندارد، ۰.۷ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی اختصاص دهند و بنزین آزاد هم ۲۰۰۰ تومان لحاظ شود. حتی شنیدم که در همان روزها، مقام معظم رهبری گفتند که این طرح به عدالت نزدیکتر است. حال هر فردی ماشین نداشت، میتوانست مبلغ آن را بگیرد، ولی ما نتوانستیم این طرح را در بودجه ۹۸ به تصویب برسانیم که به نظرم اگر قرار بر طرح فعلی بود، احتمالاً طرح ما در آن زمان رأی میآورد.
این نماینده اصولگرای مجلس اظهار داشت: قرار نیست ایران با کشورهایی که از نفت و گاز بیبهره هستند و حقوقشان را دلاری دریافت میکنند، مقایسه شود. فشارهای اقتصادی و معیشتی که ماههاست بر زندگی مردم تحمیل شده، به اضافه خبرهای اختلاس و فرار مالیاتی برخی افراد، باعث بیاعتمادی مردم به مسئولان شده و حال بازسازی این اعتماد، کاری بس دشوار است.
عضو کمیسیون آموزش مجلس با انتقاد از عملکرد رئیس مجلس گفت: باید اول از همه از آقای لاریجانی پرسید، شما در جلسه سران قوا به عنوان فرد حقیقی شرکت میکنید یا فرد حقوقی؟ اگر ایشان صدای دیگر نمایندگان است، باید نظر همه مجلس را در جلسه سران سه قوه مطرح کند.