دکتر محمدحسینی گفت: آنتی بیوتیک نباید با سایر زبالهها دور ریخته شوند، بلکه باید به مراکز بازیافت تحویل داد تا دوباره به چرخه زندگی بازنگردد.
به گزارش میزان، دکتر نوشین محمدحسینی رئیس گروه تعرفه و استاندارد فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو در هفته آنتی بیوتیک گفت: جلب توجه افراد به چگونگی حمایت از حفظ آنتی بیوتیکهای موجود، از نکاتی است که امروزه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در این هفته، راههای مختلفی که موجب پدید آمدن مقاومت میکروبی میشود، آموزش داده میشود. این راهها شامل مصرف غیرمنطقی و دور ریختن غیرصحیح آنتی بیوتیکها است.
دکتر محمدحسینی ادامه داد: در هیچ خانهای نباید آنتی بیوتیک مانده باشد که بخواهیم آنها را دور بریزیم. زیرا دوره درمانی مصرف آنتی بیوتیکها باید کامل شود.
وی گفت: در کشور ما سیستم دفع زباله ها، به صورت دفن کردن زبالهها در برخی مناطق خارج شهر است. دور ریختن این دارو در زبالههای شهری ما، باعث جذب این دارو در آبهای زیرزمینی و بازگشت دوباره آنتی بیوتیک به چرخه زندگی میشود.
رئیس گروه تعرفه و استاندارد فراوردههای سلامت سازمان غذا و دارو درباره روش دور ریختن آنتی بیوتیکها اظهار کرد: اگر آنتی بیوتیک در خانه باقی ماند، آنها را جدا بسته بندی کنیم و روی آنها بنویسیم که آنتی بیوتیک هستند. سپس به مراکز بازیافت شهرداری تحویل داده تا وارد زباله معمولی نشود.
وی درباره مصرف این دارو در بیماریهای ویروسی ادامه داد: در هیچ بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا، نباید از آنتی بیوتیک استفاده کرد؛ زیرا باعث بروز مقاومت میکروبی شده و با تضعیف سیستم بدنی موجب دیرتر خوب شدن، میشود.
دکتر محمدحسینی درباره میزان استافاده این دارو در کشور ما افزود: از ۱۰۰ میلیون نسخه تامین اجتماعی که مورد بررسی ما قرار گرفت، ۴۲ میلیون تجویز آنتی بیوتیک داشتیم که به معنای تجویز ۴۰ درصدی است.
وی اظهار کرد: این میزان مصرف، نسبت به توصیه سازمان جهانی بهداشت که تجویز این دارو باید ۳۰ درصد باشد، ۱۰ درصد از حد نورمال بیشتر است که باید کنترل شود.