اعتراف رسمی وزیر راه و شهرسازی به تلاش برای خانه دار کردن ثروتمندان! / آقای اسلامی، این مردم با تحمل سال‌ها فشار همچنان بی خانه اند

در حالی که بیش از شش سال از عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم به دلیل نداشتن برنامه منسجم در حوزه مسکن بدون دستاورد مشخص سپری شد، اکنون و در دو سال پایانی عمر دولت مستقر نیز امید‌ها برای خانه دار شدن قشرهای ضعیف به نا امیدی تبدیل شده است؛ رویه‌ای که گویا وزیر راه و شهرسازی نیز به آن باور دارد و در سخنان رسمی خود از نداشتن برنامه مجزا برای خانه دار کردن قشرهای ضعیف سخن می‌گوید. بماند که او در مورد شیوه خانه دار شدن قشرهای متوسط نیز به درستی توضیحی نمی‌دهد!
کد خبر: ۹۳۹۲۶۹
|
۰۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۰ 23 November 2019
|
13096 بازدید
|
نتیجه تصویری برای مسکن مهر + تابناک
در حالی که بیش از شش سال از عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم به دلیل نداشتن برنامه منسجم در حوزه مسکن بدون دستاورد مشخص سپری شد، اکنون و در دو سال پایانی عمر دولت مستقر نیز امید‌ها برای خانه دار شدن قشرهای ضعیف به نا امیدی تبدیل شده است؛ رویه‌ای که گویا وزیر راه و شهرسازی نیز به آن باور دارد و در سخنان رسمی خود از نداشتن برنامه مجزا برای خانه دار کردن قشرهای ضعیف سخن می‌گوید. بماند که او در مورد شیوه خانه دار شدن قشرهای متوسط نیز به درستی توضیحی نمی‌دهد!

به گزارش «تابناک»؛ پس از گذشت بیش از ششسال از عمر دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اگر بخواهیم برنامه این دو دولت ـ آن هم با یک رئیس جمهور ـ را در حوزه مسکن مورد بررسی قرار دهیم، جز تلاش‌هایی که برای تکمیل و تحویل بخشی از پروژه‌های مسکن مهر انجام و نیز طرح جدید ملی مسکن که در ماه‌های اخیر فرایند ثبت نامش آغاز شده است، دستاورد ملموس دیگری برای اشاره کردن وجود ندارد؛ وضعیتی غیرقابل قبول که سنجاق شدنش با تشدید مشکلات اقتصادی و تورم زمینه خانمانی جمع کثیری از خانواده‌های ایرانی را رقم زده است.
 
البته ناگفته نماند دولت یازدهم طرحی با نام مسکن یکم را نیز در دستور کار خود قرار داد که در سایه افزایش سرسام آور مسکن عملاً کارایی خود را از دست داد و اکنون بخش قابل توجهی از سپرده گذاران این صندوق به دلیل افزایش قیمت مسکن حتی با تسهیلات حاصل از سپرده های یک ساله خود نیز قادر به خرید مسکن نیستند.

اکنون و در شرایطی که فرایند نام نویسی برای طرح ملی مسکن در چند استان کشور آغاز شده و امید‌ها برای صاحب خانه شدن خانواده‌های فاقد مسکن به ویژه جوانان افزایش یافته است، وزیر راه و شهرسازی سخنانی را در مورد این طرح بر زبان آورده که اگر نگوییم معنای آن تلاش دولت برای خانه دار کردن قشرهای ثروتمند است، حداقل باید بگوییم با طرح ملی مسکن نیز قرار نیست دهک‌های ضعیف تا متوسط کشور صاحب خانه شوند.
 
بیشتر بخوانید

اگر تا اینجای مطلب برای شما عجیب و غیر قابل باور بود، لازم است با هم مروری بر سخنان محمد اسلامی، وزیر فعلی راه و شهرسازی که در دوم آذر و در حاشیه امضای تفاهم نامه با وزیر آموزش و پرورش برای احداث ۱۷۰ هزار واحد مسکونی ویژه فرهنگیان بر زبان آورده شد، داشته باشیم.

جایی که اسلامی در واکنش به سؤال خبرنگاران مبنی بر گران بودن طرح ملی مسکن و دیگر حواشی آن گفت: مسکن دهک‌های یک تا سه توسط سازمان‌های حمایتی تأمین می‌شود که مبالغ و درصد سود تسهیلات آن‌ها با سایر قشرها متفاوت است. در این زمینه با کمیته امداد، سازمان بهزیستی و بنیاد مستضعفان، تفاهمنامه امضا کرده‌ایم تا آن‌ها مسکن این قشرها را تأمین کنند.

وزیر راه و شهرسازی در همین باره افزود: جامعه هدف ما در طرح ملی مسکن، دهک‌های ۴ تا ۷ است، دهک‌های ۸، ۹ و ۱۰ تمکن مالی دارند و می‌توانند از بازار، مسکن مورد نیاز را ابتیاع کنند.

اسلامی در همین باره تأکید کرد: برای دهک‌های ۴ تا ۷، سه نوع تسهیلات در طرح ملی مسکن در نظر گرفته و پوشش خوبی برای انواع استطاعت‌ها دیده شده است.
 
وزیر راه و شهرسازی: «نمی‌شود خانه‌دار شویم، اما به خودمان فشار نیاوریم»
 
وی خاطرنشان کرد: نمی‌شود خانه‌دار شویم، اما به خودمان فشار نیاوریم؛ از سوی دیگر، فراوانی عرضه مسکن نیز کمک می‌کند تا قشر وسیعی از مردم خانه‌دار شوند.

بر اساس آنچه در چند سطر بالا به نقل از وزیر راه و شهرسازی مورد اشاره قرار گرفت، چند نکته مهم، قابل تأمل و البته نا امید کننده به ذهن متبادر می‌شود؛

نخست اینکه محمد اسلامی خود نیز به این مهم اعتراف می‌کند که وزارت تحت امرش مجزا و اختصاصی طرحی برای خانه دار کردن قشرهای بسیار ضعیف و به صورت مشخص دهک‌های یک تا سه ندارد؛ وضعیتی که این مجموعه دولتی و متولی ساخت و ساز مسکن را دست به دامان نهاد‌های امدادی و حمایتی کرده است. حالا اینکه با کمک مجموعه هایی، چون کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی برای چه کسری از جمعیت مستضعف جامعه خانه ساخته شده و یا خواهد شد، بماند.

موضوع مهم دیگر اینکه آقای وزیر معتقد است، دهک‌های هشت تا ده به دلیل تمکن مالی قادر به خرید خانه هستند و لذا آن‌ها جامعه هدف طرح ملی مسکن که اکنون در دستور کار قرار گرفته است، نیستند؛ ادعایی که به نظر می‌رسد جزئیات اجرایی طرح ملی مسکن آن را رد می‌کند، چون بنا بر جزئیات این طرح اگر زوج جوانی به لحاظ خانوادگی تمکن بالایی داشته باشند، صرف اینکه تا کنون از خدمات دولتی استفاده نکرده باشند و فاقد مسکن به نام باشند، شامل طرح می‌شوند و می‌توانند با کمک سرمایه‌های خانواده هایشان در این طرح ثبت نام و به آسانی صاحب خانه شوند!
 
فارغ از دو نکته مهم، موضوع نحوه تحت پوشش قرار گرفتن خانواده‌های فاقد مسکن دهک‌های چهار تا هفت نیز در طرح ملی مسکن قابل تأمل است؛ خانواده‌هایی که آقای وزیر خطاب به آن‌ها می‌گوید: «نمی‌شود خانه‌دار شویم، اما به خودمان فشار نیاوریم!»

هر چند دقیق منظور محمد اسلامی از خانواده‌های فاقد مسکنی که در دهک‌های چهار تا هفت قرار دارند، مشخص نیست، اگر این جامعه مورد اشاره را افرادی در نظر بگیریم که در سال ۱۳۹۸ حقوق قانون کار یا کمی بیشتر از آن دریافت می‌کنند و درآمد آن‌ها را با متوسط قیمت مسکن در شهر تهران مقایسه کنیم، به نتایج قابل تأملی دست خواهیم یافت.

با در نظر گرفتن حقوق ماهانه دو میلیون تومان برای یک کارگر در سال ۱۳۹۸ و نیز در نظر گرفتن قیمت متوسط متری ۸ میلیون تومان برای مسکن، مشخص می‌شود حقوق چهارماه یک کارگر تنها برای خرید یک متر مربع از خانه کفایت می‌کند.

در چنین شرایطی عدم پذیرش انتقاد‌های وارده به گران بودن طرح ملی مسکن از سوی وزیر راه و شهرسازی و تأکید او بر اینکه باید برای خانه دار شدن مردم متحمل فشار شوند، عجیب و ناراحت کننده است. چرا که از قرار معلوم آقای وزیر بی خبر است که به رغم همه فشار‌ها، کسر قابل توجهی از جمعیت کشور فاقد مسکن هستند و سال‌های سال علی رغم تحمل سخت‌ترین فشار‌ها موفق به خرید یک خانه آن هم با حداقل متراژ نشده اند.

با این تفاسیر، می‌توان مدعی شد طرح جدید دولت در حوزه مسکن ـ آن هم در شرایطی که نیازمند پرداخت به صورت میانگین ماهانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قسط است ـ زمینه صاحب خانه شدن قشرهای مستضعف و متوسط را فراهم نخواهد کرد و تنها قشرهای ثروتمند جامعه هستند که می‌توانند از این طرح بهره برداری کرده و با چشم سرمایه گذاری به آن نگاه کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
همه در نهايت اين موضوع را مشخص ميكند كه حقوق افراد جامعه مكفي براي يك زندگي عادي و معمولي نيست.....
بماند كه اكثر جوانان حتي شغل ندارند.....
بد نيست نمايندگان مجلس ، سران قوا و دولت قانون اساسي ايران دوباره مرور كنند در مورد شغل و رفاه مردم و مسكن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
کلیه فروشی، مغز استخوان فروشی، کودک فروشی و خود فروشی را فکر کنم جزو فشار، طبقه بندی نمیکنند
ایشان فضای فکریشان متفاوت است و در بطن قشر مستضعف نیستند. این گسل طبقاتی بین مسئولین و مردم باعث این امر شده
تنها راه خانه دار شدن، جلوگیری از فئودالیسم ایجاد شده در اقشاری است که به خیابان خری، محله خری و روستا خری رسیده اند.افرادی که تعداد اسناد مالکیت آنها به تنهایی از 30 هزار سند فراتر رفته و همچنان در حال افزایش است. افرادی که حاضرند برج ها و پاساژ ها یشان، خالی بماند ولی قیمت کاهش پیدا نکند
تنها راه مبارزه با این فئودالیزم و زمین خواری افسار گسیخته، مالیات است که مردم و مسئولین و تابناک و مطبوعات، آن را به هیچ انگاشته اند
با این روند منتظر بد تر از این هم باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
عزیزم از کی مالیات بگیرن .از خودشون که مالیات نمیگیرن تا من و شما هستیم که به موقع مالیلت مون را از حقوق مون برمیدارن .که فشاری به اون قشر نیاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
یکی از شرایط طرح ملی مسکن متاهل بودن است، تکلیف جوان هایی که به علت نداشتن خانه مجرد مانده اند چه می شود؟
پاسخ ها
افشین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
مجرد خونه میخواد چکار - فعلا متاهل لامون خونه دار بشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
سیر از گرسنه خبر نداره
مملکت درست نمیشه تا وقتی مسئولینش تا خرخره سیرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
واقعا یک جوان با درامد ماهانه 3 میلیون چطور خانه دار بشه. مگه قرار نبود برامون رفاه بیارید. هر چی میریم جلو بدتر میشه. فقط به فکر رفاه اقازاده هاتون هستید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
ماهی سه تومن حقوق میگیری و شاکی هستی؟
من که بالیسانس 2200 میگیرم باید گریه کنم لابد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
اینو باید آخوندی جواب بده که پنج سال وزیر مسکن بود و بمعنا واقعی کلمه هیچ کاری نکرد هیچ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
متاسفانه این دولت فقط هیبت ظاهری یک دولت را دارد !!!
روحانی حتی برای کسری بودجه دست به افزایش و تحمیل سه برابری بنزین با چاشنی فضای امنیتی زد .یعنی خلاصه تجربیات امنیتی روحانی به حقوقدان بودنش چربید.
با توجه به اینکه از این دولت عمری باقی نمانده ، دولت بعدی میماند و انباشت مسکن مورد نیاز بخشی از دوره احمدی نژاد و کل دو دوره روحانی.در صورتیکه روند مسکن مهر پس از رفع اشکالات پی گیری میشد شاید امروز شاهد بروز شدن مسکن مورد نیاز جامعه بودیم.
ما هم مثل دیگران سپرده گذاری کردیم ،وام آماده شد ولی گرانیها مخصوصا در بخش مسکن در سال گذشته همه رشته های ما را پنبه کرد هم ارزش سپرده ما و هم ارزش وام از بین رفت.ضمن اینکه گرانیهای حاصل از افزایش قیمت بنزین نیز ضربه دیگری بر سپرده و وامی که با برداشت نکردن سپرده حفظ کرده ایم خواهد زد.حال شما پیدا کنید دولت توانمند و وزیر توانمند را !!!
آس و پاس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
ما خانه به دوشان غم سیلاب نداریم . عمریست از این نسخه های بی پشتوانه و تفننی برای مسکن پیچیده شده ولی در حرف بنام اقشار کم در آمد و در عمل به کام فرصت طلبان و دلان
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
مسئولین که خدا رو شکر همشون در هتل 6 ستاره با هزینه دولت یا منزل سازمانی رایگان سکونت دارند و بعد از چند ماه به راحتی صاحب ویلاهای چند هزار متری در بهترین نقاط تهران میشن.

گور پدر مردم عادی
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
بسیار عالی بسیار.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟