کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر شاهد کف سازی در سطوح قیمتی فعلی در بازار هستیم و دلیل آن نیز انتظار فعالان برای تعیین سیاست های کلی دولت در بودجه 99و سناریوهای تأثیرگذار بر بازار از جمله ارز 4200 تومانی و سایر متغیرهای کلان اقتصادی است.
سید مهدی رباطی در گفتوگو با خبرنگار بورس تابناک گفت: به طور واضح در بسیاری از سهام بازار به ویژه شرکت های بزرگ و گروه های مطرح پتانسیل رشد را شاهد هستیم و ارزش بازار این شرکت ها در صنایع بانکی، فلزات اساسی و برخی پتروشیمی ها متناسب با کاهش ارزش پول ملی و تورم افزایش نیافته است.
وی با بیان اینکه چنانچه وضعیت را از بعد P/E و ارزش بازار بررسی کنیم، کماکان بسیاری از سهام برای افزایش قیمت پتانسیل دارند، تاکید کرد: برخلاف بسیاری از پیش بینی ها به نظر من نمی توان افتی برای بازار سرمایه متصور بود.
مدیر عامل کارگزاری بورس بیمه ایران با بیان اینکه بسیاری معتقد به وجود حباب بودند و کاهش جدی در شاخص کل بورس را انتظار داشتند، ادامه داد: همان گونه که شاهد بودیم شاخص در محدوده 300 هزار واحدی با حمایت قوی مواجه شد و اکثر سهام بنیادی و بزرگ بازار کاهش آنچنانی نداشتند و حتی سهامی نیز که در آنها از وجود حباب صحبت می شد، با افت جدی مواجه نشده و کماکان در وضعیت استراحت به سر می برند.
وی افزود: پیش بینی من این است که در حال حاضر کف سازی در سطح قیمتی فعلی در بازار را شاهد هستیم و دلیل آن نیز این است که بازار در انتظار تعیین سیاست دولت برای بودجه 99و سناریوهای تاثیر گذار بر بازار از جمله ارز 4200 تومانی و سایر متغیرهای کلان اقتصادی است.
رباطی خاطرنشان کرد: بازار تا یکی دو هفته دیگر در وضعیت استراحت به سر خواهد برد و پس از آن موج جدید حرکت شاخص را شاهد خواهیم بود و پیش بینی من این است که شاخص تا اواسط سال 99، به محدوده 400هزار واحدی خواهد رسید و بازار سرمایه کماکان در مقایسه با دیگر بازارهای رقیب پتانسیل بهتر و بیشتری برای سرمایه گذاری را داراست.
وی در خصوص صنایع و گروه های پیشرو در موج جدید حرکت با بیان اینکه زمانی که شاخص در روند صعودی قرار می گیرد، با توقف و تاخیر زمانی همه گروه ها رشد کرده و نمی توان تنها یک گروه را در حرکت شاخص موثر دانست، تاکید کرد: لیکن به نظر می رسد پالایشی ها، پتروشیمی ها و فلزات اساسی و نیز برخی از هلدینگ های سرمایه گذاری همچون گروه توسعه ملی و سرمایه گذاری غدیر با عقب ماندگی جدی از بازار مواجه بوده و گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری کم ریسک و بازدهی معقول برای سهامداران خواهند بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در کنار این گروه ها نمادهای بانکی نیز رشدی نسبت به بازار نداشته اند و برخی از نمادهای خودرویی و شرکت هایی که با احتمال افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی مواجه هستند، دیگر گزینه های مطلوب برای سهامداری خواهند بود.
بر اساس این گزارش و به نقل از نبض بورس، بررسی بازدهی نمادها و شاخص صنایع مختلف در هفته ای که گذشت، مبین چند مطلب است؛ نخست اینکه شاخص نمادهای بانکی که بازدهی منفی 0.69 درصدی را یک ماه اخیر ثبت کرده بود، با بازدهی مثبت 5.22 درصدی مواجه شده؛ این موضوع بیانگر حرکت نقدینگی از برخی گروه ها و نمادها به طرف سهام بانکی است ضمن آنکه بررسی ارزش معاملات طی هفته گذشته نیز این مطلب را تایید کرده و به نظر می رسد، پس از یک دوره بی اعتنایی به بانکی ها فعالان بازار مجددا روی خوش به این نمادها نشان دادند.
ارزش معاملات خرد بورس تهران در هفته گذشته با رشد قابل توجهی مواجه شد و بر این اساس رشد 25006 میلیارد ریالی داد و ستدهای معامله گران حقیقی بورس تهران، نوید بازگشت روزهای رونق به تالار حافظ را می دهد.
کمترین ارزش معاملات بورس تهران در هفته منتهی به ششم آذر ماه یک هزار و سیصد و نود هشت در حالی در روز شنبه یعنی نخستین روز هفته رقم خورد که در سایر روزهای معاملاتی، این پارامتر با رشد قابل توجهی مواجه شده است.
ارزش معاملات خرد |
شنبه 2/09/98 |
یکشنبه 3/09/98 |
دوشنبه 4/09/98 |
سه شنبه 5/09/98 |
چهارشنبه 6/09/98 |
سهام |
9673 |
13161 |
13251 |
14091 |
12894 |
حق تقدم |
60 |
51 |
10 |
12 |
12 |
مجموع |
9733 |
13212 |
13261 |
14103 |
12906 |
بنابراین، ارزش معاملات خرد طی این هفته 63215 میلیارد ریال بوده که نسبت به ارزش 38209 میلیارد ریال معاملات هفته قبل با رشد بیش از 25006 میلیارد ریالی همراه بوده است.
به گزارش نبض بورس، بررسی بازدهی نمادها و شاخص صنایع مختلف در هفته ای که گذشت، مبین چند مطلب است؛ نخست آنکه شاخص نمادهای بانکی که بازدهی منفی 0.69 درصدی را یک ماه اخیر ثبت کرده بود، با بازدهی مثبت 5.22 درصدی مواچه شده؛ این موضوع بیانگر حرکت نقدینگی از برخی گروه ها و نمادها به طرف سهام بانکی است؛ ضمن آنکه بررسی ارزش معاملات طی هفته گذشته نیز این مطلب را تایید کرده و به نظر می رسد پس از یک دوره بی اعتنایی به بانکی ها فعالان بازار مجددا روی خوش به این نمادها نشان دادند.
شاخص فلزات اساسی نیز با ثبت بازدهی منفی 0.72 درصدی طی ماه گذشته، طی 5 روز معاملاتی اخیر توانسته این بازدهی منفی را جبران کرده و با تخصیص بازدهی مثبت هفتگی 0.72 درصدی خاطر سهامداران خود را اندکی التیام بخشد.
در بین نمادهای تالار حافظ، سیمان فارس(سفار) با بازدهی 51.4 درصدی در حالی سهامداران خود را خشنود و شیرین کام کرد که سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها (وسکاب) با کاهش قیمت 12.7 درصدی بیشترین ضرر را نصیب سهامداران خود کرد.
همچنین نمادهای آ.س.پ با رشد 36.9 درصدی، زبینا با افزایش 30.6 درصدی، کلوند با تقویت 29.3 درصدی و ددام با بازدهی 29.3 درصدی دیگر نمادهایی بودند که در هفته منتهی به ششم آذر ماه با افزایش قیمت مواجه و توانستند توقعات سهامداران خود را برآورده کنند. در طرف مقابل کگاز با افت 12.2 درصدی، زکشت با 10.7 درصد ، ختراکح با 9.9 درصد و ختراک با 9.4 درصد نمادهای بودند که با سهامداران خود را با زیان مواجه کردند.
در هفته ای که گذشت، شاخص صنایع مختلف عمدتا رو به صعود داشت و شاخص محصولات چرمی متاثر از اخبار افزایش سرمایه (وملی) همچنان با استقبال سهامداران مواجه شد و بازدهی 16.19 درصدی را ثبت کرد، شاخص فنی و مهندسی با رشد 12.49 درصد، شاخص سایر معادن با 10.98 درصد و شاخص مواد دارویی با 10.93 درصد ، شاخص وسایل ارتباطی با 10.20 درصد، شاخص انتشار و چاپ با 9.28 درصد، زراعت با 8.50 درصد، بیمه و بازنشسته با نماد شاخص این هفته خود یعنی البرز با بازدهی 8.10 درصدی، قند و شکر با بازدهی 7.66 درصدی اطلاعات و ارتباطات با 7.36 درصد و کاشی و سرامیک با 7.21 درصد بیشترین بازدهی را دربین صنایع مختلف داشتند.
در مقابل تنها شاخص 4 صنعت فرآورده های نفتی با 1.86 درصد، شاخص چند رشته ای با 0.99 درصد، شیمیایی با 0.24 درصد و استخراج جز نفت با 0.24 درصد بیشترین بازدهی منفی را تجربه کردند.
هرچند ارزش معاملات هفته گذشته با کاهش 7 درصدی، رقم 77307 میلیارد ریال گزارش شده لیکن با توجه به ارزش بیش از 26000 میلیارد ریالی معاملات عمده هفته قبل، ارزش معاملات طی این هفته با رشد مناسبی همراه بوده و همان گونه که اشاره شد، ارزش معاملات خرد نیز رشد داشته است.
حجم معاملات نیز با کاهش 12 درصدی 14263 میلیون سهم و حق تقدم و سایر اوراق مالی گزارش شده و دفعات معاملات با رشد 38 درصدی، رقم یک میلیون و 894 هزار و 517 ثبت شده است.