خبرگزاری های آمریکایی به نقل از پنتاگون، اعلام کردند، برخی جابجایی ها و تحرکات نظامی اخیر ایران، نگرانی ها از یک هجوم احتمالی ایران علیه منافع آمریکا را افزایش داده است.
به گزارش «تابناک»؛ سیانان به نقل از یک مقام دولتی آمریکا نوشت: «در چند هفته گذشته، اطلاعات محکمی درباره تهدیدات از جانب ایران وجود داشته است.»
یک مقام رسمی دیگر گفته که این اطلاعات در ماه نوامبر (ماه میلادی گذشته) از سوی آژانسهای نظامی و اطلاعاتی جمع آوری شده اند.
این مقامات نگفته اند اطلاعات مورد ادعای آنها به چه صورتی است؛ اما یکی از آنها گفته در چند هفته گذشته نیروها و تجهیزات ایرانی تحرکاتی داشته اند که ایالات متحده نگران است برای یک حمله بالقوه، در صورت صدور دستور از سوی نظام ایران، به کار گرفته شوند. مشخص نیست، این تهدید از سوی دولت مرکزی ایران است یا سپاه پاسداران!
فرمانده عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه اخیرا هشدار داده بود که ایالات متحده انتظار دارد ایران در واکنش به تحریمها و فشارهای این کشور، اقداماتی انجام دهد.
ژنرال کنت مک کنزی، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده گفته بود: «اگر به سه یا چهار ماه گذشته نگاه کنیم، من انتظار آن را دارم. این امکان وجود دارد که آنها کاری غیرمسئولانه انجام دهند. ممکن است به همسایگان خود ضربه بزنند. انتخاب اقداماتی در حوزه نظامی در بلندمدت برای آنها مفید نخواهد بود. این پیامی است که تلاش میکنیم برسانیم.»
همزمان با تعطیلات روز شکرگزاری، پنتاگون به ناو «یواساس آبراهام لینکولن» اجازه داد تا وارد خلیج فارس شده و در بحرین پهلو بگیرد. با وجود این، مقامات آمریکایی میگویند که اقدامات پیشگیرانهای با توجه به تهدیدات ایران صورت گرفته بود؛ هرچند نگفته اند این اقدامات چه بوده است.
مقامات آمریکایی گفته اند، اطلاعات تازه آنها به عنوان بخشی از نظارت مستمر این کشور انجام شده و ارتباطی با نگرانیهای سیاسی درباره استیضاح دونالد ترامپ ندارد. این اطلاعات از طریق کانالهای حرفهای نظامی و اطلاعات انتقال داده شده و مشخص نیست ترامپ در جریان جزئیات آن قرار دارد یا خیر.
همچنین برای آمریکاییها مشخص نیست که ناآرامیهای جاری داخل ایران نقشی در تصمیم گیریهای تهران خواهد داشت یا خیر!
ربکا رباریش، سخنگوی پنتاگون، بدون آن که درباره اطلاعات تازه به دست آمده اظهارنظری کند به سی ان ان گفت: «ما از نزدیک به نظارت بر فعالیتهای رژیم ایران، نظامیان آن و گروههای مورد حمایتش ادامه خواهیم داد و در صورت نیاز به خوبی برای دفاع از نیروها و منافع آمریکا آماده ایم.»
به نظر می رسد، آمریکایی ها دور جدیدی از فضاسازی ها و اتهام زنی ها به ایران در منطقه را آغاز کرده اند. در این میان، باید به چند نکته اشاره کرد؛
نخست: پنتاگون در این فضاسازی جدید خود علیه ایران به مکان دقیقی از تحرکات نیروها و تجهیزات ایران اشاره نکرده اند؛ این بدان معناست که واشنگتن احتمالا قصد دارد هر رخداد یا حادثه جدیدی در منطقه را به ایران نسبت دهد.
دوم: به نظر می آید این بیانیه پنتاگون بی ارتباط با حملات موشکی روز گذشته به پایگاه آمریکایی عین الاسد در الانبار عراق نیست؛ حملاتی که تاکنون فرد یا گروهی مسئولیت آن را بر عهده نگرفته است.
سوم: فضاسازی امنیتی و تهدیدآمیز مداوم علیه ایران برای ائتلاف دریایی آمریکا که از یک ماه پیش کار خود را در خلیج فارس آغاز کرده ضروری است. در واقع، موجودیت این ائتلاف وابسته به وجود یک تهدید پایدار و عینی است. لازم به یادآوری است که چند روز بعد از آنکه ایران در خردادماه امسال، یک فروند پهپاد آمریکا را بعد از تجاوز به حریم سرزمینیاش در نزدیکی تنگه هرمز سرنگون کرد، کاخ سفید به بهانه حضور گستردهتر در منطقه برای امنیت بیشتر، تلاش خود را برای تشکیل یک ائتلاف دریایی کلید زد.
چهارم: آمریکا قصد دارد با ایران هراسی در منطقه، طرح راهبردی ایران به نام «ائتلاف امید» که با استقبال مواجه شده است، مختل کند. بدین جهت که از طریق ایجاد تصور تهدید از ایران، از پیشبرد این طرح ثبات زای ایران جلوگیری کند.