توصیه‌هایی به مسئولان برای رفع مشکلات معیشتی پس از گرانی بنزین؛

از «ثروتمندان، پزشکان، هنرمندان و صاحبان صنایع» هم «مثل حقوق‌بگیران» مالیات بگیرید، مشکلات حل می‌شود!

این دوگانه هاست که قشرهای ضعیفی را که در تنگنای معیشتی قرار گرفته اند، از وضعیت موجود شاکی می‌کند. درست است شاید این قشر از جامعه لابی‌های سنگینی برای طرح اعتراضات و گرفتن حقوق مسلم خود نظیر آنچه ثروتمندان، صاحبان صنایع، پزشکان، هنرمندان و امثال هم که حاضر نیستند برای درآمد‌های افسانه‌ای شان کوچکترین مالیاتی پرداخت کنند؛ ندارند...
کد خبر: ۹۴۲۱۴۳
|
۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۴ 10 December 2019
|
14766 بازدید
|

موج اخیر اعتراضات ناشی از افزایش بنزین در کشور فروکش کرد، اما پایان این موضوع به منزله تمام شدن مسئولیت رسانه‌ها در بررسی و تحقیق پیرامون این مساله نیست و از طرفی مسئولان هم حتما وظیفه دارند ابعاد این مساله را با دقت کنکاش و موشکافی کنند و در وهله اول به بهبود وضعیت مردمی که از این شرایط به شدت مورد فشار قرار گرفته اند و معاششان در خطر است، بپردازند.

به گزارش «تابناک»؛ مساله دومی که مسئولان بخش‌های مختلف در کشور باید آن را مورد مداقه قرار بدهند، تفکیک معترضانی است که به دلیل فشار اقتصادی بر زندگی شان به تصمیم اخیر برای گرانی بنزین اعتراض کردند با فرصت طلبان آشوبگری که هیچ گاه فرصتی برای بیان اعتراضات واقعی مردم نگذاشته اند و با کشاندن اعتراضات به اقدامات خشونت آمیز، همیشه این مسیر را به بن بست کشانده اند.

هرچند این بار آشوبگران خیلی هدفمند دست به اقداماتی زدند که در بسیاری موارد حکایت از این داشت که آن‌ها پیش از هر اقدام، آموزش‌های لازم را در این باره دیده بودند. در حقیقت بستن مسیر دسترسی مردم به نقدینگی از طریق تخریب ‌ای تی ام‌ها و آتش زدن بانک ها، با مشکل مواجه ساختن رسیدن مایحتاج روزانه از طریق غارت فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همچنین هدف قرار دادن دکل‌ها و پست‌های مخابراتی، همه نشان از یک برنامه ریزی دقیق داشت که مسئولان به ویژه در بخش‌های امنیتی باید در این زمینه هشیار باشند.

به هر شکل، اگر بخواهیم حوادث اخیری که به دنبال «افزایش قیمت بنزین» در کشور رخ داد، دسته بندی کنیم، می‌توان سه نتیجه از آن گرفت؛ نخست اینکه بخش زیادی از مردم به ویژه در قشرهای پایین دست و دهک‌های پایینی جامعه به این تصمیم اعتراض داشتند و از آن گلایه‌مند بودند که در جای خود آن را در این گزارش بررسی خواهیم کرد. دومین دسته، فرصت طلبان و جیره خواران سرویس‌های خارجی بودند که بر موج اعتراضات سوار شدند و به قصد ضربه زدن به کشور، اقدامات هدفمندی در راستای تخریب اموال عمومی و خصوصی و غارت فروشگاه‌های تامین مایحتاج مردم انجام دادند.

سومین دسته هم مردمی بودند که شاید بسیاری از آن‌ها زندگی و اقتصادشان از تصمیم اخیر بنزینی متاثر شده، اما مخالف هرگونه اقدامی که منجر به از دست رفتن امنیت کشور و تخریب اموال عمومی بشود، بودند و برای همین هفته گذشته در صفوف به هم فشرده و برای محکوم کردن اقدامات مخرب، تاکید می‌کنیم ـ «محکوم کردن اقدامات مخرب و حمایت از امنیت کشور» ـ نه اقدامات مسئولان به صحنه آمدند.

«مسیح مهاجری» مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز این روزنامه با تیتر «از انبار باروت تا انبان نان» تحلیلی بر شرایط اخیر داشته و نوشته است: حفاظت از نظام جمهوری اسلامی، که امام خمینی فرمودند: از اوجب واجبات است، با وارد کردن فشار بر مردم، قرار دادن آن‌ها در تنگنای معیشتی و برخورد‌های غیرقانونی با آن‌ها تحقق نمی‌یابد. عده‌ای از مسئولان، این کار‌ها را می‌کنند و سپس با استفاده از امکانات رسانه ملی تعبیراتی از قبیل: «مردم بسیار خوب ما» و «ملت فهیم و با بصیرت» تلاش می‌کنند بر کار‌های نادرست خود سرپوش بگذارند.

او با ارائه راهکار‌هایی که می‌توانست در ماجرای سهمیه بندی منجر به اقناع افکار عمومی شود، عنوان کرد: «کسی با اقدام شما برای جلوگیری از بالا رفتن مصرف بنزین مخالف نیست، ولی همه درباره چگونگی آن حرف دارند. افزایش تدریجی قیمت بنزین، پرهیز از دونرخی‌کردن، توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، مبارزه قاطع با قاچاق سوخت، گرفتن مالیات از مصرف‌کنندگان بیش از حد متعارفی که با کارت سوخت تشخیص داده می‌شود، برخورد قاطع با فرار‌های مالیاتی، پرهیز از ولخرجی‌هایی از قبیل: پرداخت حقوق‌های میلیاردی به مربیان خارجی ورزش آنگونه که اخیراً در ماجرای ویلموتس پیش آمد، کاهش هزینه‌های زائد دستگاه‌های دولتی، فرهنگ‌سازی با پیشتاز شدن خود مسئولان در تحمل ریاضت اقتصادی و ده‌ها راهکار دیگر وجود دارند که می‌توانند شما را به اهدافتان برسانند بدون آنکه به مردم لطمه وارد شود و اقشار ضعیف گرفتار تنگنای معیشتی گردند.»

مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی یادآور شده است: «سوال بسیار مهم این است که چرا ترکش تصمیم‌های مسئولان ما همیشه به قشرهای ضعیف و مستضعف اصابت می‌کند و هرگز به مرفهین کوچک‌ترین آسیبی نمی‌رساند؟ به تجمعات اعتراضی هفته آخر آبان نگاه کنید و از خود بپرسید چرا در مناطق بالای شهر تهران حتی یک نفر برای اعتراض به افزایش قیمت بنزین به خیابان نیامد؟ با این تصمیم شما نه سفر‌های خارجی آن‌ها کاهش یافت، نه تفریحات داخلی‌شان قطع شد، نه مهمانی‌های اشرافیشان تعطیل شد، نه بریز و بپاش‌هایشان تغییر کرد و نه مصرف بنزین شاسی‌بلند‌ها و خودرو‌های چند میلیاردیشان کم شد. در مقابل، بسیاری از خانواده‌های فقیر از همان نان خالی بخور و نمیر که گیرشان می‌آمد محروم شدند. آیا همین خطای بزرگ شما کافی نیست که محرومین و پابرهنه‌ها را به صحنه بکشاند و به اعتراض وادارد؟

طبیعی است که در چنین شرایطی، اتفاقات ناگوار هم رخ می‌دهد، سوءاستفاده‌هایی هم می‌شود و دشمن هم اهداف خودش را دنبال می‌کند، ولی چه کسی است که نداند زمینه را تصمیمات شما فراهم کرده است؟»

مهاجری تاکید کرد: «اگر حضرات مسئولان به این واقعیت‌ها توجه کنند به این نتیجه خواهند رسید که ماجرای بنزین فقط یک جرقه بود که به انبار باروت اصابت کرد و انفجار هفته آخر آبان را پدید آورد، انبار باروتی که عملکرد‌های نادرست ناشی از تصمیمات نادرست‌تر به وجود آورده است. تصورتان این نباشد که ماجرا تمام شده و دشمنان خارجی ناکام مانده‌اند. اشتباه اصلی همین است که دنبال پیدا کردن دشمنان خارجی می‌گردید.

مگر یادتان رفته که امام خمینی فرمودند: از خارج کسی نمی‌تواند به این کشور و این نظام آسیبی وارد کند، هر آسیبی وارد شود از داخل خواهد بود؟ سیاست‌هایتان را عوض کنید و به جای انبار باروت جامعه را به انبان نان تبدیل نمایید، در آن صورت می‌توانید مطمئن باشید که به وظیفه خود برای حفاظت از نظام عمل کرده‌اید. مردم را که داشته باشید، دیگر نیازی به تهدید و تطمیع و سخنرانی‌های پرطمطراق این وزیر و آن وکیل و آن فرمانده که فکر می‌کنند هرچه بلندتر صحبت کنند قدرتمندتر جلوه می‌کنند، نخواهد بود، عملتان کار خودش را می‌کند حتی اگر یک کلمه هم نگویید. این را هم بدانید که نان، با خودش دین را هم می‌آورد، چون فرموده‌اند کَادَ اَلْفَقْرُ اَنْ یَکُونَ کُفْراً یعنی وقتی نان باشد، کفر می‌رود و ایمان می‌آید.»

این مساله بسیار حیاتی و کلیدی است که مسئولان برای بهبود وضعیت کشور، صرفه جویی در مصرف و همچنین توزیع هرچه بهتر عدالت؛ جدای از تدبیری که باید در تصمیم داشته باشند، حتما باید به سمت گرفتن از غنی و تقسیم آن بین فقرا بروند، هزینه‌های زائد را کم و آن را برای بهبود وضعیت اقشار کم درآمد و طبقه کم برخوردار مصرف کنند نه اینکه برای یک تصمیم به صورت مساوی دست در جیب برخوردار و غیربرخوردار بکنند.

در روز‌های اخیر بحث‌های زیادی در خصوص گرفتن مالیات از هنرمندان ـ که در همه جای دنیا به سفت و سخت‌ترین شکل ممکن جاری و ساری است ـ شده است، اما در نهایت ممکن است بحث گرفتن مالیات از سلبریتی ها، اینفلوئنسر‌ها و امثال هم نظیر گرفتن مالیات از پزشکان و بستن مالیات بر روی دخانیات و سیگار خیلی سطحی مطرح شود و در نهایت هم به بدترین شکل ممکن که راه را برای دور زدن قانون اخذ مالیات فراهم می‌کند، این موضوع اجرایی شود.

چطور می‌شود که رئیس سازمان امور مالیاتی رسما در برنامه زنده تلویزیونی از فرار مالیاتی چند ده هزار میلیاردی افراد متمول، ثروتمندان، کارخانه داران و صاحبان صنایع سخن می‌گوید؟ قانون اخذ مالیات از پزشکان خیلی نیم بند اجرا می‌شود و حتی برای استفاده از کارتخوان که حتی فروشندگان دوره گرد و دستفروشان مترو هم به آن مجهزند، در مطب پزشکان هزار، اما و اگر مطرح می‌شود؛ اما به کارگران، کارمندان، بازنشستگان و حقوق بگیران که می‌رسد، آن‌ها باید مالیات خود را پیش از دریافت حقوقشان پرداخت کنند؟

این دوگانه هاست که قشر‌های ضعیفی را که در تنگنای معیشتی قرار گرفته اند، از وضعیت موجود شاکی می‌کند. درست است شاید این قشر از جامعه لابی‌های سنگینی برای طرح اعتراضات و گرفتن حقوق مسلم خود نظیر آنچه ثروتمندان، صاحبان صنایع، پزشکان، هنرمندان و امثال هم که حاضر نیستند برای درآمد‌های افسانه‌ای شان کوچکترین مالیاتی پرداخت کنند؛ ندارند. اما همین مردم هستند که پای انقلاب بوده اند و پای کار کشور مانده و خواهند ماند.

نگاهی به اعترضات اخیر که در پایین شهر اتفاق افتاد و حتی کک بالای شهری‌ها هم نگزید، بیانگر عمق ماجراست. مسئولان محترم اگر سراغ حل این دوگانه‌ها بروند و آنچه باید در مورد ثروتمندان، صاحبان صنایع، پزشکان، هنرمندان و امثال هم انجام بشود، انجام بدهند، بسیاری از گیر و گور‌ها حل می‌شود و طبیعتا بسیاری از مشکلات کشور هم به ویژه در زمینه اقتصادی و معیشتی برطرف خواهد شد. حتما مردم زیادی در جریانات اخیر اعتراض داشتند که نباید آن‌ها را به فرصت طلبان آشوبگر ربط داد، بلکه باید حرفشان را شنید و برای رفع مشکلاتشان اقدام کرد. بسم الله

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۴۸
انتشار یافته: ۱۰۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
دوست بنده تذکر میدهد که روزه خان ها از قلم نیفتد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
منظور ایشون روضه خوانها است .
ناشناس
| Netherlands |
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
روضه خوان ها که صاحب مملکتند مالیات نمیدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
دهنمونو سرویس کردی بابا..تو که هزار بار تا حالا این حرفو زدی لااقل املاشو یاد بگیر دیگه.روضه!روضه!روضه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
روضه خوان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
ایمو خوب اومدی!!!
همشون الان به شغلهای بالا رسیدند!!
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
از روحانیونی که از طریق مراسم گوناگون مدهبی و عاقد .....در امد دارند مالیات کم شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
بنیادها و سازمانها و هیئت ها و حوزه های مذهبی و فرهنگی متعدد و رنگارنگ !؟
در بودجه امسال ۲۱۸۰ میلیارد تومان فقط بودجه دریافت می کنند !؟
حدود نیم درصد کل بودجه کشور !؟
البته این ارقام به غیر از درآمدهای دیگری است که آنها مستقیم و غیر مستقیم از اینجا و آنجا دارند !؟
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
البته که بعضیها در هر صنف و لباسی سو استفاده میکنن.شما نگران نباش
ناشناس
| Netherlands |
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
داداش تو راست میگی این چیزی که اینا میخونن همون روزه است نه روضه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
روزه خان !!!!!!! کلاس چندمی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
بسلامتی ومیمنت دلار شد ۱۴۲۰۰ (البته تااین لحظه ساعت ۱۴:۳۵ سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۹)
همگی باهم جیغ ودست و هورااااااا!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
همه دارایی و اموال مردم را هم بگیرین دو نفر اختلاس گر پیدا میشن یه لقمه چپش می کنن. باید جلو دزدی ها گرفته بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
مالیات بر عایدی سرمایه عادلانه ترین مالیات و اثر گذار ترین مالیات است و از ایجاد ثروت های باد آورده که هر روز شاهد آن هستیم جلوگیری می کند و روند آنرا متوقف و اصلاح می کند و گردش ثروت در کشور را مدیریت می کند
لطفا برای نمونه قوانین کشور ژاپن را بررسی کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
فقط بابک زنجانی دو میلیارد و هشتصد میلیون یورو پول نفت و پول نقد تامین اجتماعی را در زمان دولت دهم بالا کشیده است !؟
یعنی حدود ۴۰۰۰۰ میلیارد تومان
که به میزان کل یارانه های پرداختی یکساله مردم
و ده درصد کل بودجه یکساله کشور است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
12:49
همین سهمیه بندی بنزین توی دولت مورد وثوق شما علاوه بر خسارات جانی ومالی ببین چقدر خسارات در بحث احیای دوباره کارت سوخت و هدر رفت منابع در این چهار سال داشت رقمش بسیار بالاست جالب اینجاست قضیه زنجانی در همون زمان دولت دهم مطرح شد و این دولت اون رو کشف نکرده که انقدر ژست مبارزه با فساد میگیره در نهایت به صحبت های آقای اسماعیلی اگه گوش میدادی میفهمیدی چقدر از مطالبات از این فرد گرفته شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
آفرین گل گفتی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
وقتی می گوید گران شدن بنزین برای قشر ضعیف دردناک است معلوم است حرف های عوام فریبانه زده
چون این گران کردن بنزین برای قشرهای بسیار ضعیف بسیار سودمند است و ضریب جینی را کاهش می دهد و فاصله طبقاتی کمتر می شود
البته گران کردن با یکباره افزایش دادن فرق دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
جناب برای ماشینهای بالای 500 میلیون مالیات وضع کن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
حرف های مسخره نزنید ...اونی که پولداره ماشین ۵۰۰ میلیونی داره ،حتما درامد خوبی داره،،متناسب با درامدش مالیات بده..همون ادم پولدارم قرار نیست بهش ظلم بشه و از ماشینش،کت و شلوارش،بند تمبونش...مالیات کسربشه دیگه.
فیروزه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
این به شرطی است که از قبل اعلام کرده بودند که ماشین بالای 500 باید فلان مقدار مالیات بده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
فردا پرایدو می کنند ۵۰۰ اونوقت همه باید مالیات بدن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
چرا 500 از ماشین ها 300 میلیونی هم باید مالیات گرفت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
دیروز یک پرادو وی ایکس جلوی چشمم پانصد هزار تومان بنزین زد عین خیالش هم نبود این باید مثل من مالیات بده؟ باور کن اونی که من دیدم اگر پنج میلیون هم پول بنزینش میشد خم به ابروش نمی اومد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
کی میاد با دست خودش, خودش رو بندازه توی هچل؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
بالای 200!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
مافیای کنکور هم باید مالیات بده با سرنوشت میلیونهای جوان ایرانی که بازی میکنن کسی هم که حریف این مافیای چغر و بد بدن هم که نمیشه . حداقل مالیاتش هم بدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
یعنی واقعاً این مسئولین فکر نمیکنن که دارن مالیات رو از قشر ضعیف میگیرن و در مقابل از قشر مرفه مالیاتی دریافت نمیشه ؟!

آخه کجای دنیا اینجوریه ؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
سلام متاسفانه و صد متاسفانه فقط از حقوق بگیران مالیات می گیرند بنده در حدود پنج میلیون تومان حقوق می گیریم در ماه از بنده حدود 400 هزار تومان ماالیات کسر می شود که در سال حدود پنج میلیون تومان می شود در حالی که با برخی بازاریان صحبت می کردم گفتند یکی گفت برای سه ملیون مالیات سالانه اعتراض کردیم .
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
وکیلا پزشکا هنرمندا و کارخونه دارا و بقیه پولدارا مالیات نمیدن و همشون هم سوار ماشین ملیاردیو لباس برند و خونه چند ملیاردیو. منم خونم اجاری ماشینم تیبا 92.ناراحت نشین. خودم میدونم اسرافه. بزودی میفروشم بذارم رو رهن. خدایی هم هست. اشکال نداره. پولدارا ایشالا سلامت باشن. من که آدم نیستم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
شما آدم هستی اونا ها آدم تر هستند .ما همه در حقوق شهروندی با هم برابر هستیم ولی بعضی ها برابر ترند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
نه آقا این حرف ها چیه؟حیا کن!!!! پزشک مالیات بده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
مداحان با درامدهای ساعتی 25 میلیون مالیات میدن؟!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟