امضای توافقنامه همکاریهای دریایی ایران و عمان، دخالت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در امور داخلی ایران، شبیه سازی جنگ با حزب الله از سوی اسرائیل و واکنش آمریکا به سفر احتمالی روحانی به ژاپن، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به بیانیه انگلیس، فرانسه و آلمان درباره اعتراضات عراق نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ سفارتخانههای سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس با انتشار بیانیهای مشترک از دیدار سفرای این کشورها با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق خبر دادند.
در این بیانیه، سه کشور اروپایی ادعا کردهاند که هدف از این دیدار، محکوم کردن کشته شدن معترضان عراقی از جمله در جریان حوادث روز جمعه بغداد بوده است.
سه کشور اروپایی همچنین در درخواستی مداخله جویانه از عبدالمهدی خواستهاند تا امنیت معترضان در خلال اعتراضات در بغداد و دیگر شهرهای جنوبی عراق تامین شود.
اعتراضات مردمی در کشور عراق از اول ماه اکتبر (نهم مهر ماه) در نتیجه مطالبات برخی از فارغالتحصیلان بیکار از میدان تحریر بغداد آغاز شد، اما در فاصلهای اندک، دستهایی پنهان روند اعتراضات مسالمتآمیز را به انحراف کشیدند و با ادامه آن اغتشاشات جایگزین اعتراضات در عراق شد.
دولت بغداد از رسیدگی به خواستههای معترضان خبر داده و از آنها خواسته است تا صف خود را از آشوب گران جدا کنند.
امضای توافقنامه همکاریهای دریایی ایران و عمان
با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی عمان و ایران و حضور وزرای راه و شهرسازی ایران و تجارت و صنایع عمان توافقنامه همکاریهای دریایی و کشتیرانی بین دو طرف به امضا میرسد.
محورهای این تفاهمنامه در حوزه توسعه همکاریهای دریایی در زمینه حملونقل و تلاش مشترک برای رفع موانع توسعه همکاریهای دریایی طرفین است.
ارتقای همکاری شرکتهای کشتیرانی طرفین در زمینه حمل کالا بین ایران و عمان و تسهیل در ورود و خروج کشتیهای باری و مسافری بین بنادر دو کشور از دیگر مفاد این تواقنامه است.
همکاریهای فنی شامل عملیات امداد و نجات دریایی، حفاظت از محیط زیست دریا، آموزش دریایی و امنیت دریانوردی و تبادل اطلاعات از دیگر محورهای این توافقنامه ذکر شده است.
مقرر بود این توافقنامه ابتدا در سازمان بنادر و دریانوردی به امضا برسد، اما محل آن به وزارت راه و شهرسازی تغییر یافت، ولی مجدداً در وزارت راه و شهرسازی اعلام شد که این مراسم در هتل پارسیان آزادی تا ساعاتی دیگر برگزار خواهد شد.
دخالت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در امور داخلی ایران
«جوزپ بورل» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا این بیانیه ادعا کرده که واکنش نامتناسب نیروهای امنیتی ایران بدون توجه به درخواستهای خارجی منجر به کشته و زخمی شدن عده زیادی شده است.
او همچنین گفت، آنها در برخورد با ناآرامیها از خود خویشتنداری نشان ندادهاند و به استفاده نامتناسب از زور علیه معترضان غیرخشن روی آوردهاند.
بورل در ادامه از مقامات ایرانی خواست که تحقیقات شفاف و موثقی را در این زمینه انجام دهند و خواهان پاسخگویی عاملان خشونت علیه «معترضین» شد.
بورل همچنین اضافه کرد، ایران باید به تعهدات بینالمللی خود در قبال میثاق حقوق مدنی و سیاسی پایبند باشد و گفت، اتحادیه اروپا حقوق بشر و تمامی موارد مورد نگرانی را در تعاملات دوجانبه با ایران مطرح کرده و به این رویکرد ادامه میدهد.
درطی هفته های گذشته و بخصوص پس از ناآرامیهای چند روزه در ایران، این چندمین بار است که اتحادیه اروپا مدعی نقض حقوق بشر در ایران شده است.
شبیه سازی جنگ با حزب الله از سوی اسرائیل
رسانه های رژیم صهیونیستی از برگزاری یک رزمایش نظامی گسترده از سوی نظامیان این رژیم، برای شبیه سازی جنگ با حزب الله لبنان خبر دادند.
بر اساس گزارش رسانه های صهیونیست، این رزمایش نظامی در قبرس برگزار شده است و جنگ با حزب الله در آن تمرین شده است.
این رسانه ها اعلام کردند، رزمایش مذکور در منطقه ای شبیه به جنوب لبنان برگزار شده و شامل یورش و اشغال مواضع و تخلیه زخمی شدگان زیر آتش و درمان زخمی شدگان و برخورد با ساکنان محلی است.
در این رزمایش نظامی، سناریوهای مختلفی با تاکید بر هماهنگی و همکاری، طرحهای چندجانبه و عملیات ها در خلال جنگ شبیه سازی شده است.
برگزاری این قبیل رزمایش ها در حالی رخ می دهد که صهیونیست ها به شدت نگران اوضاع جبهه داخلی خود هستند و هر چند کوشیده اند با برگزاری مانور جنگ احتمالی با حزب الله را تمرین کنند و بودجه هنگفت ۳۰ میلیارد شیکلی برای ارتش خود اختصاص داده اند تا جبهه داخلی آن را از حملات موشکی اعم از غزه یا شمال و موشک های حزب الله در امان بدارد؛ اما جبهه داخلی این رژیم به شدت نگران است.
معاریو به نقل از عاموس گلعاد رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک و سیاسی و رئیس سابق کمیته سیاسی امنیتی به گزارش های ارتش اسرائیل در مقابل کابینه امنیتی در خصوص سناریوهای جنگ آینده در جبهه شمالی پرداخت که شامل تخلیه صدها هزار نفر از اسرائیلی ها و برخورد روزانه صدها موشک و کمبود انرژی برق می شود.
گلعاد نسبت به روزی که در جبهه شمال درگیری نظامی رخ دهد، هشدار داد و تهدید جبهه داخلی را بسیار جدی دانست و اعلام کرد که مقاومت در شمال موشک های خود را به سوی اسرائیل هدف گیری کرده اند که از جمله این مناطق تل آویو است و لازمه این مساله آن است که ارتش و نهادهای امنیتی از آمادگی کامل برخوردار باشند.
واکنش آمریکا به سفر احتمالی روحانی به ژاپن
منابع دیپلماتیک روز شنبه از چراغ سبز آمریکا نسبت به طرح ژاپن برای میزبانی از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خبر دادند.
به گفته این منابع مقامات ایران و ژاپن درحال آماده سازی مقدمات برای حضور روحانی در ژاپن حوالی ۲۰ دسامبر هستند. درصورت انجام، این اولین سفر یک رئیس جمهوری ایران به ژاپن پس از سال ۲۰۰۶ است.
ژاپن به واسطه سالها رابطه دوستانه با ایران در تلاش برای معافیت از تحریمهای اقتصادی دونالد ترامپ علیه تهران است که به واسطه خروج واشنگتن از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ علیه تهران اعمال شد.
شینزو آبه که یکی از متحدان نزدیک دونالد ترامپ نیز به شمار میرود، در ماه ژوئن به تهران سفر کرد و به اولین نخست وزیر این کشور تبدیل شد که از سال ۱۹۷۸ به بعد وارد ایران میشود.
به گفته منابع ژاپنی شینزو آبه در جریان سفر روحانی از ایران خواهد خواست تا همچنان به توافقات هستهای خود پایبند بماند. البته این منابع هنوز خبری درباره پیشنهاد طرف مقابل به ایران مطرح نکردهاند.