رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت بروز آنفلوآنزا در کشور گفت: از چهارشنبه هفته گذشته (۱۳ آذرماه) به تدریج شاهد روند کاهشی موارد جدید ابتلا به این بیماری و کاهش بار مراجعه بیماران حاد تنفسی به مراکز درمانی بودهایم و این روند حکایت از آن دارد که طی دو تا سه هفته آینده، اپیدمی آنفلوآنزا در کشور کنترل میشود.
به گزارش «تابناک»، دکتر حسین عرفانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پایش روند همهگیری آنفلوآنزا در کشور و با بیان اینکه در بعضی مواقع امکان بروز موجهای بعدی آنفلوآنزا نیز وجود دارد، افزود: موجهای بعدی آنفلوآنزا غالبا موجهای خفیفتری هستند، اما در حال حاضر پیشبینی خاصی از بروز موج دوم یا سوم آنفلوآنزا نداریم. در علم همهگیری شناسی بر پایه یک روش مدلینگ با توجه به اطلاعاتی که باید از نظر زمانی در اختیار داشته باشیم میتوانیم در مورد موجهای بعدی پیشبینی کنیم که در حال حاضر برایمان امکانپذیر نیست.
بروز موجهای بعدی آنفلوآنزا؛ آری یا خیر؟
وی با تاکید براینکه موج فعلی آنفوآنزا یک موج اپیدمی فصلی و انسانی بوده است، افزود: بروز موج دوم و سوم بیماری آنفلوآنزا دور از ذهن است، مگر اینکه اطلاعاتی به دستمان برسد که خلاف آن را ثابت کند، اما در حال حاضر اطلاعاتی مؤید شکلگیری موجهای بعدی آنفلوآنزا در اختیار نیست.
تقاضای کاذب برای تزریق واکسن آنفلوآنزا
رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر اینکه تقاضای صورت گرفته برای تزریق واکسن آنفلوآنزا در سال جاری نوعی تقاضای هیجانی و کاذب بود، تصریح کرد: سال گذشته میزان واکسن آنفلوآنزایی که از بخش خصوصی وارد کشور شد، ۳۰درصد از میزان توزیع شده در سال جاری کمتر بوده است. نکته قابل توجه آن است که از میزان توزیع شده واکسن در سال گذشته، حدود ۵۰۰هزار واکسن به دلیل عدم مصرف دور ریخته شد.
وی با اشاره به این که بخش خصوصی از نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو محدودیتی برای واردات واکسن ندارد، ادامه داد: اما اتفاقی که امسال با آن در میزان تقاضای واکسن روبرو بودیم، نوعی تقاضای کاذب و هیجانی بود. واکسن آنفلوآنزا در صورتی که در زمان درست خود برای دو گروه در معرض خطر و در معرض تماس تزریق شود، میتواند تا حدی از بروز بیماری آنفلوآنزا پیشگیری کند.
شاه کلید کنترل آنفلوآنزا
عرفانی گفت: اما از واکسن مهمتر، شاه کلید کنترل آنفلوآنزا رعایت بهداشت فردی است. پایه اصلی کنترل این بیماری رعایت نکات بهداشتی است. بنابراین شستوشوی مرتب دستها بسیار توصیه میشود؛ چراکه ویروس آنفلوآنزا از طریق دست حداقل میتواند به مدت نیم ساعت قدرت انتقال عفونت را داشته باشد. بر همین اساس باید رفتار بهداشتی به یک فرهنگ تبدیل شود و افراد هنگام سرفه و عطسه دهان خود را بپوشانند.
۸۱ فوتی آنفلوآنزا تا کنون
وی همچنین در خصوص آخرین آمار فوتیهای آنفلوآنزا گفت: طبق آخرین آمار که روز شنبه ( ۱۶ آذر) نیز اعلام شد، ۸۱ نفر به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا در کشور جان خود را از دست دادهاند که البته تمام این افراد دارای بیماری زمینهای بودهاند.