پایگاه آمریکایی «میدل ایست فروم» عنوان کرد؛

لبنان به عرصه تقابل آمریکا، روسیه و ایران تبدیل خواهد شد؟!

اگر واشنگتن علیه ایران اقدامی انجام دهد، پوتین هم در مقابل ایالات متحده و هم در جنگ ایران و حزب الله و اسرائیل از تهران پشتیبانی می‌کند که احتمالاً وضعیت وخیم‌تر خواهد شد. این باعث می‌شود، لبنان به یک میدان نبرد بزرگ تبدیل شود؛ بنابراین، برای واشنگتن بسیار مهم است که اطمینان حاصل کند که هرگونه توافقنامه آمریکا و روسیه درباره سوریه باید گسترش سیستم دفاعی روسیه به لبنان را ممنوع کند.
کد خبر: ۹۴۳۳۴۹
|
۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۰ 11 December 2019
|
16047 بازدید
|
۹

لبنان در دهه‌های گذشته، عرصه هماوردی شماری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین المللی بود که در پیشاپیش آنها، آمریکا، فرانسه، عربستان سعودی و ایران قرار داشتند. با توجه به تحولات منطقه‌ای و داخلی، نقش برخی از این کشور‌ها کاهش یافته است. این مساله مسکو را واداشت تا برای پر کردن این خلأ سیاسی و امنیتی پیشقدم شود و در رویارویی با آمریکا و غرب به کارت‌های مهمی دست یابد.

به گزارش «تابناک»؛ تحرک روسیه در لبنان با تحولات انبوه رخ داده در کنش و واکنش‌های منطقه خاورمیانه طی سال‌های گذشته پیوند دارد. حضور نظامی روسیه در سوریه به میزان فراوانی بر نفوذ و توان تاثیر این کشور افزود و باعث شد، به کشور‌های همسایه سوریه و مسائل آن‌ها – به ویژه لبنان – اهتمام بیشتری نشان دهد.

پیروزی‌هایی که روسیه در سوریه به دست آوردند، به تقویت موضع و جایگاه این کشور در منطقه خاورمیانه کمک و آن را به شریک قابل اعتمادی برای بسیاری از کشور‌های منطقه – و از جمله لبنان – تبدیل کرد، به گونه‌ای که نخبگان سیاسی لبنان ضرورت هماهنگی همزمان با ظهور مسکو به عنوان یک کشور بزرگ و میانجی را درک کردند. این امر به حزب الله و هم پیمانانش محدود نمی‌شود، بلکه شخصیت‌های سنی نظیر نخست وزیر «سعد الحریری» را نیز در برگرفته که همواره روابط نیرومندی با واشنگتن و دیگر کشور‌های غربی داشته است.

لبنان به عرصه تقابل آمریکا، روسیه و ایران تبدیل خواهد شد!؟

هرچند کوشش های روسیه برای تحکیم نفوذ خود در لبنان، امتداد طبیعی حضور نظامی و نقش سیاسی اش در سوریه به شمار می رود، لبنان که عرصه رقابت بسیاری از نیروهای منطقه ای و بین المللی است، عرصه بی مانعی برای روسیه و نفوذ آن نخواهد بود و بخشی از این امر به نفوذ ایران، آمریکا و عربستان در این کشور مربوط می شود.

در همین رابطه، پایگاه آمریکایی «میدل ایست فروم» در گزارشی به اقدامات روسیه در لبنان پرداخته و نوشته است، به زودی بازیگر جدیدی یعنی مسکو به صف بازیگران رقیب در لبنان می پیوندند.

در این مطلب آمده است: تلاش های روسیه برای تبدیل لبنان به حوزه نفوذ خود با قرار دادن آن در زیر چتر پدافند هوایی مسکو و فروش سلاح به بیروت، سال هاست که توسط کارشناسان آمریکایی مورد بحث قرار گرفته است. برخی از تحلیلگران معتقدند واشنگتن نباید سعی کند با کرملین در آنجا رقابت کند، در حالی که برخی دیگر بر این باورند، هر گونه امتیاز غیرقابل قبول است.

فروش تسلیحات روسیه به لبنان به احتمال زیاد بر توازن قدرت منطقه تأثیر نخواهد گذاشت، اما گسترش چتر دفاع هوایی روسیه از سوریه به لبنان می تواند توازن قوای نیروها را تغییر دهد و یک چالش جدی برای آمریکا در آینده نزدیک ایجاد کند.

در حالی که پوتین از ادعای دیرپای هیچ دشمن و دوست دائمی که وجود ندارد پیروی می کند، وی چنین انعطاف پذیری را نسبت به ایالات متحده نشان نمی دهد. او پیش از آنكه حتی به مقام ریاست جمهوری دست یابد، فضایی ضد آمریكایی را در روسیه پرورش داده و خود را در یك ضدیت دائمی با آمریكا محبوس كرده است.

اگر واشنگتن علیه ایران اقدامی انجام دهد، پوتین هم در مقابل ایالات متحده و هم در جنگ ایران و حزب الله و اسرائیل از تهران پشتیبانی می کند که احتمالاً وضعیت وخیم تر خواهد شد. این باعث می شود لبنان به یک میدان نبرد بزرگ تبدیل شود؛ بنابراین، برای واشنگتن بسیار مهم است كه اطمینان حاصل كند كه هرگونه توافقنامه آمریكا و روسیه درباره سوریه باید گسترش سیستم دفاعی روسیه به لبنان را ممنوع كند.

اینکه آیا واشنگتن و مسکو می توانند با هم توافق کنند یا نه مشخص نیست؛ اما یک سیاست جامع ایالات متحده در قبال لبنان و سوریه، بهترین راه حل است. دولت آمریكا همچنین باید بر جوامع مسیحی در لبنان متمرکز شود تا مانع از بازگشت در زیر چتر مسکو، حزب الله و ایران شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
هر چقدر ما با کشورهای همسایه خود روابط بهتری داشته باشیم در دنیا قدرت بیشتری پیدا خواهیم کرد
مردم منطقه باید به قدرت اقتصادی و انسانیت کشور ما واقف باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
فکر حمایت روسیه از ایران یک فکر بسیار خام و بیهوده است ، پر واضح هست که روسیه از هیچ هم پیمانی در مقابل هجوم خارجی دفاع نکرده و نمیکنه این مسله در خصوص یگوسلاوی، عراق و لیبی هم کاملا مشهود بود و پشت همه آنها را خالی کرد.
به تاریخ ۲۰۰ سال اخیر ایران هم نگاه کنید بیشترین آسیب را از سمت روسیه متحمل شده ایم از توپ بستن مجلس و عهد نامه های گلستان و ترکمانچای گرفته تا حمایت تسلیحاتی از عراق در جنگ تحمیلی و .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
ایران سپر بلای روسیه نشود

مرگ بر روسیه
مرگ بر روسیه
مرگ بر روسیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
همونطور که تو حمله امریکا به عراق کمک صدام کرد به ما هم کمک میکنه.سه روز قبل از حمله صدام با مقامات روسی صحبت میکنه اونا هم میگن خیالت راحت.روز حمله دیپلماتهای عراقی از روسیه اخراج شدند و پاسخ تلفن مقامات عراق رو هم نمیدادن.یه هفته قبلشم کلی بار نفت و دلار از عراق رشوه گرفته بودن.حالا هی دلتون رو به روسیه خوش کنید.یعنی نمیدونن آزموده را آزمودن خطاست؟؟؟؟
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
اینکه روسیه از ایران حمایت میکند در مقابل آمریکا فقط اندیشه ماست. روسیه فقط به دنبال منافع ملی خودش هست و کاملا هم منطقی هست.وگرنه هیچ وقت از ما حمایت نکرده و نخواهد کرد در واقع اگر کشوری به خاطر یه کشور دیگر خودش را درگیر کند منطقی نیست. به خاطر همجواری لبنان با دریای مدیترانه کشورها سعی می کنند به نوعی درگیر مسایل لبنان شوند و الان دریای مدیترانه با منابع غنی آبی و انرژی که دارد نظر همه کشورها را به خودش جلب کرده و به نوعی درگیری الان حداقل در بخش سیاسی اش شروع شده و کشورهای روسیه، آمریکا، یونان، قبرس، مصر، اسرائیل، ، ترکیه و لیبی و فرانسه و انگلیس و سایر کشورهای اروپایی الان دارن تیم درست می کنند. وگرنه چرا این کشورها در یمن وارد نمی شوند چون به غیر از کویر و بیابون چیزی نداره و براشون ارزش ندارد. این خلاصه یکی از میزگردهای سیاسی برخی از تحلیل گران ترک در چند شب پیش بود.
به امید موفقیت برای ایران چه در عرصه میدانی چه در میز مذاکره
اشکان
|
China
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
از شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی مون فقط نه غربی نه غربی مونده! این حجم اعتماد بیجا رو اگر بجای روسیه و چین که همیشه پشتمون رو خالی کردن و به هیچ قطعنامه ای علیه مون نه نگفتن رو میزاشتیم روی غربی ها حداقل الان وضع اقتصادیمون بهتر میبود.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
مقاله ای دور از واقعیات. در لبنان فرانسه نقش پر رنگی دارد چون جزو قلمرو استعماریش میباشد که نقشی در این مقاله برای ان تصور نشده.از طرفی روسیه هرگز به خاطر ایران وارد درگیری با امریکا نخواهد شد مگر انکه حمایت روسیه از ایران را فروش سلاح های از رده خارج و تاریخ گذشته روسیه به ایران انهم به چند برابر قیمت معنی کنیم.
ناشناس
|
Iraq
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
به نظر میرسد ما باید نسبت به تغییرات اساسی در سیاست خارجیمان اهتمام جدی داشته باشیم با آنکه سیاست خارجی ما باعث پیشرفت وافزایش مانورچین وروسیه وحتی ترکیه شده وحتی باعث آزاد سازی عراق از یوغ توطیه داعش وامریکا شده به لبنان وسوریه هویت داده است ولیکن کشورهای یاد شده در این شرایط اقتصادی حتی از خرید نفت ایران امتناع میورزند تحلیلها بوضوع نشان میدهد اگر ایران هم پیمان غرب شود روسیه وبه تبع ان چین دچار فروپاشی احتمالی خواهد شد وجای مانوری برای کشورهای چون ترکیه وپاکستان نخواهد ماند وعراق برای همیشه مستعمره امریکا باقی خواهد ماند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
نهایت همون کاری رو میکنه که تو سوریه کرد و با وجود سیستم دفاع موشکی تقریبا تمام مواضع ایران تو سوریه از دست رفت یک امید واهی برای ایران بهترین نتیجه رو برای اسرائیل داره
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟