به گزارش «تابناک»؛ ۲۸ آبان ماه، در روزهایی که اینترنت ایران تقریبا قطع بود و التهابات بنزینی گوشه و کنار کشورمان را در برگرفته و اخبار ناخوشایندی مخابره میشد، «محمداسماعیل اکبری»، مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزش را متفاوتتر از همیشه آغاز کرد، چراکه قرار بود امورات روزمره اش را به مدد یک «دستیار ویژه» پیش ببرد!
«دستیار ویژه مشاور عالی وزیر»؛ عین عبارتی است که در نامه اکبری آمده و بر اساس آن، «محمد اکبری» یعنی پسر وی، «اقتصاددان محترم و متخصص اقتصاد سلامت» لقب گرفته و تاکید شده که پدر از فرزندش «شناخت عمیقی» در امور مختلف دارد و این فرزند متخصص، مورد تایید وزیر نیز هست.
البته تعریف و تمجید مشاور عالی از فرزندش فراتر از اینهاست و بهتر است برای پی بردن به آنها و واقعی بودنشان، به متن حکم انتصاب وی مراجعه شود؛ حکمی عجیب و غریب که ساعتی بعد از انتشار و دست به دست شدن در شبکههای اجتماعی، با واکنش وزارت بهداشت به آن، واقعی بودنش مسجل گشت.
آن گونه که کیانوش جهانپور، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل روابط عمومی این وزارت خانه به باشگاه خبرنگاران گفته، «این حکم مشاور وزیر بهداشت، ابلاغ انشایی است و برای مشاور وزیر بهداشت منعی ندارد، چون در ابلاغ انشایی پست سازمانی وجود ندارد.»
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت در ادامه تاکید کرده که پست مندرج در حکم «انشایی» آقای مشاور عالی وزیر، وجود ندارد و در نتیجه «حقوق و مزایا» هم نخواهد داشت. چیزی که در حکم اکبری برای پسرش به این شکل آمده بود: «با توجه به درخواست خودتان و تایید بنده، دستمزدی به شما تعلق نمیگیرد... دعاگویتان هستم.»
اما اگر قرار نیست به فرزند مشاور عالی وزیر حقوق پرداخت شود و بنا بر ادعای مدیرکل روابط عمومی، حکم نوشته شده بی ارزش است و تنها جنبه انشایی دارد، دلیل نوشتن چنین حکم بلند بالا و مفصلی، آن هم در روزهای اوج بحران بنزین در کشور چه بوده است؟ این سوالی است که در پی انتشار این حکم پرسیده میشود و بی پاسخ مانده است.
آیا آن گونه که مدیرکل روابط عمومی وزارت خانه گفته، این حکم، بی ارزش و صرفا انشایی و سمت درج شده در آن خارج از چارت سازمانی و بدون حقوق است یا همان گونه که در حکم آمده، دلیل بدون حقوق شدنش، تقاضای حکم گیرنده و موافقت حکم دهنده است؟ آیا حکمِ بدون حقوق، بدون مجوز ورود و خروج به وزارت و دسترسی به مدیران و بخشهای مختلف آن هم هست؟!
اصلا براستی چه دلیلی دارد که مشاور وزیر بهداشت که مدیر «پروژه جمعیت» در این وزارت خانه است (همان پروژهای که وزیر تاکید بسیاری بر اهمیتش دارد و به تازگی دربارهاش طی نامهای به رهبر انقلاب گزارش داده) برای کمک گرفتن از فرزندش حکم صادر کرده و این گونه حاشیه آفرینی کند؟ آیا عجیب است اگر برخی این حکم را دستمایه کارچاقکنی بخوانند؟!
البته سوالات در این خصوص بیش از موارد یاد شده است؛ اما آنچه ماجرا را عجیبتر میکند، سکوت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره است. سکوت وزیری که مدت هاست از هر فرصتی برای تاکیدش بر رانت خواری استفاده میکند و حتی مدعی است زیرمجموعههای مستقیمش از جمله سازمان غذا و دارو هم به بلایایی در این خصوص از جمله امضاهای طلایی مبتلاست، اما حکم مشاورش برای پسرش را ندید گرفته!
سکوتی که بسیاری انتظار دارند زودتر شکسته و به ابطال این حکم شائبه برانگیز و حتی توبیخ یا عزل مشاور عالی وزیر منجر شود؛ مشاوری که به رغم کوتاه بودن دستش از عزل و نصب، از صدور حکم، آن هم با مختصات عجیب یاد شده ابایی ندارد، چه برسد زمانی که دستش باز باشد و پر کردن جایگاههای سازمانی به وی سپرده شود!