مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان

رییس دیوان عدالت اداری از صدور رایی مبنی بر مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان خبر داد.
کد خبر: ۹۴۴۱۵۸
|
۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۰ 15 December 2019
|
11054 بازدید
|
۹

رییس دیوان عدالت اداری از صدور رایی مبنی بر مخالفت با صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان خبر داد.

به گزارش «تابناک»، حجت الاسلام والمسلمین محمدکاظم بهرامی در گفتگو با ایسنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رای صادره از سوی یکی از شعب دیوان عدالت اداری در خصوص صدور گواهینامه موتورسیکلت برای همه بانوان قابل استناد خواهد بود یا اینکه این موضوع نیاز به صدور رای در هیات عمومی دیوان عدالت اداری دارد؟ آیا شکایت جدیدی در این زمینه مطرح شده است؟ گفت: باید شکایت جدید را سوال کنم. اما به دلیل اینکه رای تجدیدنظر هنوز صادر نشده است؛ بنابراین رای لازم الاتباع نیست.

وی افزود: البته آرای شعبه، یک رای است و با آرای هیات عمومی که لازم الاتباع است، فرق دارد. این موضوع باید در شعبه رسیدگی شود. البته رای مخالف این موضوع را هم در دیوان عدالت داریم و این‌ها رای غیرقطعی است. آرای قطعی اگر متعارض باشند، موضوع به هیات عمومی می‌رود. ولی چون این رای به مرحله قطعیت نرسیده طبعا زمینه آن برای اینکه به هیات عمومی برده شود، هنوز فراهم نیست.

به گزارش ایسنا، ۱۳ مردادماه سال جاری شعبه‌ای از دیوان عدالت اداری در رایی، حکم به "الزام پلیس راهور ناجا به صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای زنان واجد صلاحیت" صادر کرد.

طبق گردش‌کار این پرونده یک خانم مقیم اصفهان به طرفیت نیروی انتظامی دعوایی به خواسته "الزام به صدور گواهی‌نامه رانندگی موتورسیکلت" مطرح کرده بود. نامبرده در شرح دادخواست آورده بود که اینجانب دارای کلیه شرایط لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی موتورسیکلت هستم، اما راهور ناجا از صدور گواهی نامه امتناع می‌کند. با توجه به این که این موضوع هیچ گونه تعارضی با شرع و قانون ندارد لذا بدین وسیله تقاضای رسیدگی و صدور حکم به شرح عنوان خواسته مورد استدعاست.

دادخواست و ضمایم به طرف شکایت ابلاغ شد که راهور ناجا در پاسخ اعلام کرد: حسب ماده واحده اصلاح ماده ۲۲ قانون حمل و نقل و عبور کالای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹ مسئولیت صدور گواهی نامه رانندگی در قلمرو جمهوری اسلامی ایران برعهده نیروی انتظامی است و با استناد به تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹ صدور گواهی نامه رانندگی موتور سیکلت برای مردان برعهده نیروی انتظامی است بنابراین آنچه که از مفهوم مخالف آن می‌توان استنباط کرد این است که صدور گواهی نامه برای بانوان برعهده ناجا نمی‌باشد و قانونگذار مجوز صدور گواهی نامه برای بانوان را صادر ننموده است؛ لذا با توجه به مراتب فوق اقدام این پلیس بر اساس ضوابط و قوانین جاری بوده است و رد دعوی مورد تقاضا می‌باشد.

اما شعبه مذکور دیوان عدالت اداری در خصوص این شکایت دادنامه‌ای با تاریخ ۷/ ۳/ ۹۸ به شرح زیر صادر کرد:

«با توجه به اینکه اولا مرجع صالح برای صدور انواع گواهینامه رانندگی صرفا نیروی انتظامی (پلیس راهنمایی و رانندگی) می‌باشد و غیر از این مرجع ارگان یا نهاد و سازمان دیگری نمی‌تواند اقدام به صدور گواهینامه رانندگی نماید.

ثانیا رانندگی برای زنان جامعه ایران اعم از رانندگی خودرو‌های سبک و سنگین و یا موتورسیکلت و سایر وسایل نقلیه در هیچ یک از مقررات موضوعه منع نشده است که با عنایت به اصل اباحه رانندگی موتورسیکلت نیز برای آنان مباح تلقی می‌گردد.

ثالثا قید مقرر در ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی که بیان کرده «صدور گواهینامه برای مردان بر عهده نیروی انتظامی است» نافی صلاحیت آن مرجع مبنی بر اختیارات و وظایف صدور گواهینامه برای زنان نیست و به عبارت دیگر اثبات شی نفی ماعدا نمی‌کند.

رابعا رانندگی موتورسیکلت برای بانوان می‌بایست تحت نظر یک مرجع نظارتی جهت احراز صلاحیت تخصصی آن‌ها باشد و اگر این مرجع را نیروی انتظامی تلقی ننماییم کدام مرجع را می‌توان ذیصلاح تلقی نمود؟

لذا با توجه به اینکه رانندگی موتورسیکلت قائم به جنسیت نبوده و طرف شکایت تنها ارگان نظارتی موجود در کشور جهت احراز صلاحیت متقاضیان صدور گواهینامه‌های رانندگی است و اصل بر صلاحیت آن مرجع جهت صدور گواهینامه بوده و قید مقرر در تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نیز به معنای محرومیت زنان از رانندگی موتورسیکلت نمی‌باشد.

از این گذشته وضعیت حاکم بر وضعیت شهر نشینی علی الخصوص کلانشهر‌ها و عدم امکان مالی جهت تهیه خودرو برای همه اقشار و سهولت رفت و آمد با موتورسیکلت جهت رتق و فتق امور زندگی (که بعضا زنان جامعه با توجه به وضعیت شخصی و خانوادگی خود شخصا مجبور به حل آن‌ها می‌باشند) ضرورت صدور گواهینامه را برای آن‌ها بیشتر نمایان می‌سازد.

لهذا با استناد به اصالة الاباحه و مستند به مواد ۱۱ و ۵۸ و ۶۰ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و الزام طرف شکایت (پلیس راهنمایی و رانندگی محل اقامت شاکیه) به تشکیل پرونده و رسیدگی به تقاضای صدور گواهینامه و در صورت احراز صلاحیت، صدور گواهینامه، موتورسیکلت در حق شاکی صادر می‌شود.

این رای ظرف مهلت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.»

پس آن در ۱۴ مردادماه سال جاری قائمی نسب مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری از غیرقطعی بودن رای یکی از شعب دیوان در خصوص الزام راهنمایی و رانندگی مبنی بر صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان خبر داد و به ایسنا گفت که نیروی انتظامی در مورد این رای تقاضای تجدیدنظر کرده و موضوع در حال طی فرآیند قانونی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
اون وقت میگن عربستان جلوی زنان را گرفته شما که از اونا بدتر عمل میکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
چند مدت پیش همین سایت تابناک گزارش مفصلی از مسابقات موتور کراس بانوان منتشر کرد. گویا موتورسواری برای مسابقه مجاز است اما برای ایاب و ذهاب برای کار و امرار معاش خیر!! همه که مانند شما ماشین آلمانی ندارند عده ای فقط پولشان به وسپا می رسد!! یا اینکه موتورسواران مسابقات کراس از قشر ثروتمند به برکت سفره انقلاب هستند و اشکالی ندارد!!!!
اصلا نمی خواهم فکر کنم که چرا عده ای مخالف سوار شدن بانوان بر موتور هستند.
راستی بانوان اجازه دارند گواهینامه شتر سواری و الاغ سواری داشته باشند!؟
h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
همه چی کامله این یکی الان نشه همه چی مشکل پیدا می کنه؟
هم وطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
چقدر عقبیم از دنیا
اخه چه فرقی میکنه سرنشین باشه یا راننده ؟
مگه زمان پیامبر زنان سوار بر شتر نمی شدند ؟
ازگارد
|
France
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
زن؟ رانندگی با موتور؟ تهاجم فرهنگی غرب با مجاز کردن رانندگی زنان! مگه اینجا عربستانه که زنان این حق رو داشته باشن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
مسخرست!!!
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
الآن دلیل تقاضای تجدید نظر نیروی انتظامی چیه دقیقا؟ خوب بگو چشم تموم بشه بره دیگه. این همه دلیل که هیچ ایراد شرعی و قانونی نداره و اتفاقا لزوم هم داره. چه کسی با کجای صدور گواهینامه برای بانوان مشکل داره خدا می‌دونه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
خودتون و مردم رو مسخره کردید. به فکر معیشت مردم باشید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
من یک مرد هستم ، واقعا این تبعیض رو نمیدونم چه دلیلی داره ... چرا یک خانم نمیتونه موتور سواری کنه ، دلیلش چیه؟ عفت جامعه لکه دار میشه ؟ برای مسولین هزینه بره ؟ اختلاس میشه ؟ رانت خواریه ؟ ژنهای خوب ناراحت میشن ؟!!
این سادیسم قوانین علیه زنها چیه ؟ تو تاریخ ما زنها همپای مردان بودند ، مادربزرگ من تو روستا اسب سواری میکرده شاید بهتر از خیلی از مردها ،، کار میکرده ، کشاورزی ، دامداری ، به عفت روستا هم اصلا خدشه وارد نشده بود ... الان چیه مشکل؟
زن حق طلاق نداره ، ورزشگاه نره ، حجاب داشته باشه تا من مرد گمراه نشوم ، دوچرخه و موتور سوار نشه ، تنهایی از کشور مسافرت و بیرون نره و ..........
خدا هم اینقدر سخت نگرفته والا شما گرفتید.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟