به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، «سرگئی کاراکوف» فرمانده نیروهای موشکی استراتژیک روسیه میگوید که آمریکا قصد دارد دو آزمایش موشکی میان برد انجام دهد که معاهده موشکهای میان برد (INF) آزمایش آنها را پیش از این ممنوع کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، قبل از پایان سال ۲۰۱۹، آمریکا قصد دارد دو آزمایش موشکی میان برد انجام دهد؛ یک موشک کروز با برد بیشتر از ۱۰۰۰ کیلومتر و دیگری با برد بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر. علاوه بر آن، پهپادهای تهاجمی نیز میتواند در کلاس سلاحهای هجومی با برد متوسط طبقه بندی شود و هیچ کس نیز نمیتواند تضمین کند که این مجموعههای موشکی با کلاهکهای اتمی تجهیز نشوند.
روز پنج شنبه گذشته، ایالت متحده آمریکا با موفقیت، یک موشک میان برد زمین پایه را در ایالت کالیفرنیا آزمایش کرد که این موشک نیز طبق پیمان INF ممنوع بوده است. طبق گفته وزارت دفاع آمریکا، موشک قبل از اینکه در اقیانوس به هدف اصابت کند بیش از ۴۹۸ کیلومتر پرواز کرده است.
معاهده منع موشکهای میان برد در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و روسیه امضا شده بود که تا دوم اوت ۲۰۱۹ معتبر بود، اما ایالات متحده به بهانه نقض این پیمان از سوی روسیه شش ماه قبل از آن، از این معاهده خارج شد.
دولت روسیه ضمن رد اتهامات آمریکا، بارها از واشنگتن درخواست کرده که آماده مذاکره برای تمدید این معاهده است؛ درخواستهایی که تا کنون از سوی آمریکا بی پاسخ گذاشته شده است.
براساس گزارش دویچه وله، آمریکا اول فوریه ۲۰۱۹ اعلام کرد از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد خارج میشود. یک روز بعد از آن رئیس جمهوری روسیه هم دستور لغو این پیمان را صادر کرد.
این پیمان شامل سامانههای موشکی کوتاهبرد و میانبرد با کلاهک اتمی میشد و موشکهایی با برد بین۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را دربرمیگرفت.