شاخص دلار در برابر همتایانش باز هم کاهش یافت.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، پس از مدت ها انتظار بازارهای مالی با دو خبر خوب در حوزه کلان مواجه شده اند: خروج همراه با توافق انگلیس از اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری محتمل به نظر میرسد و در حوزه جنگ تجاری نیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که چین و آمریکا پس از ۱۷ ماه اختلاف بر سر مسائل تجاری به فاز نخست توافق دست یافتهاند. قرار است آمریکا از برنامه قبلی خود برای افزایش تعرفه بر روی واردات محصولاتی به ارزش ۱۵۶ میلیارد دلار از چین صرفنظر کند و در طرف مقابل، چین میزان افزایش خرید محصولات کشاورزی از آمریکا را افزایش دهد.
توافق اولیه آمریکا و چین بر سر مسائل تجاری میتواند تا حد زیادی به نگرانیها از یک جنگ تجاری تمامعیار خاتمه دهد. طبق گفته رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا قرار است تا طبق مفاد فاز نخست توافق تجاری، آمریکا میزان صاردات خود به چین را دو برابر کند. کسری بزرگ تراز حساب تجاری با چین یکی از اصلی ترین دلایل آمریکاییها برای شروع جنگ تجاری با چین بود. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، با ۰.۲ درصد کاهش در مقایسه با روز قبل و در سطح ۹۶.۵۵۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۱۶۹ دلار اعلام شد.
جاین دویل، قائم مقام بخش تجارت در موسسه "تمپوس این" گفت: بازارها با اخبار مهم متعددی روبرو شدند و احتمالا تا مدتها شاهد جنگ تعرفهای بین چین و آمریکا نخواهیم بود. در نتیجه به یک پایان شگفتانگیز رسیدهایم هرچند که کمبود جزئیات توافق باعث شده است تا برخی معاملهگران هنوز به دیده تردید به مساله توافق نگاه کنند.
واقع مهم دیگر در بازارهای مالی در حوزه برگزیت اتفاق افتاد: حزب حاکم محافظه کار به رهبری بوریس جانسون به پیروزی قاطعی در برابر رقبای خود دست یافت که از زمان نخست وزیری مارگارت تاچر تاکنون بیسابقه بوده است. حزب کارگر که طرفدار برگزاری همه پرسی مجدد درخصوص برگزیت بود، در بسیاری از پایگاههای سنتی خود نیز دچار شکست شد و در نتیجه این اتفاق، جرمی کوربین، رهبر این حزب اعلام کرد از سمت خود کناره گیری میکند.
ریشی سوناک، نماینده مجلس انگلیس از حزب محافظه کار ابراز امیدواری کرده است که لایحه توافق دلت انگلیس با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی خروج از این اتحادیه تا پیش از کریسمس ( ۹ روز دیگر) در مجلس تصویب شود.
کارولین فیربرین، مدیر موسسه " سی بی آی" گفت: پیروزی قاطع محافظهکاران باعث شده است تا عدم قطعیت به حداقل برسد. سوال اینجاست که نخست وزیر تا چه حد از این اکثریت برای تعیین شرایط آینده روابط با اتحادیه اروپا استفاده خواهد کرد و کار واقعی تازه شروع شده است. برای دولت این خیلی خیلی مهم خواهد بود که اطمینان را به فعالان تجاری باز گرداند و این کار باید هرچه زودتر صورت گیرد. فعالان نمیخواهند دیگر با کابوس خروج بدون توافق مواجه شوند.
در آخرین دور از معاملات، پوند با افزایش نیرومند ۰.۲ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۴۱۴ دلار مبادله شد. یورو نیز به مانند بسیاری از ارزهای دیگر در برابر دلار صعودی بود و با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۱.۱۱۴۲ دلار رسید. همچنین هر دلار آمریکا به ۱.۳۱۵۲ دلار کانادا افزایش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۵۵۶ دلار سنگاپور مبادله شد.
آدام کول، کارشناس ارشد مسائل ارزی در موسسه " آر بی سی کپیتال مارکتس" گفت: هنوز نا اطمینانیهایی زیادی در خصوص آینده روابط انگلیس و اتحادیه اروپا وجود دارد و نمیتوان با قطعیت پیشبینی کرد که چه اتفاقی در نهایت رخ خواهد داد.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار به ۱۰۹.۳۷۷۹ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۵۴۵ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۸۷۱ یوان چین اعلام شد.