«انقلاب به معنای زیر و رو شدن یا پشت و رو شدن است؛ فلسفه انقلاب را این گونه بیان مینمایند که ذات و ماهیت یک شیی، لزوماً عوض شده باشد و در نگاه جامعه شناسان هر گونه جنبش اجتماعی تودهای که به فرایندهای عمده اصلاح یا دگرگونی اجتماعی بینجامد، انقلاب نامیده میشود.»
به گزارش «تابناک»؛ باورش دشوار است که به فاصله چهل سال از وقوع انقلاب در کشورمان و در حالی که صدای انقلاب در زمان کوتاهی در حوزههای مختلف طنین انداز شد و تغییر و تحولاتی بنیادین را رقم زد، هنوز جایی باشد که درهایش بر پاشنه قوانین قبل از انقلاب بچرخد و صدا که نه، نجوای انقلاب هم بدان نرسیده باشد!
این را یوسف مرادی، کارشناس محیط زیست و مسئول دفتر مطالعات تاریخ شفاهی انقلاب دوم میگوید که تاکید دارد هنوز صدای انقلاب اسلامی ایران به گوش محیط زیست و سازمان متولی حفاظت از آن در کشورمان نرسیده و اوضاع در آنجا به روال سابق است؛ به روال طاغوتی!
اما منظور از این سخنان چیست؟ مرادی یکراست سراغ «قانون شکار و صید» میرود که مصوب سال ۱۳۴۶ هجری خورشیدی است و تاکید میکند یازده سال پس از آنکه این قانون بنا نهاده شد، حکومت منحوس پهلوی سقوط کرد و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، اما با گذشت چهل سال از این انقلاب، هنوز قانون پهلویها که «فرح» بانی اش بوده، پابرجا و بر این حوزه در کشور حکمفرماست!
قانونی بر جای مانده از دورانی که سازمان حفاظت محیط زیست، «سازمان شکاربانی و نظارت بر صید» نام داشت و هنوز بر مبنای آن فروش پروانه شکار در دستور کار این سازمان قرار دارد؛ اقدامی که مسئولان سازمان تاکید دارند هدف از آن، اقتصادی و تامین برخی هزینههای سازمان است، در حالی که مرادی این ادعا را هم مردود میداند.
این کارشناس محیط زیست در این باره میگوید: سازمان حفاظت محیط زیست رسما در سال ۱۳۹۷ اعلام کرده که درآمدش از فروش مجوزهای شکار در آن سال، یک میلیارد و دویست میلیون تومان بوده است؛ یعنی معادل یک خودروی وارداتی نه از نوع لوکس و یا خودروی سال و صفر کیلومتر؛ معادل یک دستگاه بی ام دبلیوی ایکس ۳ مدل ۲۰۱۵!
مرادی در ادامه به نکات جالب توجهی در قانون یاد شده اشاره میکند و میگوید: در این قانون از «میرشکار» نام برده شده، در حالی که نسل امروزی نمیداند میرشکار چیست و از آن مهم تر، میتوانند بپرسند اگر میرشکار هست، چرا خان نیست و به جای نماینده به مجلس نمیرود؟ بپرسند کاپیتالاسیون چه بود که برچیده شد، اما هنوز شکارچی خارجی میتواند پول بدهد و با سفر به ایران گونههای ارزشمند کشورمان را شکار کند؟
او میافزاید: انقلابیون ۵۷ در همه مسائل انقلاب کردند؛ در دانشگاه ها، در مسائل فرهنگی و... و حتی برای تثبیت استقلال کشور، لانه جاسوسی را فتح کردند، اما در حوزه محیط زیست هیچ کاری صورت نگرفت و هنوز که هنوز است صدای انقلاب به محیط زیست نرسیده و بر اساس قوانین طاغوت عمل میشود.
گزارهای عجیب، اما واقعی که مرادی بر ضرورت تغییرش تاکید میکند و میگوید: بر این باورم که اگر قرار باشد جایی را به نسل فعلی نشان دهیم و به ایشان بگوییم اگر انقلاب نشده بود، الان وضع این گونه بود، باید محیط زیست را نشانشان دهیم؛ جایی که نه تفکر انقلابی به آن رسیده، نه تفکر جهادی و نه جنبشهای عدالت خواهی تا اوضاع این گونه باشد که قوانین ضد شرعی مانند قانون صید و شکار که بر اساس قانون اساسی کشورمان میبایست باطل شده باشند، هنوز مبنای عمل باشند.