به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، سیدکمال الدین شهریاری عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به وضعیت بازار مسکن در ماههای آینده، گفت: در هفتههای اخیر شاهد افزایش معاملات مسکن هستیم، یکی از عوامل موثر در رونق بازار مسکن در شرایط کنونی کاهش نسبی قیمتها بوده، در غیر این صورت در سایر شاخصها تغییری موثر صورت نگرفته است، از این رو افزایش تسهیلات، افزایش عرضه، کاهش قیمت مصالح و تجهیزات ساختمانی میتوانست در کاهش قیمتها و رونق بازار تأثیرگذار باشد که تاکنون اقدام قابل قبولی در این عرصه انجام نشده است.
تولید انبوه مسکنبرای تحریک تقاضا جهت خرید و فروش مسکن، باید برخی از شاخصها از جمله افزایش سهم تسهیلات در قیمت خرید مسکن تغییر کند
نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای تحریک تقاضا جهت خرید و فروش مسکن، باید برخی از شاخصها از جمله افزایش سهم تسهیلات در قیمت خرید مسکن تغییر کند.
وی افزود: از طرف دیگر سازندگانی که در گذشته تولید مسکن کرده و مسکنشان با انتظار حاشیه سود بالا، فروش نرفته، در شرایط کنونی به دلیل طولانی شدن مدت انتظارشان برای رسیدن به سرمایه اولیه، مسکن تولیدی را با قیمت پایینتر به فروش میرسانند.
رکود نسبی بازار موجب کاهش محدود قیمت مسکن شده است
شهریاری افزود: رکود نسبی بازار مسکن باعث شده که قیمتها مقداری کمی کاهش یابد که این مسئله در افزایش معاملات مسکن در ماههای اخیر موثر بوده است.
وی با اشاره به تأثیر اجرای طرح ملی مسکن در بهبود وضعیت بازار مسکن و کاهش قیمت ها، گفت: بازار مسکن در آغاز طراحی و اعلام طرح ملی مسکن نسبت به این مسئله واکنش مثبتی نشان داد، اما بعد از رونمایی طرح و اعلام شرایط ثبت نام، طبقه کم درآمد جامعه متوجه شد که با این طرح نمیتواند خانه دار شود، از این رو این طرح به تدریج از نظر روانی اثر خود را در بازار مسکن از دست میدهد.
بازار مسکن با توجه به مفاد بودجه ۹۹ رونق نمیگیرد
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: قطعا اگر در شاخصهای کلان اقتصادی اتفاق خاصی رخ ندهد، به نظر نمیرسد با توجه به مفاد لایحه بودجه سال ۹۹، رونق خاصی در بازار مسکن رخ ندهد.