روز گذشته خبری در فضای مجازی و محافل غیررسمی مبنی بر استعفای کتبی «حسن روحانی» از مقام ریاست جمهوری منتشر شد که البته به نظر میرسد، همچون اخباری و مسائلی که طی هفتههای اخیر در این خصوص منتشر شده و میشود عاری از واقعیت بود؛ هر چند آنقدر این موضوع اخیرا در محافل سیاسی مطرح شده که اعتبار خود را از دست داده و خیلی محل اعتنا و واکنش قرار نمیگیرد.
به گزارش «تابناک»؛ دو هفته پیش بود که به دنبال فشار برخی سیاسیون مخالف «حسن روحانی» و دولتش در محافل سیاسی و رسانهای، مبنی بر اینکه «بهتر است با وضعیت موجود کشور، رئیس دولت از مقام ریاست جمهوری استعفا بدهد و فضا را برای آمدن یک چهره توانمند مهیا کند»، عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب به استقبال این موضوع رفت و تاکید کرد که اگر این جریان سیاسی آنقدر تمایل به استعفا دارد، بهتر است «حسن روحانی» استعفا کند و شرایط را برای برگزاری انتخابات زودهنگام فراهم سازد.
پیشنهاد برخی وزرا و معاون اول برای استعفای رئیسجمهور!
عبدی حتی فراتر از بیان تحلیل سیاسی رفت و خبر داد که شنیده برخی وزیران دولت تدبیر و امید در این خصوص در حال سبک و سنگین کردن هستند و البته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور به حسن روحانی پیشنهاد کرده که در شرایط موجود کشور و فشار گروههای سیاسی مخالف دولت، بهتر است که رئیس دولت از مقام خود کناره گیری کرده و شرایط را برای انتخابات ریاستجمهوری و مجلس همزمان مهیا کند.
البته «علی ربیعی» سخنگوی دولت در ۲۵ آذر ماه ضمن رد هرگونه تصمیم و صحبتی برای کناره گیری رئیس جمهور و دولت، خبرهایی که در رسانهها پیرامون پیشنهاد معاون اول رئیسجمهور به روحانی برای استعفا از مقامش منتشر شده بود را تکذیب کرد و یادآور شد: «تا به حال به هیچ عنوان بحث استعفای رئیسجمهور و کنارهگیری دولت تدبیر و امید مطرح نشده و این موضوع، طرفدار هم ندارد».
جلسه کمیسیون تلفیق و زنده کردن دوباره موضوع استعفای روحانی
گفت و شنود و موضع گیریها در رسانهها پیرامون استعفای رئیس جمهور در حال کمرنگ شدن بود که پنجشنبه هفته گذشته، جلسه کمیسیون تلفیق با محمد باقر نوبخت پیرامون موضوع بودجه برگزار شد و در نهایت کلیات بودجه سال ۹۹ که با ۲۱ رای موافق و ۱۸ رای مخالف در کمیسیون تلفیق با رای ضعیفی به تصویب رسید. این جلسه حواشی به همراه داشت که مهمترین آن اظهار نظر یکی از اعضای کمیسیون تلفیق در مورد آنچه در جلسه گذشته، بود.
حجت السلام «نصرالله پژمانفر» نماینده مشهدی نزدیک به جبهه پایداری که عضوی از کمیسیون تلفیق مجلس است، در خصوص این جلسه محرمانه و تاکید دولتمردان به وعدههای ژاپنیها گفت: آقای نوبخت در این جلسه اعلام کرد، ژاپنیها از ما دعوت کردهاند که شما پای میز مذاکره بیایید و حتی گفته اند ما میتوانیم بالاتر از تحریمها را برای شما برداریم.
آقای نوبخت میگفت: حالا اگر ۹۵ درصد این وعده دروغ باشد، احتمال ۵ درصد این تحریمها را میشود برداشت. ۵ درصد هم نشد دو درصد یا یک درصد احتمال دارد تحریم از بین برود! ژاپن هم گفته است که در این خصوص مشارکت میکنیم!
یک نماینده مجلس: نوبخت گفت: روحانی تهدید به استعفا و خانهنشینی کرده!
این نماینده مجلس سپس از تهدید به استعفای دولت این گونه خبر داد و گفت: نوبخت به نمایندگان گفت: اگر آقای روحانی در نماز جمعه و خانه این حرف را نزند و در خانه بنشیند و یک کلیپ درست کند و بگوید: مردم! یک راه دیگری وجود داشت که نگذاشتند من این راه را بروم! آن موقع ببینید چه مشکلاتی پیش میآید!
پژمانفر در پاسخ به اینکه «آیا این حرف یعنی تهدید نمایندگان مجلس؟» گفت: بله دیگر. در واقع تهدید به استعفاست.
حجت الاسلام پژمانفر در پاسخ به این که آیا این صحبتها بر رای نمایندگان تاثیرگذار بود گفت: بله. از اول هم این صحبتها برای این بود که رای نماینده را تغییر دهد. به همین دلیل غیر نمایندهها را بیرون و جلسه را به نوعی محرمانه کردند!
محمدباقر نوبخت: هیچ تهدیدی نکردم، دروغ است
پس از این اظهار نظر پژمانفر، «محمدباقر نوبخت» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارش درباره به «تهدید به استعفای» حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران را تکذیب کرد. او در توییتی که روز جمعه ششم دیماه منتشر کرده، این خبر را «فراتر از کذب»، «مضحک» و «تهدید تخیلی» توصیف نموده است.
نوبخت که توییتش را با هشتگ «بودجه ۹۹» منتشر کرده، گفته است، برخی نمایندگان مجلس میخواهند هدف رئیسجمهور آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را محقق کنند اردیبهشت امسال ترامپ رسماً اعلام کرد میخواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند، البته او به این هدفش نرسیده و نخواهد رسید، اما نمیدانم چرا برخیها در داخل و متأسفانه از نمایندگان مجلس اصرار دارند که هدف ترامپ حتماً در سال آینده محقق خواهد شد!
گفتنی است، در لایحه بودجه ۹۹ دولت در حالی روی فروش روزانه یک میلیون بشکه نفت حساب باز کرده است که اکنون رقمی به شدت کمتر از این مقدار به فروش میرود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در عین حال عنوان کرده، در همین راستا دروغی چون «تهدید به استعفای رئیس جمهور برای تصویب کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق»! را نیز منتشر کردهاند که فراتر از کذب و مضحک بودنش، اهانتی آشکار به همکاران خودشان در مجلس است. آیا نمایندگان محترم مجلس چنین راحت مرعوب تهدیدهای تخیلی می شوند؟!
دو نماینده نماینده نزدیک به دولت: میخواهند حاشیهسازی کنند
علاوه بر نوبخت، دو نماینده نزدیک به دولت نیز اظهارات پژمانفر را تکذیب کردهاند. «محمدعلی وکیلی» عضو هیات رئیسه مجلس هم گفته هدف از انتشار این اخبار «حاشیهسازی» و مایوس کردن مردم است.
«قاسم میرزایینکو» نماینده مجلس و عضو کمیسیون تلفیق مجلس هم گفته است در جلسه مورد اشاره، نوبخت «سخنی از استعفای رئیسجمهوری» نگفته است. او در عین حال تایید کرده که فشارهایی برای رد لایحه بودجه در مجلس وجود دارد و «بیش از ۱۰۰ پیامک» در حمایت از رد بودجه دریافت کرده است.
از قرار معلوم، هرچند افرادی از درون دولت نظیر سخنگو و معاون رئیس جمهور پیرامون مسائل مطرح درباره استعفای رئیس جمهور را بارها تکذیب کرده اند، از قرار معلوم جریانی هم در بین اصلاح طلبان و هم در بین اصولگرایان وجود دارد که میخواهد این عبارت یعنی «استعفای حسن روحانی» یکی از گزینههای جدی و مطرح در شرایط فعلی کشور باشد. حتی برخی تلاش میکنند، آن را به مساله «خانه نشینی» که اولین بار «محمود احمدی نژاد» آن را باب کرد، ارتباط و جریان را به آن سمت سوق بدهند!