ایران پس از پایان تحریم تسلیحاتی چه سلاح‌هایی خریداری می‌کند؟

تحریم تسلیحاتی ایران درست پنج سال پس از امضای برجام، یعنی دقیقا در اکتبر ۲۰۲۰، کمتر از یک سال دیگر به پایان می‌رسد و کشوری همچون روسیه از اعضای دائم شورای امنیت به مقامات آمریکایی اعلام کرده که تحریم تسلیحاتی ایران تمدید نخواهد شد؛ لذا از هم اکنون برخی در داخل ایران و برخی دیگر در خارج به دنبال پاسخ به این سوال هستند که ایران در صورت پایان تحریم تسلیحاتی، چه سلاح‌هایی و از چه کشور‌هایی خریداری خواهد کرد؟
کد خبر: ۹۴۸۲۸۴
|
۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۹ 01 January 2020
|
140678 بازدید
|

تحریم تسلیحاتی ایران درست پنج سال پس از امضای برجام، یعنی دقیقا در اکتبر ۲۰۲۰، کمتر از یک سال دیگر به پایان می‌رسد و کشوری همچون روسیه از اعضای دائم شورای امنیت به مقامات آمریکایی اعلام کرده که تحریم تسلیحاتی ایران تمدید نخواهد شد؛ لذا از هم اکنون برخی در داخل ایران و برخی دیگر در خارج به دنبال پاسخ به این سوال هستند که ایران در صورت پایان تحریم تسلیحاتی، چه سلاح‌هایی و از چه کشور‌هایی خریداری خواهد کرد.

به گزارش «تابناک»؛ لازم است پیش از پرداختن به این مطلب گفته شود که حتی پس از پایان تحریم‌های تسلیحاتی، ایران برای خرید سلاح با دو مشکل مواجه هست؛ اولین مشکل کاهش شدید در درآمد‌های نفتی و صادراتی ایران ناشی از تحریم‌های آمریکاست که اجازه نمی‌دهد ایران دست و دل بازانه به خرید مایحتاج نظامی خود بپردازد و دوم تحریم‌های آمریکاست که اجازه نقل و انتقال منابع مالی را نمی‌دهد. با وجود این، اگر مشکل اول حل شود، راه حل‌هایی برای حل مشکلات دوم وجود دارد، چون همین طور که در ادامه این مطلب اشاره می‌کنیم، عمده خرید ایران از روسیه و چین خواهد بود.

بسیاری از ناظران در داخل و خارج معتقدند که نیاز اولیه ایران، سازماندهی مجدد نیروی هوایی این کشور با خرید سوخو ۳۰ از روسیه، خرید تانک تی ۹۰ و سیستم‌های دفاع موشکی همچون اس ۴۰۰ است که چندی پیش روسیه آن را در اختیار ترکیه قرار داد؛ در سال‌های اخیر در مورد سیستم‌های اس ۳۰۰ و ۴۰۰ مطالب متعددی در رسانه‌های کشور منتشر شده، به همین خاطر به معرفی سوخو ۳۰ و تانک تی ام ۹۰ که ممکن است در فهرست خرید‌های تسلیحاتی ایران در سال آینده میلادی قرار بگیرد، اشاره می‌کنیم.

هواپیمای سوخو ۳۰

هواپیمای سوخو ۳۰ SM جنگنده‌ای چندمنظوره است که برای عملیات در تمام شرایط آب و هوایی طراحی شده و برای مأموریت‌های هوا به هوا و هوا به سطح بسیار مناسب است. این هواپیما از ویژگی و توانایی خلبان اتوماتیک در تمام مراحل پرواز از جمله پرواز کم ارتفاع یا کروز برخوردار است. برد عملیاتی این جنگنده ۱۵۰۰ کیلومتر است و با مخزن اضافی سوخت برد عملیاتی آن ۳۰۰۰ کیلومتر می‌گردد. همچنین با استفاده از سیستم سوخت‌گیری هوایی، می‌توان آن را تا ۵۲۰۰ کیلومتر (۳۲۰۰ مایل) افزایش داد.

این هواپیما با ذخیره سوخت می‌تواند نزدیک به چهار و نیم ساعت پرواز کند و در حالت پرواز کروز برد، مداومت پروازی این جنگنده به حدود ده ساعت افزایش پیدا می‌کند. این جنگنده همچنین می‌تواند نبرد‌های ضدالکترونیکی را نیز انجام دهد. جنگنده سوخو ۳۰ SM قادر به حمل تسلیحات پیشرفته تا حداکثر وزن ۸ تن است. تسلیحات این جنگنده شامل تیربار، انواع بمب، موشک‌های هوا به هوا و نیز موشک‌های فراصوتی ضد ناو است. موشک‌های فراصوتی که می‌توان روی این جنگنده نصب کرد، اونیکس نام دارد که دارای برد ۱۲۰ تا ۳۰۰ کیلومتر است.

ایران پس از پایان تحریم تسلیحاتی چه سلاح‌هایی را خریداری می‌کند؟

در بخش راداری، معمولا از رادار‌های N۰۰۱ برای این جنگنده‌ها استفاده می‌شود. این رادار در مدل‌های اولیه از نوع پالس داپلر بوده، اما در حال حاضر مدل آرایه فازی غیر فعال آن نیز توسط دفتر طراحی Tikhomirov در روسیه تکمیل شده است. رادار‌های سری ژوک روسی هم گزینه دیگر برای خریداران سوخوی ۳۰ سری ام کا است. این رادار هم دارای گونه‌های پالس داپلر و هم دارای مدل آرایه فازی فعال است و تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری در مقابل هواپیما را پوشش می‌دهد. در بخش جنگ الکترونیک انواع غلاف‌های جنگال روسی قابلیت نصب بر روی این سری از جنگنده‌ها را دارند. یکی از نقاط مثبت این جنگنده امکان نصب سامانه‌های غیر روسی که به طور مثال بومی در کشور‌های خریدار ساخته می‌شود، است. چینی‌ها از این قابلیت استفاده کرده و امروزه بسیاری از سامانه‌های جنگ الکترونیک و تسلیحات بومی خود را بر روی این جنگنده‌ها نصب کرده اند. سامانه‌های جستجوگر فروسرخ مثل OLS-۲۷ و هدف گیری روی کلاه خلبان به همراه نمایشگر‌های صفحه تخت در درون کابین از جمله دیگر قابلیت‌های این جنگنده به شمار می‌آید.

تانک تی ۹۰ ام

این تانک غول پیکر و بسیار مدرن را می‌توان بهترین در نوع خود محسوب کرد که نسبت به تانک‌های قبلی و هم رده خود یک سر و گردن بالاتر است. این تانک در واقع نسخه پیشرفته و مدرن‌تر تانک تی ۹۰ است که برای اولین بار رسما در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد. در مورد تغییراتی که این تانک در مقایسه با دیگر تانک‌های پیش از خود دارد باید پیش از هر چیز به ماژول برجک جدید آن اشاره کرد که در ترکیب با مجموعه سلاح‌های قدرتمند خود و یک سیستم کنترل آتش اتوماتیک، به یک ماشین جنگی بی رقیب تبدیل شده است که از قدرت آتش بی نظیری بهره می‌برد.

همچنین با نصب یک سیستم تعقیب و هدفگیری خودکار روی تانک تی ۹۰ ام با استفاده از کانال تصویربرداری گرمایی، سیستم آتش این تانک از کارآیی و دقت بسیار بالایی برخوردار شده است. علاوه بر این گزینه‌های در دسترس توپچی و فرمانده برای جستجو و هدفگیری با هم هماهنگ و برابر شده که باعث می‌شود حالت شکار- شلیک در سیستم کنترل آتش بسیار موثر عمل کند. این تانک پیشرفته از سیستم محافظتی بسیار قدرتمندی نیز برخوردار شده است.

تانک تی ۹۰، اما از زره واکنشی انفجاری درونی سود می‌برد که جایگزین زره کنتاکت ۵ سابق شده است. این زره در برابر انواع کلاهک‌ها مقاوم بوده و در درون آن از صفحات زرهی مقاوم استفاده شده که مقاومت بسیاری در برابر گلوله‌های ضد تانک خواهد داشت. سیستم خاموش کننده آتش خودکار نیز در این تانک قدرتمند نصب شده است. در صورتی که تانک توسط امواج لیزری روشن و شناسایی شود از سیستم پرتاب نارنجک‌های دودزا استفاده خواهد شد. این قابلیت، احتمال هدف قرار گرفتن توسط موشک‌های ضد تانک هدایت شده دشمن را به شدت کاهش خواهد داد.

ایران پس از پایان تحریم تسلیحاتی چه سلاح‌هایی را خریداری می‌کند؟

توپ جدید ۱۲۵ میلیمتری این تانک توانایی استفاده از تمامی انواع گلوله‌های مدرن را داشته و یک مسلسل با قابلیت کنترل از راه دور نیز که روی دو صفحه ثابت شده، به فرمانده امکان می‌دهد در حالی که در درون تانک قرار دارد آتش موثری را از همانجا روی سر هدف ریخته و همزمان با شلیک توپ اصلی و در حال حرکت نیز به این آتش سنگین خود ادامه دهد. توپ ۱۲۵ میلیمتری جدید برد بسیار بیشتری داشته و نسبت به نمونه قبلی که در تانک تی ۹۰ به کار رفته بود دقیق‌تر عمل می‌کند، اما از همان مهمات نمونه‌های قبلی استفاده می‌کند. همچنین این تانک توانایی شلیک موشک‌های هدایت شونده ضد تانک را دارد. این موشک‌ها بردی بین ۴ تا ۵ کیلومتر داشته و می‌توانند هلی کوپتر‌هایی که در ارتفاع بسیار پایین پرواز می‌کنند را نیز هدف قرار دهند.

تانک تی ۹۰ ام به طور کلی ۴۳ گلوله توپ و موشک دارد که همگی توسط توپ اصلی شلیک خواهند شد. سیستم مسلح کردن این تانک کاملاً خودکار و چرخان است. در کل ۲۲ گلوله روی این مسلح کننده سوار شده و همگی آماده استفاده خواهند بود. مسلسل کواکسیال ۷٫۶۲ میلیمتری دیگر سلاح قدرتمند تانک تی ۹۰ ام است و یک مسلسل ۱۲٫۷ میلیمتری نیز روی سقف تانک نصب شده که توسط فرمانده و از راه دور کنترل می‌شود. هر دوی این مسلسل‌ها به خوبی مراقبت می‌شوند و فرمانده تانک از یک سیستم دیده وری پانورامیک با قدرت دید گرمایی برای انجام تمامی فرآیند‌های هدفگیری و آتش استفاده می‌کند. گفته می‌شود که این تانک در مقابل تانک تی ۹۰ معمولی ۱۵ تا ۲۰ درصد دقت بیشتری در هدفگیری دارد.

تانک تی ۹۰ ام سه خدمه خواهد داشت که فرمانده، توپچی و راننده خواهند بود. این تانک از یک موتور دیزلی چند سوخته وی ۹۲ اس ۲ سود برده که ۱۰۰۰ اسب بخار نیرو تولید خواهد کرد. همچنین یک سیستم تولید نیروی اضافی نیز روی این تانک نصب شده است که در صورت خاموش شدن موتور اصلی، نیروی مورد نیاز تمامی سیستم‌ها را تامین خواهد کرد. همچنین تانک تی ۹۰ ام دارای یک تیغه خاکریزکنی خودکار و درونی است که می‌توانید بین ۱۲ تا ۴۰ دقیقه، بسته به نوع زمین، مکانی را برای سنگر گرفتن حفر نماید.

همچنین سیستم مین روب نیز امکان نصب روی این تانک را خواهد داشت. یک سیستم گذر از گل و لای عمیق نیز برای این تانک طراحی شده که در صورت نیاز در عرض ۲۰ دقیقه توسط خدمه آماده خواهد شد. بعد از نصب شدن این سیستم روی تانک، تی ۹۰ ام توان رد شدن از آب‌هایی با عمق ۵ متر را نیز خواهد داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۸
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۴۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
خدا به داد این صنعت برسد اگر دولت این صنعت پیشرو ما رو هم خراب نکند صلوات دارد
پاسخ ها
ناشناس
| Finland |
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
باکدوم درآمد؟- -
-کی به ما اسلحه میفروشه با این تحریمها-
ته انبارهای چین و روسیه را باربزنید بیاری-
-ادعای ساخت پیشرفته ترین سلاحها توسط خودمون که گوش فلک را کر کرده
-مگر قصد جنگ دارین که میخواین اسلحه بخرین؟
سلام
| United Arab Emirates |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
سلاحهايي ک الودگي محيط زيست را کم بکنه اشتغال جوانان را زياد بکنه رفاه و اسايش ملت را زياد بکنه ...... اي خيددداااااااااااااااااااا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
فعلا که واسه سیر کردن شکم مردم با مشکل مواجه هستیم
ولی روسیه از الان برای فروش تسلیحات آشغال خود برنامه ریزی میکند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
هنوز خوابید بابا یه کم به خودتون بیاد دنبال چی هستید فقط جنگ .
ناشناس
| United Arab Emirates |
۲۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
با این وضعیتی که دولت اعتدال و مجلس اصلاحات برای ما رقم زده فکر نکنم به سال 2020 برسیم که بخواهیم کاری بکنیم
ناشناس
| United Arab Emirates |
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
این چیزها مهم نیست
مهم سال 2021 هست که دولت تدبیر بره ،حداقل به زخمایی که زده نمک نزنه
از نظرسنجی چشمی تا منم خودم صبح فهمیدم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
متاسفانه بیشتر هم تحریم میشیم تا چه رسد
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
اروپا و امریکا با استفاده از مکانیزم ماشه این اجازه را نخواهند داد.
کمسبون مکانیزم ماشه به نفع اروپا طراحی شده یعنی المان و انگلیس و فرانسه ۳ رای مثبت و چین و روسیه هم اگر رای منفی بدهند به نفع ما که نخواهند داد و ممتنع میدهند میشود ۲ رای منفی و خیلی ساده ازاد شدن معاملات نظامی ممنوع میشود.
اگر کسی بخواهد سلاح بدهد که همین الان هم میدهند .
خیلی مطالب این چنینی را ژورنالیستی نکنید که بعدا تحلیلتان اشتباه از اب دراید.
داریوش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
اولآ نیاز هر جامعه خصوصآ در این دنیا که کشورهایی چون آمریکا منتظر هستندتا یک لقمه بخورندو آویزان خاکمان شوند مانند افغانستان و لیبی نیاز جدی است که قوی بود و درخصوص مکانیسم ماشه باید بگم تاریخ
مصرف این تهدیدها گذشته است در خصوص مشکلات اقتصادی فعلی کشورمان دعا کنیم که اراده قوی برای تک نرخی ارز صورت بگیرد که بیشتر رانت و فساد و سواستفاده از چند نرخی ارز صورت میگیرد آنکه نفوذ دارد به ارز ارزان دسترسی دارد و همین فاصله ایجاد فساد و کسری و تبعات آن ضعیف شدن اقتصاد و
بیکاری و فاصله طبقاتی است
امیر
| United States of America |
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
دوست عزیز بر خلاف ادعای جناب ظریف مکانیزم ماشه در اختیار تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل میباشد! یعنی خود آمریکا هم اگر بخواهد میتواند این مکانیزم را فعال کند! البته به احتمال زیاد آمریکا برای جلوگیری از هر گونه بهره برداری
از طرف ایران این کار رو به یکی از شرکای اروپایی اش واگزار میکند.
ناشناس
| United Arab Emirates |
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
با این برجامی که اینا نوشتن هر کاری که قبلا هم می تونستند بکنند بسته شده
بعد برجام دیگه نفت که نمیتونن بفروشن که هیچ، اقلام ضروری و دارو رو هم نمی تونن وارد کنن
بعد شما دلت خوشه به خرید هواپیما و تانک
توی چه عالمی سیر می کنی تو
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
نان و گندم بتونه بخره هنر کرده سلاح پیشکش
پاسخ ها
ناشناس
| United Arab Emirates |
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
با تدبیری که روحانی داره توی فروش نفت و خرید دارو موندیم چه برسه به خرید تسلیحات
مجلس اصلاحات هم که دنبال سیاسی کاری خودشه
شورای هم که در حال اسم فامیله
ناشناس
| Germany |
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
گند زدید با این تیتر زدنتان ... از یکطرف میگویید که صنایع دفاع ایران از وابستگی نجات پیدا کرده و پیشرفته ترین سلاح ها را می سارد، و از طرف دیگر می گویید که بعد از رفع تحریمها، قرار است از اجانب اسلحه بخریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
اینقدر فکرت منحرف است که فقط دنبال واردات هستی در حالی که کمترین نیاز به واردات در این بخش داریم ولی برای صادرات ان ....
البته تقصیری نداری چون که کلا ایرانی جماعت خیلی وقت ها دنبال واردات است تا صادرات و به خاطر همین است که نفت در بودجه جا خشک می کند و تکون هم نمی خورد
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
بعله برید هواپیما های ساخت امریکا در 50 سال پیش رو بفروشید! حتما میخرن!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
نگران هواپیما نباش الان که نسل های اولیه ان را ساختیم و تا یک مدت کوتاه دیگر رادار گریزش پرواز می کند
بعله پرچم کانادا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
کانادایی کثیف . جنگنده های رژیم تروریست آمریکا رو ما به عنوان یک پاشی ازش استفاده میکنیم این همه موشک و پادفند موشکی ناو زیر دریایی و ... نمیبینی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
ما که همه نوع تسلیحاتی می سازیم ؟؟؟ علی برکت الله . بقیه درامدها هم دود شد . قطعنامه هم که کاغذ پاره هستند
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
عمر ما هدر رفت اونوقت اینا فقط دنبال بمب و موشک هستند
مصطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
مردم روز به روز فقیر تر می شوند.شما دنبال اینید سال بعد چی از روسیه وچین بخریم بهتر ست؟ واقعا که.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
نه شرقی نه غربی کجا رفت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
توی برنامه "تاریخ شفاهی" که از تلویزیون پخش میشه هر از گاهی سال های اول انقلاب رو نشون میده
میتونی اونجا ببینی
اون موقع شعار میدادن
الان لازمشون داریم
نمیصرفه شعار بدیم
ناشناس
| Finland |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
رفت شد ویلا در باستی هیلز لواسان و ونکوور و اسپانیاو....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
چه ربطی داشت الان؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
نه شرقي، نه غربي يعني عدم وابستگي به شرق و غرب نه عدم رابطه، رابطه ما با روسيه و چين مثل رابطه ساير كشورهاي آزاد و بر اساس منافع متقابل هست، آمريكائيها هم پاسوز رژيم صهيونيستي شده اند و به جاي رابطه به دنبال تسلط فكري و شيردوشي هستند لذا طبيعي است كه در اين شرايط رابطه معني نمي دهد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
نه شرقی نه غربی مربوط به گفتمان است نه رابطه اقتصادی صرفاً جهت اطلاع!!!!
محمدعلی میرزایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
پس تحریم‌های مربوط به ما مردم چی میشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
من نمیفهمم! مگه الان که دارو تحریم‌ نیست میتونیم داروی مورد نیاز رو وارد کنیم که سال دیگه وقتی تسلیحات تحریمش برداشنه شد بتونیم اسله بخریم؟ وقتی میشه اسلحه خرید چرا میگیم دارو نمیشه خرید؟!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
ملت نان میخواهد. نان. نان.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
يه وقت نميري از گرسنگي!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
اول امنیت و صلح. البته با سلاح برتر ایرانی. سلاح غرب و شرق فقط جنگ ایجاد میکند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۹
خب برو کار کن
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟