دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام

رضایی:عنوان لیست‌سیاه FATF غیرحقوقی و غیرفنی است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه‌ای خبری گفت: پیوستن به این کنوانسیون‌ها نیاز به دو سوم آرای اعضای مجمع دارد. قرار شد که هفته‌ی آینده هم جلسات کمیسیون مشترک را داشته باشیم.
کد خبر: ۹۴۸۴۸۱
|
۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴ 02 January 2020
|
6527 بازدید
رضایی:عنوان لیست‌سیاه FATF غیرحقوقی و غیرفنی است

به گزارش تابناک به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر محسن رضایی؛ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ در حاشیه جلسه روز چهارشنبه ۱۱ دیماه ۱۳۹۸ مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه خبری گفت: ما امروز هم جلسه کمیسیون مشترک متشکل از سه کمیسیون "اقتصاد"، "سیاسی، دفاعی و امنیتی"و "حقوقی، قضایی"را برگذار کردیم. در این جلسه ادامه مباحث جلسات پیش را پیگیری کردیم. هنوز سوالات و ابهاماتی باقی مانده که باید پاسخ‌های آن مستند شود.
وی افزود: از وزارت امور خارجه و وزارت اقتصاد تقاضا کردیم که این ابهامات و سوالات اعضای مجمع را پاسخگو باشند و اگر لازم می‌بینند از دبیرخانه fatf یا شورای این سازمان کمک بگیرند تا به این سوالات ما پاسخ داده شود و بعد از آن، ما بتوانیم به نتیجه برسیم. به همین دلیل رای گیری انجام نشد و قرار شد تا بحث‌ها و بررسی‌های ما ادامه پیدا کند.

دکتر محسن رضایی گفت: هر چه زودتر پاسخ این سوالات و ابهامات را وزارت خارجه و همچنین وزارت اقتصاد بدهند ما بهتر می‌توانیم مساله را در دستور مجمع طرح کنیم. با این حال یک گزارش اولیه هم به صحن مجمع داده شد و گزارش کمیسیون مشترک استماع شد و تقریبا همه‌ی اعضا قبول داشتند که ما فعلا باید به بررسی‌ها را ادامه بدهیم و دولت کمک کند تا آن سوالات و ابهامات پاسخ داده شود. اگر نیاز می‌بینند با کشور‌های دوستی که تجربه بیشتری دارند گفتگو بشود و حتی این مورد مطرح شد که برخی سیستم‌های داخلی کشور، مانند سیستم بانکی، ممکن است هنوز آموزش‌های لازم را ندیده باشند که در صورت پیوستن ایران به fatf با یک سری مشکلاتی مواجه شوند. قرار شد تمام این ابعاد روشن، دسته بندی و گروه بندی شوند و در اختیار دولت قرار داده شود تا ان شا الله دولت هم تلاش خودش را انجام دهد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال نظر اعضای مجمع و سناریو‌های مطرح در مجمع برای اتکا به تضمین‌های بین المللی در قبال پیوستن ایران به fatf گفت: امروز خوشبختانه، همه‌ی گروه‌ها در مجمع به یک نتیجه واحد رسیده اند و همه پذیرفته اند که این سوالات و ابهامات اگر پاسخ داده نشود ما هیچ یک از سناریو‌ها را نمی‌توانیم تصویب کنیم. به قول معروف نمی‌توان در تاریکی تیر انداخت. باید فضای کار کاملا روشن باشد. تجارب دیپلماسی ایران در چهل سال گذشته هم همین را به ما نشان داده است که ما سعی کنیم با چشم باز حرکت کنیم و از آنجایی که ایران در حال تعامل و همکاری است، مساله فرق می‌کند. یک وقتی ایران نمی‌خواهد همکاری کند و تعامل بین المللی را قبول نداشت. این یک بحث دیگر بود. اما الان که ایران باا ان‌ها درحال همکاری ااست چرا باید شتابزدگی صورت بگیرد و مسائل ناشناخته‌ای به وجود بیاید که همه‌ی اعضای مجمع نتوانند به آن رای بدهند.

دکتر رضایی گفت: پیوستن به این کنوانسیون‌ها به خاطر اینکه اختلاف میان شورای نگهبان با مجلس شورای اسلامی است نیاز به دو سوم آرا دارد. همه گروه‌ها و همه دیدگاه‌های مختلف به نیجه رسیده اند که این سوالات و ابهامات را مجددا در اختیار دولت قرار بدهند و نظرات دولت را اخذ کنند؛ لذا بررسی‌های ما ادامه خواهد داشت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تعیین زمان برای جلسات بررسی کمیسیون مشترک و صحن مجمع گفت: قرار شد که هفته‌ی آینده هم جلسات کمیسیون مشترک را داشته باشیم و در هفته آینده بهتر می‌توانیم آینده را ترسیم کنیم. سوالات و ابهامات را مشخص مط کنیم. در کمیسیون مشترک هفته‌ی آینده روی این ابهامات و سوالات بحث خواهیم کرد. قبلا یازده سوال بوده که دولت آن‌ها را پاسخ داده است، ولی بعضی از پاسخ‌ها قانع کننده نبود. از دل آن پاسخ ها، دو سه ابهام تازه در آمده است. این‌ها را در جلسه آینده دقیق می‌کنیم که این سوالات و ابهامات شامل چه مواردی می‌شود و همان‌ها را در اختیار وزارت خارجه و وزارت اقتصاد قرار می‌دهیم.

 

دکتر رضایی در خصوص برخی فشار‌ها بر روی اعضای مجمع از سوی افراد و بعضی نهاد‌ها برای تصمیم گیری شتابزده مجمع و ترساندن مردم از لیست سیاه FATF گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید یک کار کارشناسی را انجام دهد و از هر نوع انتقاد و پیشنهاد و هر نوع راهکار ما استقبال می‌کنیم، ولی اینکه حساب شده و برنامه ریزی شده حجم انبوهی از نگرانی‌ها را در کشور مطرح کنند تا دل مردم و صاحبان کسب و کار خالی شود، به ضرر کشور است. به کسانی که این کار را می‌کنند، توصیه می‌کنیم که دست از این کار بردارند و بگذارند آرامش در جامعه حاکم باشد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما هفت سال در فضایی که به اشتباه به آن لیست سیاه می‌گویند بودیم. عنوان لیست یک عننوان من دراوردی و غیر حقوقی و غیر فنی است. یک عنوان ژورنالیستی است. اسم حقوقی ان عمل متقابل است. ما هفت سال در این حالت عمل متقابل بودیم یا به تعبیر غلط ژورنالیستی، در لیست سیاه بودیم. تجربه داریم و محدوده این فضا را می‌شناسیم و از آسیب‌های آن باخبر هستیم و مجمع دنبال این هست که راهکار‌هایی پیدا کنیم که ما بیشترین منفعت را از تعاملات بین المللی پیدا کنیم؛ لذا اگر کسانی هستند که راهکاری را پیشنهاد دارند یا نقد منصفانه‌ای دارند، می‌پذیریم، اما هیاهو کردن و جار و جنجال کردن و دل صاحبان کسب و کار‌ها را خالی کردن، خلاف مصالح ملی و خلاف عقلانیت اجتماعی و نخبگی است. باید افکار عمومی در این خصوص روشن شوند. از فضاسازی تخریبی باید پرهیز شود که به مصلحت کشور و هیچ فرد و گروهی نیست.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات