نشست‌های بی‌نتیجه شورای امنیت درباره کمک رسانی در سوریه

نشست جمعه شب اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت سوریه و کمک‌های بشر دوستانه به این کشور بدون هیچ پیشرفتی پایان یافت.
کد خبر: ۹۴۸۹۵۷
|
۱۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۰ 04 January 2020
|
2837 بازدید

نشست جمعه شب اعضای شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت سوریه و کمک‌های بشر دوستانه به این کشور بدون هیچ پیشرفتی پایان یافت.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه عربی ۲۱، اعضای شورای امنیت در جلسه‌ای با حضور رزماری دیکارلو، معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل و مارک لوکوک، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه رایزنی‌های جدیدی درباره سوریه انجام دادند که بر وخامت شرایط در ادلب و آینده کمک‌های بشر دوستانه‌ای که از مرزها وارد شده و کار انتقال آنها هفته آینده به اتمام می‌رسد، تمرکز داشت اما پیشرفتی در این زمینه حاصل نشد.

نشست اول شورای امنیت که پشت درهای بسته و به درخواست لندن و پاریس برگزار شد، دو ساعت ادامه داشت و در این نشست رزماری دیکارلو، معاون امور سیاسی دبیرکل سازمان ملل و مارک لوکوک، معاون او در امور بشردوستانه صحبت کردند.

پس از این جلسه، دو جلسه دیگر که آنها نیز پشت درهای بسته بودند، برای گفتگو درباره کمک‌های بشردوستانه برگزار شدند. در جلسه اول پنج عضو دائم شورای امنیت حضور داشته و در جلسه دوم اعضای غیردائم نیز که از طرح ادامه کمک‌رسانی‌ها بدون موافقت دمشق حمایت کرده بودند، حضور داشتند.

برخی دیپلمات‌ها اعلام کردند در این رایزنی‌ها، درباره شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده قدس سپاه پاسداران در حمله روز جمعه جنگنده‌های آمریکایی در عراق، بحث و گفتگویی انجام نشد.

طبق اظهارات فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل، فعالان حوزه انسانی در این جلسه تاکید کردند: سازمان ملل با توجه به افزایش شدت خشونت‌ها در سه هفته گذشته، نسبت به جان بیش از سه میلیون غیرنظامی در ادلب واقع در شمال غرب سوریه که بیش از نیمی از آنها آوارگان  داخلی هستند، به شدت نگران است.

براساس برآوردها، نزدیک به ۳۰۰ هزار تن از تاریخ ۱۲ دسامبر گذشته از جنوب ادلب آواره شدند که دستکم ۱۷۵ هزار تن از آنها کودک هستند.

گزارش‌ها حاکی از آن هستند که شهر "معرة النعمان" و مناطق اطراف آن تقریبا از غیرنظامیان تخلیه شده و خانواده‌ها به سمت شمال گریختند.

همچنین آواره‌های جدیدی به بیش از ۴۰۰ هزار زن، مرد و کودکی که در پی درگیری‌های اواخر آوریل و اوایل دسامبر سال گذشته آواره شده‌اند، افزوده شدند.

چین و روسیه ۲۰ دسامبر در برابر قطعنامه‌ای برای تمدید یک ساله این کمک‌رسانی‌ها به سوریه از طریق چهار گذرگاه (دو گذرگاه در مرز با ترکیه، یک گذرگاه در مرز با اردن و گذرگاه آخر در مرز با عراق) از حق وتو استفاده کردند.طبق اعلام سازمان ملل حدود سه میلیون سوری از کمک‌ها در ادلب استفاده می‌کنند.

مسکو تنها تمدید شش ماهه و انتقال کمک‌ها از دو گذرگاه واقع در مرزهای ترکیه و مسدود شدن  دو گذرگاه دیگر را پذیرفت.

پیش‌نویس روسیه که در ۲۰ دسامبر ارائه شد، آراء لازم برای تصویب را کسب نکرد.

بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد: ورود کمک‌های بشر دوستانه به سوریه از طریق مرزها دیگر توجیهی ندارد.

جعفری درباره تحولات ادلب نیز گفت: سوریه هرگز از حق خود و مسؤولیتش در نابودی آخرین کانون تروریسم دست نخواهد کشید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟