مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی از برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز در سواحل شمالی کشور خبر داد و گفت: امسال برای ساخت و سازهای غیر مجاز دریایی حدود ۱۰۰ پرونده تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع داده شد که تاکنون با بسیاری از آنها برخورد قضایی صورت گرفته است و در سال گذشته نیز ۱۵۰ مورد ساخت و سازهای غیر مجاز در سواحل کشور تخریب شدند.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، سازههای دریایی که وارد دریا شده باشند از هر نوع و کاربری باید از سازمان بنادر و دریانوردی مجوز دریافت کنند، در غیر این صورت به عنوان سازههای غیر مجاز ساحلی و دریایی شناخته شده و باید ضمن برخورد قانونی، این سازهها تخریب شوند. حمید خلیلی -مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی- پیش از این درباره ساخت و سازهای غیر مجاز ساحلی اعلام کرده بود که بیش از ۱۰۰ پرونده ساخت و ساز غیر قانونی در حال بررسی در مراجع قضایی است و سال گذشته نیز با بیش از ۱۵۰ مورد آن برخورد قضایی صورت گرفته و تخریب شدهاند.
وی افزود: در حال حاضر در استانهای شمالی و شهرستانهایی مانند نوشهر ساخت و سازهای غیر مجازی وجود دارد که امکان رؤیت دریا و ساحل را هم از مردم می گیرد، چه برسد به استفاده از آن. این در حالی است که حق مردم استفاده کردن و بهرهبردن از دریا در طول سواحل کشور بوده و این حق برای همه به صورت یکسان باید در نظر گرفته شود.
حالا پس از ماهها بررسی این پروندهها در مراجع قضایی، این مقام مسئول در سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه نتیجه این پروندهها چه شد؟ گفت: طی ماههای گذشته دستگاه قضایی عملکرد مناسبی در برخورد با سازههای غیر مجاز دریایی داشته است و همه سازههای دریایی مانند موج شکن، دیوار حفاظت ساحلی و ... در صورت نداشتن مجوز باید تخریب شوند.
خلیلی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای انجام فعالیتهای اقتصادی، گردشگری و ... آیا مجوزی برای ساخت سازههای دریایی صادر میکنید یا خیر؟ گفت: اگر کسی متقاضی ساخت سازه دریایی بر اساس چهارچوبهای قانونی باشد باید درخواست خود را به سازمان بنادر و دریانوردی ارائه کند تا آن را بررسی کرده و نسبت به صدور مجوز آن در صورت لزوم برخورد کنیم اما اگر پروسه قانونی طی نشده باشد با این ساخت و ساز با عنوان یک سازه غیر مجاز برخورد میکنیم.