صبح روز چهارشنبه بود که مردم کشور با خبر سقوط هواپیمای ۷۳۷ هواپیمایی اکراین بیدار شدند؛ با اینکه تمام شواهد نشان از هدف قرار گرفتن این پرواز داشت، به شدت از سوی مسئولان کشوری و لشکری تکذیب شد و هیچ کس زیر بار آن نرفت.
به گزارش «تابناک»؛ تا اینکه سرانجام صبح امروز بعد از سه روز وقفه ستاد کل نیروهای مسلح طی بیانیهای مسئولیت آن را پذیرفت و اعلام کرد، این هواپیما توسط سیستم پدافند داخلی و به اشتباه ساقط شد.
یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد، باید سلسله مراتب فرماندهی پدافند و مسئولان دروغگو در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، علنی محاکمه شوند.
غلامرضا حیدری در گفتوگو با تابناک در واکنش به اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح مبنی بر این که هواپیمای اوکراینی به دلیل بروز خطای انسانی و غیرعمد مورد اصابت قرار گرفته است، گفت: باید فرماندهی کل قوا دستور اکید دهد تا با کسانی که در پدافند دستور شلیک به هواپیمای اوکراینی دادند، برخورد شود.
وی افزود: آقایان میگویند، این هواپیما مشکوک بوده و به همین دلیل شلیک کردند، ولی مگر پرواز در مرز بوده است؟ اگر مساله آنقدر حاد بوده، باید آن روز پروازها را ممنوع میکردند نه این که اجازه پرواز میدادند.
نماینده تهران ادامه داد: فاصله این هواپیما در زمان شلیک پدافند به اندازهای کم بوده که مردم در آن منطقه میتوانستند هواپیما را از پشت پنجره هایشان ببینند. این توجیهات قابل قبول نیست. باید سلسله مراتب فرماندهی پدافند محاکمه شوند. البته برخی معتقد به استعفا هستند، اما استعفا در فرهنگ مسئولان نظامی باب نیست لذا محاکمه علنی ضروری است، چون این کار بزرگترین خیانت به خون شهید سردار سلیمانی است که مردم آن طور برای تشییع ایشان حضور پیدا کردند و بعد این گونه پاسخ مردم را دادند.
حیدری تاکید کرد: نکته بعدی دروغ گویی مسئولان مربوطه است که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی آمدند و قاطعانه مشکل فنی را عامل سقوط هواپیما اعلام کردند. چطور میتوانند در چشم مردم نگاه کرده و دروغ بگویند. متاسفانه مدتی است که در جمهوری اسلامی دروغگویی به فرهنگ مسئولان تبدیل شده است، باید این وضعیت خاتمه پیدا کند.
وی ادامه داد: در این شرایط حداقلترین کار برای بازگرداندن اعتماد عمومی آن است که در وهله اول راستگویی را ترویج داده و بعد دروغگوها و سلسله مراتب فرماندهی پدافند محاکمه علنی شوند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان درباره ورود مجلس به این موضوع گفت: باید ببینیم اراده رئیس مجلس چیست، آیا ارادهای برای مطرح شدن این موضوع دارد؟ البته معمولا اراده او هم تحت تاثیر ارادههای دیگری است، ولی به هر صورت باید منتظر باشیم که فردا چه اتفاقی در مجلس میافتد. البته نمایندگان در تذکرها و نطقهای خود به این موضوع اشاره خواهند کرد.