فاجعه‌ زیست‌محیطی پسماندهای خلیج‌فارس

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرد: پسماندهای درون سواحل و دریاها در خلیج فارس در حال مبدل شدن به فاجعه ای زیست محیطی هستند.
کد خبر: ۹۵۱۴۶۶
|
۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۷ 13 January 2020
|
5616 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، فرهاد قلی نژاد در دوره آموزشی مدیریت پسماند در محیط زیست دریایی و تالابها در استان بوشهر گفت: از قبل می پنداشتیم که آلودگی از درون سواحل به دریا وارد می شود اما پس از برگزاری برنامه های پاکسازی متعدد سواحل در سطح استان، متوجه می شدیم که مجددا آلودگی و پسماند به سواحل استان هجوم آورده اند. لذا باید به سمت طراحی و تصویب برنامه مدیریت زیست بومی در سطح اسکله ها و بنادر و همچنین در سطح منابع نفتی استان بوشهر حرکت نموده ایم.

وی ادامه داد: ما در سطح استان بوشهر برنامه های آموزشی را برای صیادان، لنجداران، بهره برداران از دریاها و سواحل و فعالان و ذینفعان اسکله ها در سال ۹۸ برگزار نموده ایم که سمن های محیط زیستی در این برنامه آموزشی حضور یافته اند و به مشارکت با اداره کل پرداخته اند. در همین حوزه مشارکت مردم و جوامع محلی بسیار مهم هست و می تواند نقش بسیار مهمی را در مدیریت سواحل و دریاها داشته باشد.

این مسئول اظهار کرد: در همین حوزه نیز طرح مطالعاتی مدیریت یکپارچه سواحل در استان بوشهر را با مشارکت ادارات مرتبط تنظیم نموده ایم و از همه ارگانهای مرتبط با این حوزه درخواست داریم که در کنار محیط زیست استان ، این اقدام را اجرایی نماییم. همچنین برنامه مقابله با استحصال از دریا را نیز در سواحل استان پیگیری جدی نموده ایم و با تشکیل کارگروه حفاظت از دریا و سواحل استان در سطح استانداری بوشهر، تلاش نموده ایم اهمیت و ضرورت توجه به محیط زیست دریایی و سواحل را گوشزد نماییم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تصریح کرد: پسماندهای درون سواحل و دریاها در خلیج فارس در حال مبدل شدن به فاجعه ای زیست محیطی هستند. پوسیدگی خطوط انتقال نفت و عدم وجود برنامه های مدیریت پسماند دریایی در سالهای اخیر باعث شده که با حجم عظیمی از آلودگی پسماندها در سواحل استان مواجه بشویم.

قلی نژاد در نهایت از تلاش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در قرار دادن خور بردستان در شهرستان دیر و جزیره هاله در شهرستان عسلویه در فهرست تالابهای کشور گفت و برنامه ها و اقداماتی که در این زمینه در سطح اداره کل و سازمان صورت پذیرفته را تشریح کرد.

در ادامه کارگاه مشاور مدیرعامل پتروشیمی جم به عنوان حامی سواحل استان بوشهر نیز از اهمیت توجه به سواحل و دریاها و برگزاری دوره های آموزشی در این سطح برای ادارات و جوامع محلی و سمن های زیست محیطی به عنوان یک مسئولیت اجتماعی صنایع بزرگ گفت.

علیزاده؛ مدرس این کارگاه مفاهیمی همچون قانون مدیریت پسماندها، منابع پسماندها در محیط زیست دریایی، ارزیابی چرخه عمر پسماندها، معرفی مهمترین کنوانسیون ها و پروتکل های مدیریت پسماند و نحوه شناسه گذاری متداول پسماندها را تشریح و مسائل زیست محیطی پسماندها در سطح خلیج فارس را واکاوی و تحلیل کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟