۵۰ درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه بهترین شیوه اخذ مالیات، مالیات ستانی بر مبنای اطلاعات دقیق و شفاف است، اظهار داشت: هوشمند سازی نظام مالیاتی کشور امری انکار ناپذیر است.
کد خبر: ۹۵۲۰۱۵
|
۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۴ 15 January 2020
|
11603 بازدید
|

۵۰ درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است

 

به گزارش تابناک به نقل از سازمان امور مالیاتی ایران، دکتر امید علی پارسا، رییس کل سازمان امور مالیاتی، که به همراه نادر جنتی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان به زنجان سفر کرده بود، در جلسه‌ای با حضور استاندار زنجان، مدیرکل امور مالیاتی و همچنین رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این استان، تصریح کرد: برای هوشمندسازی نظام مالیاتی همه معاملات باید به صورتی انجام شود که قابل رویت باشد، و هیچ دستگاهی نباید به اسم محرمانه بودن اطلاعات، از ارایه اطلاعات اجتناب نموده و در برنامه شفافیت اطلاعات اقتصادی اخلال ایجاد نماید.

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته عمدتا از نظام مالیات هوشمند برخوردارند، گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی امکان فرار مالیاتی را کاهش داده و لایه های پنهان اقتصاد را شفاف می سازد.

دکتر پارسا با اشاره به نحوه تامین مالی دولت و منابع مختلف درآمدی کشور، عنوان داشت: در حال حاضر حدود 35 درصد از درآمدهای کشور از مالیات تامین می‌شود و این در حالیست که در دنیا و به ویژه در کشورهای در حال توسعه این عدد 80 تا 85 درصد می‌باشد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه هزینه‌های اجتماعی شامل حفظ نظم، آموزش‌ و پرورش و بهداشت و پروژه‌های مختلف در اقصی نقاط کشور از محل مالیات ها تامین می‎شود، گفت: تردیدی نیست که لازمه زندگی شخصی و اجتماعی، پرداخت هزینه‌های اجتماعی و البته هزینه‎های مربوط به بهره‎مندی از خدمات عمومی است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: چند راه برای تامین مالی دولت و پوشش هزینه های کشور وجود دارد; یا باید مالیات عادلانه متناسب با ثروت، درآمد و مصرف اخذ شود و یا اینکه استقراض صورت گیرد و پول چاپ شود که نتیجه آن تورم است و تورم نوعی مالیات پنهان است که فشار آن بیشتر بر روی طبقات متوسط، پایین، بازنشسته و طبقات ضعیف جامعه است.

وی با بیان اینکه راه‌حل دیگر تامین مالی دولت، فروش اموال، دارایی‎ها و ذخایر طبیعی است عنوان داشت: فروش نفت، فروش سرمایه کشور است و سرمایه کشور باید در راه توسعه زیرساخت های کشور هزینه شود و نه برای پوشش هزینه های جاری.

دکتر پارسا اضافه کرد: در سال های گذشته بودجه کشور عمدتا وابسته به نفت بود; اما در شرایط کنونی باید با اتکای کامل بودجه کشور به مالیات، تهدید کاهش فروش نفت را به فرصت تبدیل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه حرکت جدیدی با هدف نوین‌سازی نظام مالیاتی کشور آغاز شده، گفت: با تکیه بر سیستم نوین مالیاتی، تشخیص‌ مالیات براساس اطلاعات واقعی و مستندات قطعی انجام گرفته و مالیات‎ستانی به سمت عدالت محوری هر چه تمامتر سوق می‎یابد.

دکتر پارسا تصریح کرد: این سازمان با قوت، مدرن سازی و نوین سازی نظام مالیاتی را دنبال می‎کند و در نتیجه، وضعیت نظام مالیاتی از شکل سنتی و تشخیص‌ علی‎الراس به سمت تشخیص‌های جامع، قابل‌اعتماد، دقیق و مبتنی بر واقعیت‌های زندگی مردم خواهد رفت.

رئیس‎کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: اگر مانند همه کشورهای دنیا قرار است عادلانه‌ترین شکل مالیات در کشور را مستقر کنیم، راهش این است که نظام مالیاتی کشور دسترسی کامل به گردش‌های مالی کشور و اطلاعات مربوط به املاک و دارایی‌ها را داشته باشد.

دکتر پارسا با اشاره به اینکه در تمام کشورهای دنیا به شیوه‎های قانونی، اطلاعات درآمدی، هویتی و معاملاتی افراد توسط دولت جمع آوری و در امر وصول مالیات مورد استفاده قرار می‎گیرد، گفت: در ایران نیز، موضوع جمع‎آوری اطلاعات مذکور در ماده 169مکرر قانون مالیات‌های مستقیم به‌صراحت مورد تاکید قرار گرفته و دستگاه‌های اجرایی که اطلاعات مورد نیاز پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی را در اختیار دارند، موظفند اطلاعات مذکور را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند.

وی در ادامه به موضوع غیر هدفمند و بالا بودن معافیت های مالیاتی در کشور اشاره کرد و گفت: حدود 50 درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است که موجب ایجاد احساس تبعیض، پیجیدگی مالیات، بروز زمینه های فرار مالیاتی و شکل‌گیری اقتصاد زیرزمینی می‎شود.

رئیس‎کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اگر باور بر این است که در توسعه کشور، دولت و ملت شراکت دارند، پس باید از تولید حمایت شود، افزود: اجرای عدالت مالیاتی بهترین راهکار حمایت از تولید کننده و رشد و توسعه همه جانبه کشور است.

دکتر پارسا عنوان داشت: حمایت محدود، مشروط، کاهنده و تضمین‌دار از کسانی که کار سالم دارند وظیفه حاکمیت است; اما این حمایت ها برای کسانی است که فعالیت اقتصادی سالم دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: رویکرد اصلی نظام مالیاتی این است که با افزایش پایه‎های مالیاتی، مبارزه جدی با فرار مالیاتی و افزایش پوشش مالیاتی به طور عام، درآمدهای مالیاتی را محقق ساخته و فشار کمتری را بر فعالان اقتصادی وارد نماید.

دکتر پارسا، با اشاره به اینکه باید استرداد مالیات صادرکنندگان در سریع‌ترین زمان ممکن اتفاق بیافتد و استرداد نباید وسیله‎ای برای فشار به واحدهای تولیدی شود، خاطر نشان کرد: آبادانی با وصول مالیات منجر می‌شود و اگر وصول مالیات به درستی انجام نشود، آبادانی و توسعه رخ نخواهد داد.

وی همچنین با اشاره به بخشودگی جرایم قابل بخشش مالیاتی اظهار امیدواری کرد مودیان استان به نحو موثری از بخشنامه بخشودگی 90 تا 100 درصدی جرایم قابل بخشش مالیاتی استفاده نمایند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
" اگر مانند همه کشورهای دنیا قرار است عادلانه‌ترین شکل مالیات در کشور را مستقر کنیم، راهش این است که نظام مالیاتی کشور دسترسی کامل به گردش‌های مالی کشور و اطلاعات مربوط به املاک و دارایی‌ها را داشته باشد."

دقیقا
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
چرا مردم باید تاوان ندانم کاری و لجبازی شماها را بدهند؟
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
با سلام و عرض ادب. متاسفانه سیستم مالیاتی بر اساس قوانین قدیمی بنا شده است. مثلا یک ریال ده سال قبل با یک ریال حالا برابر محاسبه می شود. پلمپ دفاتر روزنامه و دفتر کل هم یکی از آن کارهای قدیمی و بی خاصیت است. باید نوسازی تفکرات صورت گیرد. همه قوانین تبعیض آمیز هم برداشته شود. مردم راضی نیستند هیچ کسی معاف از مالیات باشد.عین بیت المال است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
ایشون از از بخشنامه بخشودگی 90 تا 100 درصدی جرایم قابل بخشش مالیاتی خبر میده گویا یا خبر نداره و یا سازمان های امورمالیاتی به بهانه های واهی این میزان بخشودگی را نمی دهند و عنوان می کنند چون گفته تا 90 یا 100% ما می توانیم از 0 تا اونو بدیم اما من که کارم مالی هست تا حالا ندیدم شرکتی بتونه سقف رو بگیره. به هر حال ایشون ناراحت عملیات مالی زیر زمینی و غیر شفاف هستند اما مسبب خود ارکان و دست اندازی سازمان هست که باعث این مشکلات میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
فقط از کارمندها مالیات میدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
شرکتهای دولتی و آقا زاده ها و آقا ها معاف از مالیات و هر چیزی و 50 درصد مالیات دهنده ملت ایران و بخش تولید در حال مرگ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
عوض اش ما كارگر ها
هنوز پول رو نگرفته ماليات ازمون كم ميشه
اونم مالياتي در حد كسي كه ساعتي ميليارد ها تومن جابجا ميكنه

اگر غير اين بود بايد شك ميكرديم

اگر همه ماليات ميدادن كه وضع مملكت اين نميشد.....................
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
وزیر اقتصاد از حال و روز مغازه دارا خبری ندارد.شما باید تیتر میزدید 50 درصد اقتصاد کشور فلج شده و 70 درصد توان پرداخت مالیات رو ندارند
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
حدود 50 درصد اقتصاد کشور معاف از مالیات است ، چه دلیلی دارد آنها مانند بقیه افراد جامعه مشمول پرداخت مالیات نباشند ؟دونالد ترامپ 2روز پیش به چین اخطارداد اگر از ایران نفت خریداری کنی مشمول تحریمهای امریکا خواهی شد .بنابراین وزیرمحترم دارایی از افراد و سازمانهائیکه به این افراد معافیت مالیاتی داده اند باید بخواهند که دستور خودرا لغونمایند در غیراینصورت بودجه سال 99 کشور با کسری قابل توجهی روبرو خواهد شد..
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۵
شفاف سازی مالیاتی بسار ارزنده است . ولی نه اینکه در گرفتن مالیات شفافیت باشد ولی در هزینه کردن مالیات دریافتی شفافیت نباشد .

من اگر بدانم که مالیات صرف کشور و مردم آن در جای درست مصرف میشود ، بگونه ای که خودم هم از منافع آن منتفع می شوم ، چرا پرداخت نکنم .

نه اینکه مالیات من صرف زد و بست و اختلاس و هزینه در کشور های دیگر شود
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟