به گزارش فارس، وزارت امور خارجه کره جنوبی روز (پنجشنبه) اعلام کرد که سئول و واشنگتن موفق نشدند، اختلاف در نحوه تقسیم هزینههای ماندن نظامیان آمریکایی در شبهجزیره کره را حل کنند.
«مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا اواخر آبان ماه در دیدار با مقامهای کره جنوبی گفته بود، سئول باید بودجه لازم برای مخارج و هزینههای حضور نیروهای آمریکایی و همکاری نظامی و امنیتی با ایالات متحده را افزایش دهد.
بنا به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، آمریکا و کره جنوبی، ششمین دور از گفتوگوهای تقسیم هزینههای دفاعی را طی روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته جاری در واشنگتن برگزار کردند به امید آنکه بتوانند از طریق مذاکره جایگزین قابل قبولی را برای «توافقنامه اقدامات ویژه» (SMA) پیدا کنند. این توافقنامه، ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ (۱۰ دی ماه) منقضی شد.
وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: «در حین این مذاکرات، ما به موضع اساسی خود پایبند بودیم که این توافقنامه باید منطقی و منصفانه و در چارچوب SMA باشد. هر دو طرف، درک متقابل و منافع مشترک خود را افزایش دادند اما تأیید کردند که... هنوز اختلافاتی موجود است».
وزارت خارجه کره جنوبی در عرین حال افزود که آمریکا و کره جنوبی توافق کردند که به تلاشها برای رسیدن به توافق در آیندهای نزدیک ادامه دهند. دور بعدی مذاکرات از طریق کانالهای دیپلماتیک برنامهریزی خواهد شد.
روز سهشنبه هفته جاری، در آستانه مذاکرات نمایندگان دو کشور کره جنوبی و آمریکا، «مون جائه این» رئیسجمهور کره جنوبی اعلام کرد که موضع دو کشور (آمریکا و کره جنوبی) در خصوص این موضوع علیرغم حصول پیشرفتهایی خاص در مذاکرات همچنان بسیار متفاوت است».
یکی از مقامهای ارشد آمریکا همچنین تصریح کرد که دو طرف پیشرفتهایی در مذاکرات داشتند و سئول، «سختکوشی و عزم» واشنگتن «در طلب همکاری در خصوص تقسیم بار و مسئولیت» را تأیید کردند.
بنا به گزارش رسانهها، مذاکرات پیشین کره جنوبی و آمریکا نیز در این زمینه نتیجهبخش نبوده است زیرا واشنگتن، سئول را تحت فشار قرار داده است تا در سال ۲۰۲۰، حدود پنج میلیارد دلار برای میزبانی نیروهای آمریکا در کره جنوبی پرداخت کند.
از سال ۱۹۹۱ تاکنون حدود ۲۸ هزار ۵۰۰ نیروی نظامی آمریکا در کره جنوبی مستقر هستند. کره جنوبی از آن زمان تاحدودی هزینههای استقرار این نظامیان آمریکایی در شبه جزیره کره را پرداخت کرده است و کره جنوبی در سال ۲۰۱۹، ۸۷۰ میلیون دلار به واشنگتن بعنوان بخشی از همکاری نظامی پرداخت کرده است.
نظرسنجیهایی که پس از درخواست واشنگتن برای افزایش سهم کره جنوبی در هزینه همکاری نظامی انجام گرفته نشان میدهد اکثر مردم کره جنوبی مخالف افزایش هزینههای همکاری نظامی با آمریکا هستند.