جو سنگین علیه ترامپ پس از پنهان کاری درباره تلفات انتقام موشکی ایران، اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با عربستان، تقویت حضور نظامی آمریکا اطراف چاههای نفتی سوریه و اقدام خزانه داری انگلیس علیه حزب الله لبنان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به رایزنی واشنگتن با اربیل درباره تاسیس چهار پایگاه آمریکایی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ مسئولان آمریکایی در ۴۸ ساعت گذشته با مسئولان اربیل درباره مسایل مختلف که مهمترین آن مساله حضور نیروهای آمریکایی در منطقه کردستان عراق است، گفتوگو کردند.
در همین ارتباط، منابع سیاسی آگاه در عراق روز جمعه درباره پشت پرده این دیدارها گفتند که «هیاتهای نظامی و سیاسی آمریکا با نیچروان بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق و مسرور بارزانی نخستوزیر و معاون وی در خصوص پرونده حضور آمریکا در خاک عراق و منطقه کردستان رایزنی کردند».
منابع مذکور تأکید کردند: «در این دیدار همچنین مساله مربوط به ادامه حمایت کردها از بقای نیروهای آمریکایی و یا عدم لغو توافقنامه امنیتی و همکاری در زمینه تاسیس چهار پایگاه نظامی آمریکا از جمله پایگاه الحریر در منطقه کردستان، مورد بررسی قرار گرفت».
منابع سیاسی مطلع تأکید کردند، «دو طرف درباره تقویت روابط دیپلماتیک و همکاری در زمینه سیاسی و اقتصادی و تسریع در افتتاح بزرگترین کنسولگری آمریکا در جهان در شهر اربیل، بحث و تبادل نظر کردند».
پیشتر «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا گفته بود، با پنجاه شخصیت عراقی در خصوص سرنوشت نیروهای آمریکایی در عراق و امکان ابقای آنها در اماکن «امن» گفتوگو انجام داده است.
«نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق روز جمعه در گفتوگو با روزنامه «المانیتور»، به نوعی با تصمیم پارلمان عراق درباره اخراج نیروهای خارجی از عراق مخالفت و از حضور نیروهای امریکایی حمایت کرد.
جو سنگین علیه ترامپ بعد از پنهان کاری درباره تلفات انتقام موشکی ایران
پنهانکاری دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا درباره تلفات انتقام موشکی ایران از آمریکا در جریان حمله به پایگاه «عینالاسد» واکنش کاربران فضای مجازی را به همراه داشته است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا و سایر مقامهای دولت این کشور در ۹ روز گذشته بارها مدعی شده بودند، ضربه موشکی ایران به پایگاه عینالاسد هیچ تلفات یا زخمی نداشته است.
با وجود این، پایگاه «دیفنسوان» روز جمعه زخمی شدن دستکم یازده نظامی آمریکا و انتقال آنها به مراکز پزشکی آمریکا در کویت و آلمان را تأیید کرد. گزارشهای متعددی پیش از این گفتهاند دهها نظامی آمریکا در این حملات کشته شدهاند.
«لیرد پاپکین»، یک کاربر فضای مجازی در آمریکا زیر توئیت شبکه انبیسینیوز درباره خبر زخمی شدن یازده آمریکایی نوشته است: «این یعنی اینکه دولت ترامپ با گفتن اینکه تلفاتی در کار نبوده دروغ گفته است. یازده نفر طوری مجروح شده بودند که مجبور شدهاند برای درمان آنها را به مراکز دیگری در خارج از عراق منتقل کنند.»
کاربری دیگر (OscarFactsOly@) هم نوشته است: «به عبارت دیگر، دولت ترامپ وقتی میگفت: کسی زخمی نشده دروغ گفته است. چند وقت دیگر اعتراف میکنند که این حمله کشته هم داشته؟»
کاربری دیگر خبری از پایگاه «ایبیسینیوز» که در آن به کشته شدن دو نظامی آمریکایی در آلمان به دلایل نامعلوم در سیزدهم ژانویه اشاره شده را بازنشر کرده و نوشته است: «همزمانی جالبی است. از زمان حمله ایران، هفت نظامی آمریکایی در حوادث اینچنینی کشته شدهاند.»
@philosopherki۱۹ توئیت دونالد ترامپ، ساعاتی بعد از حمله موشکی ایران را یادآوری کرده است. ترامپ در آن توئیت نوشته بود: «همه چیز خوب است!.» این کاربر نوشته است: «وقتی که یازده نفر در حملات موشکی زخمی شدهاند [ترامپ نوشته بود]"همه چیز خوب است.»
Bear Warrior خطاب به طرفداران ترامپ نوشته: «طرفداران ترامپ، هنوز هم میخواهید او رئیسجمهورتان باشد؟»
Middle Age نیز با به اشتراک گذاشتن خبر مربوط به زخمی شدن نظامیان آمریکایی نوشته است: «۱۱ آمریکایی در حمله ایران زخمی شدند. نشان میدهد چقدر به جنگ نزدیک شدیم و دونالد ترامپ دلیل موثقی درباره دلیل آن ارائه نداده است.»
«مایکل ایگر» در یک اظهارنظر پای خبر سایت پالیتیکو نوشته است: «هیچکس نباید شگفتزده شود. ترامپ هیچ وقت اطلاعات کامل نمیدهد یا بر اساس آن کار نمیدهد. تصمیمهای او و افکار عمومی، مبتنی بر پروپاگاندا هستند. او همیشه بدون در نظر گرفتن حقیقت، نگاه خودش از مسائل را ارائه میدهد. این چیزی است که مدتها شاهدش بودهایم.»
اعلام آمادگی ایران برای مذاکره با عربستان
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز جمعه در جمع تجار هندی در شهر بمبئی (مومبای) مرکز ایالت ماهاراشترا طی سخنانی با اشاره به تأسیس سرکنسولگری ایران در بمبئی به عنوان اولین و شاید دومین نمایندگی دیپلماتیک ایران در خارج از کشور اشاره کرد و آن را بیانگر پیوند ناگسستنی دو ملت هند و ایران خواند.
ظریف همچنین افزود: در چند هفته گذشته ما شاهد رویدادهای تلخی بودیم و آمریکا در یک اقدام تروریستی محبوب ترین سردار کشورمان را به شهادت رساند. تنها در هند در ۴۳۰ شهر این کشور علیه شهادت سردار سلیمانی برنامههای اعتراض آمیزی برگزار شد. این اعتراضات بدون هماهنگی و یا حمایت مالی و سیاسی ما انجام شد و این حرکت نیز خود اثبات دیگری در پیوند از هم ناگسستنی کشور ما با کشور هند و ملتهای دو کشور است.
وزیر خارجه همچنین به پایان دوران قلدری و زورگویی کشورهای به ظاهر ابرقدرت اشاره کرد و حرکت زورگویانه قدرت های خارجی را اشتهایی سیری ناپذیر خواند که به تدریج گریبانگیر تک تک کشورهای منطقه و متعاقباً سایر کشورهای جهان می شود.
ظریف همچنین در پاسخ به امکان میانجیگری هند برای حل اختلاف بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی گفت: ما برای مذاکره با عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس آماده ایم و حاضر به ارائه پیشنهادها در خصوص امنیت در این منطقه به ویژه در تنگه هرمز بودیم و پیشنهادهایی برای ایجاد آرامش و صلح در تنگه هرمز را نیز ارائه کرده ایم.
تقویت حضور نظامی آمریکا اطراف چاههای نفتی سوریه
منابع محلی در شهر «القامشلی» به خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کردند، کاروان آمریکایی متشکل از ۷۵ کامیون، عصر پنجشبه غیرقانونی از گذرگاه «سیمالکا» در مجاورت با اقلیم شمال عراق به سمت چاههای نفت در الحسکه و دیرالزور حرکت کرد.
طبق اعلام این منابع، این کاروان حامل خودروهای زرهی، مهمات جنگی و کمکهای لجستیکی جهت استقرار در مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبهنظامیان «قسد» در این مناطق بود.
استقرار این تجهیزات با هدف تقویت مواضعی در مناطق چاههای نفت در حومههای الحسکه و دیر الزور صورت میگیرد که تحت کنترل این نیروها قرار دارند.
نیروهای آمریکایی پیشتر نیز صدها کامیون را از طریق گذرگاههای غیرقانونی عازم الحسکه کردند تا ضمن سیطره بر این منطقه، از گروهها و عناصر همپیمان خود حمایت نظامی، فنی و لجستیکی به عمل بیاورند.
همزمان با عملیات نظامی ترکیه موسوم به «چشمه صلح» در اکتبر گذشته، نیروهای آمریکایی از برخی از پایگاههایشان در شمال شرقی سوریه عقبنشینی کردند، ولی آنها از پایگاههای مستقر در میادین نفتی و حومه آن خارج نشدهاند.
اقدام خزانه داری انگلیس علیه حزب الله لبنان
خزانهداری دولت انگلیس، حزبالله لبنان را کامل در لیست تروریستی خود قرار داد و منابع مالی آن در این کشور بلوکه خواهد شد.
خزانهداری انگلیس روز جمعه شاخههای سیاسی و نظامی حزبالله لبنان را مشمول قانون "اقدام توقیف اموال تروریستی" که در سال ۲۰۱۰ به تصویب رسیده اعلام کرد.
اتحادیه اروپا پیشتر تنها شاخه نظامی حزبالله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی طبقهبندی کرده بود.
ساجد جاوید، وزیر کشور سابق بریتانیا در ششم اسفند سال گذشته لایحه قرارگرفتن تمامی حزبالله در لیست گروههای تروریستی را به پارلمان این کشور ارائه کرده بود.
شاخه نظامی حزبالله در سال ۲۰۰۸ میلادی توسط وزارت کشور انگلیس تحریم اعلام شده بود، اما مقامهای لندن برای حفظ روابط خود با دولت لبنان، شاخه سیاسی این گروه را تحریم نکردند.
فشارها برای تحریم حزبالله پس از آن بالا گرفت که لابی صهیونیسم در آن زمان در اعتراض به اهتزاز درآوردن پرچم این گروه در جریان راهپیمایی روز قدس در لندن، خواستار منع فعالیت این گروه شده بود.