آرزوهای برباد رفته؛ میراث 8 سال جنگ برای کودکان سوری

سازمان ملل در تحقیقی اعلام کرد که طی ۹ سال جنگ در سوریه دختران و پسران سوری از کودکی محروم شدند و به شکل بی‌سابقه‌ای حقوق آنها نقض شده و از سوی گروه‌های مسلح مورد قتل، مهاجرت، اجبار برای مشارکت در جنگ، شکنجه، تجاوز و بردگی جنسی قرار گرفته‌اند.
کد خبر: ۹۵۲۹۱۳
|
۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۴ 19 January 2020
|
3036 بازدید

سازمان ملل در تحقیقی اعلام کرد که طی ۹ سال جنگ در سوریه دختران و پسران سوری از کودکی محروم شدند و به شکل بی‌سابقه‌ای حقوق آنها نقض شده و از سوی گروه‌های مسلح مورد قتل، مهاجرت، اجبار برای مشارکت در جنگ، شکنجه، تجاوز و بردگی جنسی قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الأوسط، کمیسیون بین‌المللی تحقیق در باره نقض حقوق بشر در سوریه وابسته به سازمان ملل در گزارشی به نقل از "پائولو سرجیو پینه‌رو"، رئیس این کمیسیون آورده است: من از بی‌اعتنایی آشکار به قوانین جنگ و کنوانسیون حقوق کودک توسط گروه‌های مسلح در جنگ سوریه بسیار متعجب هستم. گرچه مسؤولیت حفاظت از پسران و دختران در این کشور متوجه دولت سوریه است، اما تمامی طرف‌های درگیر در این جنگ باید تلاش‌های جدی‌تری برای حمایت از کودکان و حفظ نسل آینده در این کشور انجام دهند.

این گزارش با عنوان "محو آرزوهای فرزندانم" که برگرفته از اظهارات یک زن در یکی از روستاهای ادلب در سال ۲۰۱۲ است، منتشر شده و در آن به مصاحبه‌های شخصی با حدود ۵۰۰۰ کودک و نوجوان، شاهدان عینی، پزشکان متخصص، اعضای گروه‌های مسلح، کارشناسان مراقبت‌های بهداشتی و وکلا از سپتامبر ۲۰۱۱ تا اکتبر گذشته استناد شده است.

در گزارش کمیسیون بین المللی تحقیق در باره نقض حقوق بشر در سوریه آمده است که در نتیجه استفاده گروه‌های مسلح از بمب‌های خوشه‌ای و حرارتی و تسلیحات شیمیایی، ده‌ها کودک و نوجوان سوری کشته و مجروح شدند و علاوه بر آن تجارب هولناک کودکان در این درگیری‌ها ماهیت جنسی به خود گرفته است.

طبق این گزارش، زنان به طور نامتناسبی در معرض انواع مختلف خشونت جنسی قرار گرفته‌اند و تهدیدهای تجاوز جنسی منجر به محدودیت شدید فعالیت‌های آنها شده است. بیشتر دختران مجبور به خانه‌نشینی شده و از دسترسی به آموزش در مدارس منع شده‌اند و همچنین برای دستیابی به مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی مناسب با موانع قابل توجهی مواجه بودند.

در همین حال، پسران، به ویژه افراد ۱۲ ساله به بالا، به منظور سربازگیری توسط گروه‌های مسلح و شبه نظامیان در زندان‌های مختلف بازداشت شدند.

در همین راستا، یک منبع وابسته به یکی از گروه‌های مسلح و تروریستی در سوریه اظهار کرد: پسران جوان مبارزان بسیار خوبی هستند. آنها با شور و شوق زیادی می‌جنگند و از هیچ چیز نمی‌ترسند. منظورم از این پسران جنگجویان ۱۴ تا ۱۷ ساله هستند که ما آنها را به جبهه‌های مقدم سوق می‌دهیم.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۲.۱ میلیون دختر و پسر در سوریه از ادامه تحصیل مستمر محروم شده‌اند، آمده است که ده‌ها هزار کودک و نوجوان نیز طی سال‌های اخیر فرصت آموزش را از دست داده‌اند.

کارن ابوزید، عضو کمیسیون سازمان ملل، با اشاره به ضرورت اقدامات فوری توسط دولت سوریه برای پشتیبانی از کودکان و نوجوانان این کشور برای بازگشت به مدارس، گفت: گروه‌های مسلح که برای خود قلمرو و سرحداتی مشخص کردند نیز باید هر چه سریع‌تر، زمینه و امکانات لازم را برای آموزش کودکان فراهم کنند تا کودکان بتوانند به کلاس‌های درس بازگردند.

در این گزارش، درد و رنج کودکان و آسیب‌های روحی وارد شده به آنها نیز مورد توجه قرار گرفته و نسبت به تأثیرات عمیق درگیری‌ها بر سلامت جسمی و روانی کودکان سوری ابراز نگرانی شده است؛ چراکه شمار زیادی از دختران و پسران سوری از معلولیت جسمی و همچنین مشکلات روحی و روانی جدی رنج می‌برند. علاوه بر این درگیری‌های مداوم در سوریه منجر به آوارگی بیش از پنج میلیون کودک و نوجوان سوری شده است.

مادری که در ابتدای گزارش به او اشاره شد در این باره می‌گوید: آرزوهای فرزندانم را نابود کردند، آنچه را که در طول زندگی‌مان برای ساختن آن رنج بردیم تخریب کردند. دخترم زمانی که متوجه سوخته شدن خانه‌مان شد دچار افسردگی شد و فرزند دیگرم که سه ساله است در نتیجه بحران فعلی شوکه شده است و همواره می‌بینم که تصویر تانک را نقاشی می‌کند.

کمیسیون بین‌المللی تحقیق در باره نقض حقوق بشر در سوریه در ادامه بر لزوم حمایت از کودکان آواره، از جمله تعهد به بازگشت کودکانی که روابط خانوادگی با برخی از عناصر تروریستی داعش دارند، تأکید کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟