فروپاشی دوباره سدی که وزارت بهداشت در آن رخنه ایجاد کرده؛

هجوم رسانه ملی و یک بازرس به «سلامت» مردم، با کپی از روی دست وزیران بهداشت!

چه نشسته اید که سمی مهلک در بسته بندی شکیل و زیبا به شما فروخته می‌شود و به خیال خام آن را سر می‌کشید! سمی که جای شیر به شما می‌فروشند و فکر می‌کنید با نوشیدنش، سلامتتان را تضمین می‌کنید، در حالی که...
کد خبر: ۹۵۳۰۴۷
|
۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۹ 20 January 2020
|
48377 بازدید
|
تابناک اجتماعیچه نشسته اید که سمی مهلک در بسته بندی شکیل و زیبا به شما فروخته می‌شود و به خیال خام آن را سر می‌کشید! سمی که جای شیر به شما می‌فروشند و فکر می‌کنید با نوشیدنش، سلامتتان را تضمین می‌کنید، در حالی که... .

به گزارش «تابناک»؛ آنچه خواندید، برداشت برخی مردم از گفت و گوی صبحگاهی بین مجری و کارشناس میهمان یک برنامه رسانه ملی است؛ برنامه‌ای که در آن کارشناس تاکید می‌کند، شیر‌هایی که به اسم پاستوریزه در فروشگاه‌ها و مغازه‌ها توزیع می‌شوند، حاوی سمی خطرناک هستند و مجری از مردم می‌خواهد تا اطلاع ثانوی شیر نخورند!

بحث درباره سمی با نام «آفلاتوکسین» است که کارشناس تاکید دارد از طریق غذای آلوده دام‌ها به بدنشان رسیده و به واسطه شیر، به مردم فروخته می‌شود و سلامت ایشان را تهدید می‌کند؛ سمی که کبد را نشانه می‌رود و منجر به سرطان می‌شود.

البته ماجرا وخیم‌تر از اینهاست؛ این را «بهادر حاجی محمدی» که بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران معرفی می‌شود و به واسطه برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه ۳ سیما به خانه‌های عموم ایرانیان راه یافته و با سخنان هراس آورش، در ساعات اخیر به چهره‌ای سرشناس در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده، خطاب به مجری و مردم می‌گوید.

بازرسی که تاکید دارد نباید نگران وجود پالم یا وایتکس (همان آب ژاول!) در لبنیات باشیم چراکه مساله مهم تری به اسم آفلاتوکسین وجود دارد که حتی با جوشاندن شیر هم از بین نمی‌رود و میزان آن در شیر‌های تولیدی در کشورمان آنقدر بالاست که موجب شده رتبه آخر را در میان ده کشور منطقه خاورمیانه از نظر آلودگی شیر به این سم داشته باشیم.

هجوم رسانه ملی و یک بازرس به «سلامت» مردم، با کپی از روی دست وزیران بهداشت!

البته آقای بازرس تاکید دارد، گزارش هولناکش را نه از بازرسی هایش، که از پژوهش‌های تعدادی از اساتید دانشگاه استخراج کرده که نشان می‌دهند، «۳۳ درصد نمونه‌های شیر پاستوریزه کشورمان آلوده به این سم بودند»؛ پژوهش‌هایی که به گفته حاجی محمدی، کودکان و خردسالان را در معرض خطرات جدی تری قرار می‌دهد، چون وزن پایینی دارند و میزان سم بیشتری دریافت می‌کنند.

ادعا‌هایی ترسناک که در ادامه به نقد جدی عملکرد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی و دیگر دست اندرکاران این حوزه می‌رسد و فراز مهم و جدی اش، این سخنان آقای بازرس است: «متاسفانه یا خوشبختانه سرانه مصرف شیر در کشور ما پایین است و اگر در مصرف شیر مثل کشور‌هایی همچون انگلستان بودیم مشخص نبود که چه اتفاقی در حوزه سلامت رخ می‌داد.»

اکنون اگر بدانیم کارشناس میهمان رسانه ملی فکر منشا آلودگی تغذیه دام‌های شیری در کشور را هم کرده و مدعی شده که آفلاتوکسین موجود در شیرها، از ذرت‌های آلوده وارداتی نشات گرفته اند، پازلی تکمیل پیش رویمان قرار دارد که ظاهرا بی اشکال است؛ هرچند کمی دقت در سخنان این فرد به نکات جالب توجه و متعارضی می‌رسد.

مثلا این نکته که او تاکید کرده از نظر وجود این سم در کشور‌های منطقه رتبه آخر را داریم که معنایش، وجود این سم در شیر‌های تولیدی و توزیعی در همه این کشورهاست که عجیب به نظر می‌رسد و ابهام آفرین است. ابهاماتی نظیر اینکه آیا آن‌ها هم برای دام هایشان ذرت آلوده وارد کرده اند و اساسا آیا وجود این سم، ولو میزان اندکش قابل قبول است یا خیر؟

یا این که حاجی محمدی تاکید کرده بازرس است، اما یادآور شده که اظهاراتش بر اساس پژوهش‌های دیگران است، نه یافته‌های خودش و یا حتی تاییدیه‌هایی که برای پژوهش‌ها در بازرسی هایش یافته. نکته‌ای کلیدی که می‌تواند با تخصص این کارشناس هم در تعارض باشد و این سوال را به وجود آورد که آیا سخنان چنین فردی قابل اعتنا و اتکاست و پازلی که چیده، با واقعیت تطبیق دارد؟

سوالاتی که با توجه به تکذیب ماجرا توسط وزارت بهداشت و همچنین کذب خواندن این ادعا‌ها توسط سازمان دامپزشکی کشورمان، جدی‌تر هم می‌شوند، اما اهمیت ماجرا برای افکار عمومی و موارد فراوانی که از گذشته در این خصوص در اذهان عمومی مانده، مانع از توجه به آن‌ها می‌شود. موانعی که برخی از جدی‌ترین هایشان محصول دوران حضور قاضی زاده هاشمی در راس وزارت بهداشت است.

هجوم رسانه ملی و یک بازرس به «سلامت» مردم، با کپی از روی دست وزیران بهداشت!

مواردی از جمله ابهامات جدی در تولید خمیر مرغ و محصولاتی که با استفاده از آن ساخته می‌شوند، آلودگی‌هایی که سوسیس و کالباس‌های تولیدی در کشورمان دارند و از همه مهم‌تر در این بازه زمانی، وجود پالم در محصولات لبنی که یکی از مهم‌ترین پرونده‌های گشوده شده در حوزه سلامت در ایران است و به رغم تاکید فراوان وزیر وقت و همکارانش بر پیگیری، در نهایت به سوالی بزرگ و پاسخ داده نشده در افکار عمومی بدل شد.

به این موارد، کشف فاضلاب در آب معدنی، تولید روغن نباتی و انواع کره با مواد صنعتی، واردات برنج‌های آلوده یا تولید شده از پلاستیک و ده‌ها و صد‌ها مورد دیگر را می‌توان افزود که بسیاری شان را وزارت بهداشت به افکار عمومی سنجاق کرده است. چه به آن شیوه‌ای که وزیر اسبق در دستور کار داشت و چه با پیگیری نکردن و رفع ابهام نشدن توسط این وزارت خانه‌ها و دیگر نهاد‌های مسئول.

روندی که ساده انگاری است اگر تصور کنید وزیر فعلی بهداشت مخالف آن است به ویژه وقتی ماجرای ابتلای اهالی یک روستا به ایدز یا قاچاق دارو یا قضیه امضا‌های طلایی در این وزارت خانه را به یاد آوریم که برخی شان توسط وزیر بیان شده اند و بعضی شان با واکنش عجیب ایشان به مسائل لاینحل و ابهام آفرین تبدیل شده اند. اتفاقی که ظاهرا قرار است تداوم بیابد.

این را می‌شود از اکتفای وزارت بهداشت به یک تکذیب ساده در خصوص وجود سم سرطانزا در شیر دریافت، در حالی که جا داشت وزیر بهداشت به این موضوع واکنش نشان داده و در صورت باورشان بر تکذیبیه صادره، شکایت از بازرس مدعی و حتی دست اندرکاران برنامه رسانه ملی که به وی تریبون داده و تاییدش هم کرده اند را در دستور کار قرار دهند.

واکنشی که بسیار ضروری به نظر می‌رسد اگر بدانیم تکاپو‌هایی برای تحریم خرید شیر در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده که می‌تواند سرانه مصرف شیر را از وضع فاجعه بار فعلی اش تنزل داده و در نهایت به بروز مشکلاتی جدی برای ایرانیان منجر شود. مشکلاتی که شاید در قیاس با لطمه وارد شده به اعتماد عمومی در این مواقع، قابل اغماض باشد!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۱۵۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
وزارت بهداشت فقط بلده به نمک گیر بده چون نمک صاحاب نداره. ولی کاری به روغن و شیر و بقیه چیزا نداره.
پاسخ ها
سلام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
من سالهاست که از خوردن شیر به دلیل مسائل گوارشی پرهیز دارم اما فرزندی دارم 13 ساله اگر خدای نکرده در این خصوص اسیبی به او برسد همچون بلای آسمانی بر سر خانواده تولید کننده شیری که سالهاست میخرم فرود خواهم امد بدون اینکه بداند از کجاست و بنیاد خانواده اش را بر هم خواهم ریخت به روشی که میدانم....
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
چند چیزاست که مایه دردسراست وازجمله آن خورده معلومات است،من به تبع شغل خودم آزمایشات شیررا کنترل می کنم،امروزه بسیاری ازصنایع لبنی کشور ازشیر دامداران صنعتی استفاده میکنندکه میزان افلاتوکسین آن بسیار پایین ترازاستاندارد جهانی است وهیچ مشکلی رابرای مصرف کننده ایجاد نمی کند.بنده سه فرزند دارم که تقریباهرروزه ازشیرپاستوریزه مصرف میکنندوبطور میانکین روزانه 1/5پاکت شیرپاستوریزه مصرف داریم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
تابناک عزیز، وقتی در مورد یک بحثی، علم و اطلاعات کافی نداری، لطفا اظهار نظر نکن و ابراز عجیب بودن و ابهام آفرین بودن هم لطفاً نکن، شما اول با یه متخصص این حوزه که جزئی از بدنه نباشه، مشورت کن بعد اگر دیدی نظر مغایری وجود داره، تشکیک کن و به ذهن مردم جهت بده!
من به عنوان یک مدرس رشته صنایع غذایی به اطلاعت میرسونم که در اثر فعالیت کپکی از خانواده آسپرژیلوس، انواعی از سموم با نام کلی آفلاتوکسین تولید میشه، که این سم در کبد تجمع پیدا میکنه و اثرات بسیار خطرناکی رو میتونه در پی داشته باشه، متاسفانه به دلیل شرایط نامناسب نگهداری (به ویژه، آلودگی و دما و رطوبت بالا)، نه تنها کنجاله وارداتی بلکه کنجاله ای که در داخل تولید یا نگهداری میشه و حتی نان خشکی که به ویژه در دامداری‌های سنتی به دامها داده میشه و حتی آجیل و خشکبار ایرانی بعضاً حاوی میزان بالایی از این سمه که اصلاً دلیل اصلی مرجوع شدن حجم وسیعی از پسته ایران در یکی دو دهه گذشته از اروپا و از بین رفتن بخش زیادی از بازار صادرات پسته ما، همین سم آفلاتوکسین بود، در کل اینکه خوراک دام های ما چه از جنس کنجاله (به دلیل آلودگی اولیه بالا و در ادامه شرایط نگهداری نامناسب) و چه از جنس نان خشک در دامداری‌های سنتی، بعضاَ حاوی میزان بالایی از آلودگی به کپک یا همون قارج آسپرژیلوس و در نتیجه تولید سم آفلاتوکسینه! و تجربه نشون داده که حرف مسئولین گاهاً دقت یا صداقت کافی رو نداره!!!
ناشناس
|
Romania
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
پس چرا سخنگوی وزارت بهداشت کلا تکذیب نکرد
فولادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
تمام نظرات این افراد غیر کارشناسی و توهم زا است
1- در این فصل میزان آفلاتوکسین بسیار پایین است
2- در بررسی تمام شیرهای صنعتی و گاوداری های صنعتی در کشور سم آفلاتوکسین مشاهده نشد
3- کارخانجات قبل از عرضه با کیت بررسی می کنند.
4- حد مجاز آفلاتوکسین در ایران از آمریکا خیلی کمتر بوده و در حد مجاز اروپا است پس جای نگرانی وجود ندارد
5- مردم مطمعن باشند که میزان آفلاتوکسین موجود در شیر کمتر از حد مجاز هیچ مشکلی ایجاد نمی کند
خواهشمند است که توطئه برعلیه صنعت لبنیات را نشر ندهید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
اگر در سطح اروپا است خوب به اروپا صادر کنید! بعضی ها فقط بلدند جوک بگویند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
عزیزم شما فارسی بلد نیستی بنویسی چطوز اظهار نظر تخصصی می کنی؟
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
شیطنت خطرناکی درپشت اظهارات فوق نهفته است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
فردی که این مقاله رو نوشته حتی کوچیکترین علمی در خصوص موضوعی که داره در مورش صحبت میکنه نداشته
مخصوصا اون قسمت که گفته وجود سم آفلاتوکسین در شیر همه ی کشورها عجیب به نظر میرسد!
نه خیر آقا عجیب نیست! یک مساله ی بین المللی هست و فقط مهم اینه که میزان سم از استاندارد بین المللی بیشتر نباشه
یه کم مطالعه بفرمایید بعد مقاله از خودتون در کنید
ممنون
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
شیر سالم ،غذای خوب رفاه و....میخواین جمع کنین برین..گفتن که!
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
سلام بنده به عنوان یک دامپزشک تا اثبات علمی موضوع نه حرف های آقای دکتر حاجی محمدی را تکذیب ویا تایید می کنم پیشنهاد می کنم نمونه های شیر از شهرهای مورد ادعا طی چندین مرحله با فاصله زمانی چندروزه برداشته بشود وبه آزمایشگاه ها بیطرف و معتبر ارسال و میزان افلاتوکسین بررسی وبه اطلاع عموم برسد تا نگرانی جامعه برطرف شود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
جناب دامپزشک، شاخص استاندارد مهم است اگر بر اساس استاندارد اروپا تعیین شود مردم به محصول اطمینان پیدا می کنند وگرنه هر روز با دستکاری معیار محصول را سالم اعلام می کنند.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
بازرس که نباید لزوما پژوهشگر هم باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
کاری نداره که شما هم تگذیبش کنید...کاری که همیشه انجام شده
ناصر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
اینها همه مامور شدن تا ایرانیها را نابود کنن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
تابناک جان چطور نتیجه گرفتی چون رتبه آخر منطقه هستیم پس همه کشورهای منطقه شیر آلوده مصرف میکنن؟ بابا یه ذره فکر کن قبل از حرف زدن! ممکنه در این کشورها میزان سم تو شیر صفر باشه یا پایین تر از حد تعیین شده باشه، در اینصورت باز هم ایران رتبه آخر میشه. فهمیدی؟!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟