به گزارش تابناک، شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در بیانیه ای، توضیحاتی پیرامون اتفاقات کشور ارائه کرد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
ملت آگاه و شریف ایران
ایران امروز در بزنگاهی سرنوشت ساز قرار گرفته است. از یک سو مخالفان ایران با اعمال فشارهای بی سابقه و ظالمانه بر کشور در تلاشند تا با ناتوانی و منزوی کردن ایران و ایجاد شکاف و بی اعتمادی بین حاکمیت و مردم و بین مردم و نخبگان، تمامی راههایی که به اصلاح امور منجر میشود را یکی پس از دیگری فاقد اثرگذاری کنند و از سوی دیگر تلاشهای گسترده و مستمر جریانهای تندرو و رفتارهای نادرست و هزینه ساز برخی دستگاهها در حاکمیت که باعث ایجاد یأس و سرخوردگی در جامعه شده و خسارتهای جبران ناپذیری در پی خواهد داشت، این باور را در جامعه ایران القاء میکند که هیچ راهی برای اصلاح وجود ندارد.
ناگفته پیداست که جریانهای تندرو چه خوابهایی دیده اند و در صورت موفقیت چه سرنوشت تلخی در انتظار ایران عزیز خواهد بود.
ما اصلاح طلبان با این استدلال و درک واقع بینانه از فرصتها و تهدیدهای پیش روی کشور و به رغم همه موانعی که پیش پای اصلاح طلبان به چشم میخورد، با فعال کردن شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح طلبان همچنان بر این باور بوده و هستیم که یکی از مهمترین عرصههای موجود برای بازدارنگی دشمنان کشور و اصلاح امور و برون رفت از مشکلات و بحرانها و نیز سیاست ورزی اصلاح طلبانه که میتواند مقوم وجوه جمهوریت و اسلامیت نظام باشد، مبنا قرارگرفتن خواست مردم است که از طریق صندوق رأی و مشارکت حداکثری در انتخاباتی واقعی و غیرنمایشی تحقق مییابد.
با این رویکرد و باور، به تشکیل دور سوم این شورا مبادرت نمودیم. برای مجلس یازدهم برنامه و شعار تعیین کردیم و به این جمع بندی رسیدیم که با اجرای سامانه رأی سنجی اصلاح طلبان (سرا) میتوانیم ضمن تمرین شیوههای دمکراتیکتر برای تصمیم گیری در مجموعه اصلاح طلبان، زمینه و مقدمات مشارکت شهروندان را در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی بیشتر کنیم و از این مسیر بر شور انتخابات نیز بیفزاییم.
در طول بیش از یک سال گذشته بیش از ۳۰ جلسه نشست عمومی و جلسات متعددی با اصلاح طلبان سراسر کشور برای نیل به این مقصود برگزار کردیم و همان طور که در خبرها آمد با تشکیل ستاد مرکزی انتخابات وارد فعالیتهای اجرایی برای شرکت فعال در این دوره از انتخابات شدیم.
از سوی دیگر همزمان با موسم ثبت نام کاندیداها از همه نخبگان و صاحبان اندیشه خواستیم برای تشکیل مجلسی در تراز قانون اساسی در این انتخابات ثبت نام کنند.
هر چند شرایط کشور و نوع مواجهه با نهادهای انتخابی میل به ثبت نام را کاهش داده بود، اما بسیاری از چهرههای شاخص اصلاح طلب در تهران و استانهای سراسر کشور در صحنه حاضر شدند و آمادگی خود را برای کاندیداتوری در این انتخابات اعلام کردند.
اما همان طور که در بیانیه اخیر این شورا گزارش داده شد، متاسفانه رد صلاحیتهای گسترده و بی سابقه، اکثریت قریب به اتفاق چهرههای اصلاح طلب را از صحنه انتخابات حذف کرده است و از هم اکنون بهنظر میرسد تکلیف بیش از ۱۶۰ کرسی مجلس، از پیش معلوم است و اساسا هیچ رقابتی در آنها، حتی بین اصولگرایان نیز شکل نخواهد گرفت؛ و در نزدیک ۷۰ کرسی، در بهترین حالت، رقابتی کم رمق فقط بین اصولگرایان برقرار است.
در استانهای سراسر کشور به جز حوزه انتخابیه تهران، حدود ۳۰ کاندیدای اصلاح طلب، شانس رقابتی کم رمق در انتخابات را دارند و تقریبا بیش از ۹۰ درصد کاندیداهای حزبی ما از گردونه رقابت در انتخابات با دلایلی نظیر عدم التزام به نظام و اسلام و قانون اساسی یا رد صلاحیت شده اند و یا صلاحیتشان احراز نشده است.
در حالی که مبنای تشکیل حزب، طبق همین قانون اساسی و عضویت در آن روشن است.
در حوزه انتخابیه تهران علاوه بر حذف کاندیداهای شاخص اصلاح طلب بخش قابل توجهی از نمایندگان فعلی مجلس نیز رد صلاحیت شده اند. این حذف، شامل تقریبا بیش از ۹۰ درصد نمایندگان اصلاح طلب در دیگر حوزههای انتخابیه غیر از تهران است.
ملت شریف و آگاه ایران
تلاش ما تا این لحظه، مشارکت فعال در انتخابات بوده است. به رغم سردی عرصه سیاست و تازیانههای سرمایه سوز سختی که در این روزها با بی تدبیری و پنهان کاری بر پیکره جامعه وارد آمده، همچنان تصور میکنیم که اگر انتخاباتی عادلانه و رقابتی برگزار شود و مبنای عمل مجریان و ناظران انتخابات، مرّ قانون باشد، و همگان به وصایای بنیانگذار کبیر انقلاب عمل کنند، میتوان با حضور پر شور مردم، به اصلاح روندها و رویکردها و تحقق مطالبات شهروندان امید داشت. اما در شرایطی که امروز با رد صلاحیتهای پیش روی ما عملا امکان رقابت و مشارکت فعال را از ما سلب کرده اند.
تأکید میکنیم که مبنای عمل ما برای حضور در انتخابات، منافع ملی و به کرسی نشاندن خواست مردم و حفظ تمامیت ارضی و دور کردن سایه شوم تحریم و جنگ و دروغ و بی ثباتی و فساد و ناکارامدی از سر کشور بوده و در این راه، حداکثر توان خود را به کار بسته ایم و تلاش کرده ایم با رأی زنی و تعامل با مقامات ذیربط بخشی از مشکل رد صلاحیتها را در چارچوب قانون حل و فصل کنیم.
ما با پذیرش همه ضعفها و کاستیهای خود در دفاع از حقوق ملت، بر این باوریم که اگر در روند انتخابات تجدید نظر اساسی انجام نگیرد خواست مردم به عنوان، ولی نعمتان کشور و نظام تحقق پذیر نخواهد بود. البته این نافی مسؤولیت مسؤولان نیست. چه این که عملکرد وزارت کشور در این دوره انتخابات در خور نقد فراوان است و این وزارت به عنوان مجری انتخابات باید بیش از پیش در پاسداری و دفاع از حقوق مردم تلاش میکرد و تلاش بکند. هشدارهای رئیس جمهور محترم در خصوص احتمال هدم و حذف جمهوریت نظام را باید بسیار جدی گرفت. رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی، از منظر مخاطراتی که عملکرد ناصواب هیاتهای نظارت و دیگر دست اندرکاران در انتخابات متوجه انسجام ملی و امنیت کشور میکند، و به عنوان مجری قانون اساسی، میتواند به دلیل تعطیلی فصل حقوق ملت، از اختیارات قانونی خود و ظرفیتهای قانون اساسی نظیر اخطار قانون اساسی استفاده کند.
علیرغم همه مشکلات و برای دفع هرگونه بهانه، ما درعین حال منتظر اعلام نظر شورای محترم نگهبان میمانیم و امیدواریم شورای محترم نگهبان با تجدید نظر اساسی در این وضعیت مخاطره امیز که انتخابات را از هویت واقعی ان خارج خواهد کرد، شرایط یک انتخابات پرشور وواقعی و رقابتی را فراهم کند. هشدار میدهیم که چنانچه دایره انتخاب مردم با تنگ نظری همچنان بسته بماند ما نمیتوانیم زینت المجالس انتخابات باشیم و به دلیل سلب امکان معرفی فهرست نامزدها از ما، لیست قابل قبولی برای معرفی به مردم نخواهیم داشت.»
شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح طلبان
بهمن ماه ۱۳۹۸