کشورهای اروپایی آخرین فصل سال ۲۰۱۹ را با رشد نا امیدکننده ۰.۱ درصدی به پایان رساندند.
به گزارش ایبِنا به نقل از نیویورک تایمز، جمعه روز خوبی برای اروپاییها نبود: خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تنها خبر بدی نبود که به گوش ساکنان قاره سبز رسید؛ متوسط رشد اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ نیز به تنها ۰.۱ درصد رسید تا زنگ خطر رکود برای اقتصادهای اروپایی بیش از هر زمان دیگری نواخته شود. متوسط رشد اقتصادی در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو نیز ۱۹ درصد بوده است.
این عملکرد بد که ضعیف ترین رشد اقتصادی اروپا از سال ۲۰۱۳ تاکنون محسوب میشود در شرایطی رقم خورد که کشورهای اروپایی اکنون باید خود را با تهدیدات دیگری نظیر ویروس کرونا و اتحادیه اروپا بدون انگلیس مواجه کنند. به گفته اقتصاددانان، علاوه بر ریسک های خارجی مسائلی نظیر تداوم اعتصابات در فرانسه در اعتراض به لایحه جنجالی اصلاح نظام بازنشستگی، بحران بدهی در ایتالیا و کاهش رشد اقتصادی آلمان نیز ریسک هایی هستند که در داخل اتحادیه اروپا رشد اقتصادی را تهدید می کنند.
همچنین برای کل سال ۲۰۱۹ متوسط رشد اقتصادی در منطقه یورو ۱.۲ درصد اندازه گیری شده است. رز کلتورف، کارشناس اقتصادی اروپا در موسسه " آکسفورد اکونومیکس" گفت: نااطمینانیهای زیادی در حال حاضر وجود دارند که بر روی سرمایه گذاری تاثیر منفی میگذارند. هنوز مشخص نیست که تحولات به چه سمتی خواهند رفت. با این حال وی معتقد است که احتمالا بهار فصل بهتری برای اقتصادهای اروپایی خواهد بود و رشد اقتصادی در سه ماهه نخست سال بیشتر از آخرین فصل سال قبل خواهد بود.
لازم به ذکر است منطقه یورو شامل ۱۹ کشور بلژیک، آلمان، استونی، ایرلند، یونان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، اتریش، پرتغال، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند است که از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده میکنند. اتحادیه اروپا نیز دارای ۲۷ عضو است که شامل ۱۹ کشور عضو منطقه یورو به علاوه بلغارستان، مجارستان، لهستان، دانمارک، سوئد، کرواسی، جمهوری چک و رومانی است.