به گزاش تابناک به نقل از تیترشهر، با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال تردد شهروندان درسطح شهر افزایش پیدا می کند و کم کم همه خودشان را برای ورود سال جدید آماده می کنند. بازار شب عید نیز داغ است و شهروندان برای خرید شب عید به خیابان ها می آیند.
زمانی که تقاضای شهروندان برای خرید افزایش پیدا می کند به همان نسبت عرضه نیز افزایش می یابد و این موضوع باعث می شود که علاوه بر مغازه داران دست فروشان نیز به خیابان ها آمده و کاسبی کنند.
بازار شب عید برای دست فروشان بسیار ارزشمند است زیرا در یک زمان کوتاه می توانند پول خوبی به دست بیاورند و برای زن و بچه خود ببرند. اما اگربتوانند هفت خان رستم را پشت سر بگذارند.
تعداد دست فروشان کم نیست و در هر معبری از شهر که دقت بکنی، می توانی یکی از آن ها را ببینی، البته فقط به معابر خلاصه نمی شوند و در مترو و اتوبوس نیز فعالیت می کنند. آن ها هیچگاه به رسمیت شناخته نشده اند و همیشه قانون در مقابل آن ها قرار گرفته است. اما باید پذیرفت که دست فروشان به عنوان بخشی از زندگی شهری بدل شده اند.
در شرایط فعلی جامعه و نبود رونق اقتصادی بسیاری از افراد جامعه به عنوان یک منبع درآمد در کنار کار اصلی خود به این موضوع نگاه می کنند. اما همیشه در رابطه با اینکه بتوانند به راحتی اقدام به فعالیت بکنند دچار مشکل بوده اند.
یکی از دست فروشان خیابان ولی عصر در گفت وگو با خبرنگار تیترشهرمی گوید، بارها ماموران سدمعبر شهرداری به ما تذکر دادهاند و حتی گاهی درگیری ایجاد شده است، اما خب ما هم زن و بچه دارم نمی توانم کار دیگری انجام دهیم. هزینه کرایه مغازه بسیار زیاد است و سرمایه ای نیز برای این کار ندارم. من عصرها به اینجا می آیم و منتظر می مانم تا ماموران شهرداری بروند و بعد از آن بساط می کنم.
در اسفند ماه هر سال از سوی اتاق اصناف کشور فروشگاه های بهاره برگزار می شود اما در این فروشگاه جایی برای حضور دست فروشان نیست و بیشتر تولید کنندگان داخلی حضور دارند.
اما سردار حسین رحیمی، رییس پلیس پایتخت درباره اینکه آیا پلیس به دست فروشان و بساط گستران اجازه حضور در معابر پرتردد و شلوغ در روزهای پایانی سال را خواهد داد، گفت: اصلا این اجازه را به این افراد نخواهیم داد و آنان باید در محلهایی که از سوی شهرداری در نظر گرفته شده فعالیت کنند.
در همین رابطه زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار شهری فارس، درباره حضور دستفروشان در برخی معابر و خیابانهای پایتخت اظهار داشت: هر سال با نزدیک شدن به ایام نوروز و ماههای پایانی سال به تعداد دستفروشان افزوده میشود و شهرداری برنامههایی در دستور کار قرار میدهد.
وی افزود: از ابتدای اسفند شهرداری برنامه ویژهای را در جهت ساماندهی دستفروشان آغاز میکند که تا ابتدای سال جدید ادامه خواهد داشت و ساماندهی به صورت ایجاد بازارچههای محلی برای دستفروشان یا اختصاص فضاهای خاص برای فعالیت آنها است.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر برنامه ویژه و خاصی از سوی شهرداری برای ساماندهی دستفروشان نشنیدهام گفت: برنامهها طبق روال سابق است به نظرم تعللی شهرداری در این زمینه نداشته است.
مغازه داران نیز تا حدودی حق اعتراض دارند، زیرا بسیاری از دست فروشان در مقابل مغازه های آن ها بساط می کنند اما انتقال آن ها به مکان های کم تردد شهر برای آن ها سودی ندارد، این موضوع هرساله در اسفند ماه تکرار می شود و امیدواریم که امسال با دقت بیشتری مدیریت شود و دغدغه های کسانی که برای خانواده خود روزی میبرند شنیده شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.