به گزارش «تابناک»؛ جمله فوق یکی از شوخیهای جالب توجه کاربران فضای مجازی با پدیده تازه وارد دنیای بانکداری الکترونیک در کشورمان است که به رغم محاسنش، بسیاری را به دردسر انداخته و موجب شده دسترسی شان به حسابهای بانکی شان با دشواریهایی همراه شود؛ پدیدهای با نام «رمز پویا».
درباره رمزهای یک بار مصرف بانکی سخن میگوییم که جایگزین رمزهای ایستا و ثابت شده و باید برای دریافتشان نرم افزارهای ویژه را روی تلفنهای همراه هوشمند نصب یا با استفاده از سامانههای ویژه "ارسال پیام از طریق کد دستوری" (همان USSD) برای دریافتشان اقدام کرد که ناگفته پیداست پروسهای مفصل و گاه به شدت دست و پا گیر است.
از جمله اشکالاتی که جایگزینی رمزهای ثابت با نسخه مدرنشان یعنی رمزهای یکبار مصرف (یا به تعبیر مسئولان بانکی، رمزهای پویا) برای مشتریان بانکها به وجود آورده، یکپارچه نبودن بانکهای کشورمان و نیازمندی به نصب نرم افزارهای مختلف یا استفاده از یواساسدیهای متعدد است، به گونهای که تقریبا برای هر استفاده از هر کارت بانکی در تراکنشهای آنلاین، لازم است یک نرم افزار ویژه نصب کنیم.
این در حالی است که پروسه دریافت و فعالسازی نرم افزارهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و به امری زمان بر تبدیل شده که در مسیر آن، مشکلات متعددی هم پیش روی کاربران قرار دارد و نیازمند رعایت ملاحظاتی مفصل است. به این موارد، ضرورت حفظ رمزهای ورود به این نرم افزارهای رمزساز و ابقای رمزهای ایستا برای تراکنشهای کمتر از ۵۰۰ هزار تومان را هم باید افزود که بر پیچیدگیهای ماجرا میافزاید.
همه این مسائل در کنار هم موجب شده تا رمز پویا به جای پدیدهای مثبت که پایان دهنده کلاهبرداریهای رو به افزایش از مردم (از نوع فیشینگ و امثال آن است) است، به مانعی جدی در مسیر بانکداری الکترونیک در کشورمان تبدیل شود و شوخیهایی مانند آنچه در ابتدای متن آمد، شکل گیرد و در شبکههای اجتماعی دست به دست شود؛ فضایی که مجابمان میکند از شما بپرسیم؛
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.