به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا»، چاپ مسکو امروز در تحلیلی نوشته است: دریادار "نیکلای ایمونوف" فرمانده کل ناوگان دریایی روسیه، این هفته برای یک دیدار شش روزه، به کوبا سفر میکند. بر اساس اطلاعات دفتر مطبوعاتی این ناوگان، این مقام بلندپایه نظامی در جریان این سفر، نشستهایی با مقامات وزارت دفاع جمهوری کوبا داشته و همچنین از امکانات و واحدهای مختلف نیروی دریایی این کشور بازدید خواهد کرد.
کارشناسان مطمئن هستند که سفر فرمانده کل ناوگان دریایی روسیه به کوبا، نه تنها با تجدید تجهیزاتی نیروی دریایی کوبا، بلکه به منظور نوسازی تأسیسات بندری این کشور است که به احتمال قوی بار دیگر مملو از امکانات لازم برای لنگر انداختن کشتیها و زیردریایی ناوگان روسیه خواهد شد.
پیش از این، "دمیتری مدویدیف" نخست وزیر سابق روسیه به طور غیر مستقیم به رسانهها گفته بود که دولت روسیه ممکن است درصورت تشدید اوضاع پیرامون کوبا ، مسئله "ایجاد یک پایگاه بسته نظامی" در این کشور را بررسی کند. وی گفته بود: «به طور دقیق ، ما در زمان اتحاد جماهیر شوروی پایگاهی در کوبا نداشتیم. بلکه یک تیم نظامی وجود دارد. ولی اکنون روسیه و کوبا در حال بررسی انواع سناریوها برای توسعه رویدادهای بین المللی هستند.»
هفته گذشته ، "آندری گوسکوف" ، سفیر روسیه در کوبا ، تقریباً بلافاصله پس از سفر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه به هاوانا، اعلام کرد که مسکو آماده است تا پیشنهادات احتمالی کوبا برای تقویت توان دفاع این کشور را مورد توجه قرار دهد. به گفته وی، مسکو آماده اعطای وامی به ارزش بیش از 1 میلیارد یورو برای پروژههای اقتصادی و نظامی به مقامات هاوانا است.
سفیر روسیه افزود: «همانطور که می دانید ، نیروهای مسلح انقلابی کوبا عمدتاً مجهز به سلاح و تجهیزات نظامی تولیدات شوروی و روسیه، از جمله سیستمهای دفاع هوایی، موشکهای ساحلی و توپخانه روسی هستند که حفظ آمادگی رزمی، تعمیر و نگهداری مناسب، تهیه قطعات یدکی و لوازم جانبی، و حل سایر کارهای مرتبط ضروری است.»
در ماه مه سال 2017، آناتولی پونچوک، معاون سرویس فدرال همکاریهای نظامی و فنیروسیه ، گفته بود که مسکو آماده کمک به هاوانا در تقویت ناوگان دریایی خود و مدرنیزه سازی مجتمع صنایع نظامی است.
در ماه مارس سال 2018 ، شرکت کشتی سازی متحد روسیه، پس از نتایج اولین نشست کمیسیون مشترک روسیه و کوبا درباره حمل و نقل دریایی اعلام کرد که "طرفین در مورد همکاری در زمینه حمل و نقل دریایی، از جمله امکان نوسازی زیرساختارهای بندری و توسعه بنادر و کشتیهای کوبا گفتگو کردند.
براساس برخی گزارشات غیررسمی ، چنین اقداماتی از هم اکنون در حال انجام است و بخش قابل توجهی از وامی که مسکو قصد دارد به دولت کوبا بدهد، برای این اهداف هزینه می شود.
طبق اطلاعات منابع خبری این روزنامه در محافل دیپلماتیک نظامی، مدتی است که بندر سیئن فوئه گوس (Cienfuegos) کوبا دوباره به عنوان منطقه بسته نظامی اعلام شده است.
این بندر عمیقترین خلیج در جزیره کوبا (تا عمق 600 متر) را داراست که هر نوع زیردریایی می توانند آزادانه وارد آن شوند. این احتمال وجود دارد که این بندر کوبایی از جمله مکانهایی باشد که فرمانده کل ناوگان دریایی روسیه در وهله نخست از آن بازدید کند.
البته هنوز مشخص نیست که آیا این خلیج برای استقرار زیردریاییهای روسیه مورد استفاده قرار بگیرد یا خیر. ولی از مدتها قبل فعالیت کشتیهای ناوگان دریایی روسیه در نزدیکی این بندر مشاهده شده است.
در ماه جولای سال 2019 ، یک کشتی نظامی ناوگان روسیه، مسلح به موشکهای کروز کالیبر، برای یک سفر کاری به کوبا اعزام شد.
دریادار "آندری لوئیس" معاون فرمانده ناوگان دوم نیروی دریایی آمریکا ، اخیراً اعلام کرد که سواحل شرقی ایالات متحده دیگر نمی تواند به عنوان منطقهای دیده شود که در آن هیچ تهدیدی وجود نداشته باشد. به گفته وی ، ملوانان آمریکایی دیگر نمی توانند در پایگاه نیروی دریایی در منطقه "نورفولک" احساس امنیت کنند و کشتیهای آمریکایی در اقیانوس اطلس آزادی عمل قبلی خود را از دست دادهاند.
این مقام پنتاگون افزود: «ما در اقیانوس اطلس شاهد افزایش تعداد زیردریاییهای روسی هستیم که می توانند برای مدت طولانی در زیر آب و در نزدیکترین مکان به خاک ایالات متحده باقی مانده و به سلاحهای کشنده مجهز هستند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.