به گزارش «تابناک» به نقل از جام جم آنلاین از دیلی میل، مرکز تحقیقات بیماریهای پیشگیرانه هنگ کنگ هشدار داده که در صورت شکست پروژههای مقاومت در برابر کرونا، این ویروس به جان ۶۰ درصد از مردمان کره زمین میافتد.
پروفسور گابریل لیونگ از مرکز پزشکی سلامتی عمومی هنگ کنگ در اینباره گفته حتی اگر شمار مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا یک درصد باشد باز هم نمیتوان این را کتمان کرد که اگر ۶۰ درصد مردم دنیا به این ویروس آلوده شوند میلیونها انسان جان خود را از دست میدهند.
کره زمین در حال حاضر هفت میلیارد نفر جمعیت دارد که این بدان معناست اگر آن احتمال ۶۰ درصد را در نظر بگیریم و سرعت شیوع این ویروس با شرایط کنونی ادامه داشته باشد در آیندهای نزدیک بیش از چهار میلیارد نفر در خطر ابتلا به این ویروس قرار میگیرند.
اگر احتمال مرگ یک درصد مبتلایان به ویروس کرونا را هم وارد فرمول ابتلای چهار میلیارد نفر به این ویروس کنیم به این نتیجه میرسیم که ۴۵ میلیون انسان جان خود را از دست خواهند داد.
اما رؤسای سازمان بهداشت جهانی روز گذشته از کلیه ویروس شناسان تقاضا کرد در رابطه با انتشار هرگونه آمار بدون داشتن پایه و اساس علمی خودداری کنند.
با این حال تعداد موارد گزارش شده در چین هر روز نسبت به روز قبل کاهش پیدا میکند، به طوری که به ازای هر روز پنج مورد ابتلا به ویروس کرونا در هشت روز اخیر کمتر شده است.
این بدان معنا نیست که شیوع بیماری - که از اواخر ماه دسامبر آغاز شده است - به اوج خود رسیده است، اما دانشمندان برای حل بحران میگویند که این یک نشانه دلگرم کننده است.
بیش از ۴۵ هزار نفر در ۳۰ کشور دنیا به این ویروس مبتلا شده اند که قبلا وجود نداشت. این نوع ویروس جدید COVID-۱۹ نام دارد و تا امروز جان حداقل هزار و ۱۰۰ نفر را گرفته است.
کارشناسان روی شیوع این ویروس مطالعاتی را انجام میدهند، ویروسی که شیوع آن از شهر ووهان چین آغاز شد و اکنون به شهری متروکه تبدیل شده است. همچنان تعداد مبتلایان به این ویروس بیشتر میشود.
کارشناسان بر این باور هستند که آمار واقعی خیلی بیشتر از چیزی است که ارائه میشود چرا که هزاران فردی که آلوده به ویروس کرونا شده اند فقط علائم ملایمی از آن را دارند و یا اینکه هیچ علامتی در بدن آنها دیده نمیشود و آنها نمیدانند چه اتفاقی برایشان افتاده است.
نکته امیدوار کننده این است که آگاهی بیشتر نسبت به ویروس کرونا و آزمایشهای تشخیصی بیشتر نرخ شناسایی افرادی که به این ویروس آلوده شده اند را بالا میبرد.
میتوان با ایزوله کردن افراد آلوده به کرونا نرخ شیوع را پایین آورد که این ایزوله کردن کمک زیادی میکند تا ابتلا به عفونت کرونایی به حداکثر میزان خود نرسد.
اما پروفسور لیونگ در گفتگو با گاردین گفت که اکنون اولویت، تعیین اندازه، سایز و حجم اپیدمی در سراسر جهان است.
مایک رایان، مدیر اجرایی برنامه فوریتهای پزشکی سازمان بهداشت جهانی، گفت: همه در مورد آرام ماندن و آرام نگه داشتن جمعیت صحبت میکنند. هر فرصتی را که میخواهیم برای عدم افزایش سرعت این بیماری و عدم وجود همه گیری آن است.
روز دوشنبه، دکتر نانسی مسنیر، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) گفت که موارد گزارش شده از مبتلایان به این بیماری آماری واقعی نیست و در واقع خیلی بیشتر از چیزی است که گفته شده.
بیشتر کارشناسان باور دارند که هر فرد مبتلا شده به این بیماری به طور میانگین ویروس خود را به ۲.۵ نفر دیگر انتقال میدهد.
اما به سوال نخست برمی گردیم. آیا ۶۰ درصد از جمعیت جهان به این ویروس آلوده میشوند؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.