ویلاها هم شامل مالیات بر خانه‌های خالی می‌شوند

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: مالیات بر عایدی مسکن شامل معاملاتی می‌شود که مالک پس از گذشت یک سال از خرید نسبت به فروش آن اقدام کند. در این صورت مالیات ۲۵ درصدی به مابه التفاوت قیمت این ملک در زمان خرید و فروش تعلق می‌گیرد و نه کل ارزش آن.
کد خبر: ۹۶۰۱۹۴
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰ 19 February 2020
|
17678 بازدید
|

به گزارش «تابناک»، محمود محمودزاده در گفت‌وگو با ایلنا درباره نرخ‌های مالیات بر عایدی مسکن اظهار داشت: روح این قانون مالیاتی برای جلوگیری از سوداگری و در جهت کنترل معاملات افرادی است که ملکی را خریداری و در مدت زمان کوتاهی پس از خرید قصد فروش آن را دارند.

وی با بیان اینکه واحدهای مسکونی برای استفاده شخصی معاف از مالیات بر عایدی مسکن هستند، ادامه داد: این مالیات شامل معاملاتی می‌شود که مالک پس از گذشت یک سال از خرید نسبت به فروش آن اقدام کند. در این صورت مالیات ۲۵ درصدی به مابه التفاوت قیمت این ملک در زمان خرید و فروش تعلق می‌گیرد و نه کل ارزش آن. یعنی اگر ارزش این ملک در زمان خرید یک میلیارد تومان باشد و قیمت آن پس از یک سال به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برسد، مالیات ۲۵ درصدی به ۲۰۰ میلیون تومان تعلق می‌گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: براساس فاصله زمانی خرید تا فروش ملک و مابه التفاوت آن نرخ مالیات تعیین می‌شود.

محمودزاده با بیان اینکه روح قانون برای جلوگیری از تبدیل پول به سرمایه راکد است، گفت: فقط تنظیم و تصویب قانون نمی‌تواند ابزار مهارکننده باشد، قوانین زمانی می‌توانند موثر واقع شوند که دقیق و درست به اجرا برسند.

وی افزود:‌ مهم پیامی است که این قانون به بازار می‌دهد مبنی بر اینکه سوداگری بازار املاک جایگاهی در نظام اقتصادی کشور ندارد. در بخش مسکن سرمایه عمده‌ای که باید در چرخه اقتصاد کشور به جریان دربیاید به طور دائم راکد مانده است و از سوی دیگر همواره باعث تنش‌های قیمتی در بازار تخصصی مسکن می‌شود و در این شرایط نهایتا مصرف‌کننده واقعی زیان می‌بیند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این مالیات شامل حال سازندگان مسکن و انبوه‌ساران نمی‌شود.

محمودزاده همچنین درباره مالیات بر خانه‌های خالی پس از شروع به کار سامانه اسکان و املاک اظهار داشت: راه‌اندازی سامانه اسکان و املاک وظیفه و تکلیف قانونی بود که با راه‌اندازی آن سازمان امور مالیاتی می‌تواند نسبت به اخذ مالیات بر خانه‌های خالی اقدام کند.

وی درباره مبنای شناسایی خانه‌های خالی از سکنه گفت: خانه‌های خالی سکنه از طریق سامانه‌های متعددی شناسایی می‌شوند و اطلاعات مکمل این سامانه‌ها نمی‌تواند سرعت کار را افزایش دهد و اطلاعات دقیق‌تری را در اختیار مسئولان اجرایی قرار دهد.

معاون امور مسکن و ساختمان ادامه داد: هرچند در گذشته مبنای شناسایی خانه‌های خالی قبوض آب،‌ برق و گاز بود اما امروز از طریق همکاری نهاد‌های مختلف فاکتورهای متعددی برای شناسایی این واحدها وجود دارد.

محمودزاده در پاسخ به این سوال که آیا ویلاها هم شامل مالیات بر خانه‌های خالی می‌شوند، تاکید کرد: در قانون، خانه‌های دوم به رسمیت شناخته نشده است و اعمال قانون مالیات بر خانه‌های خالی بر این دسته از واحدها بستگی به کاربری آنها دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: ویلاها به دو دسته تقسیم می‌شوند، دسته اول مراکزی هستند که به اجاره عمومی داده می‌شوند، دسته دیگر واحد مسکونی هستند اما مالک در این واحدها مستقر نیست، این دسته شامل مالیات می شوند که البته ممکن است نرخ مالیات ویلاها متفاوت باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
France
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
سر گردنه س
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
اتفاقا این کار درستی هست که 150 ساله داره در کل دنیا انجام میشه. کشور انگلستان بعد از جنگ جهانی دوم برای جلوگیری از سفته بازی و دلالی و احتکار املاک این مالیات ها را به جریان انداخت. در 180 کشور دنیا اعم از اروپا و امریکا و حتی کشور بوتسوانا در آفریقا مالیات بر تعدد املاک و مالیات بر عایدی سرمایه و خانه خالی وجود دارد. اتفاقا تعلل زیاد دولت و مجلس به خاطر اقتصاد رانتی و نفتی در وضع مالیات بر فعالیتهای دلالی و خوابیدن سرمایه های کلان در بازارهای راکد همچون خانه های خالی و املاک غیر مصرفی باعث این جهش قیمتی در بازار مسکن ایران شده است! توجه کنید که بر طبق آمار دقیق حدود 80 درصد از تقاضای موجود در بازار مسکن ایران از نوع سرمایه گذاری و غیر مصرفی و بدون نیاز حقیقی به مسکن است در حالی که قبل از انقلاب این عدد فقط 20 درصد بوده و بازار مسکن در پیش از انقلاب 80 درصد مصرف واقعی و غیر دلالی بود. این گام نخست انشالا خوب برداشته بشه تا بساط دلالی و خرید و فروش کاذب جمع بشه تا فقط جوان نیازمند به مسکن بدون پرداخت مالیات بره خونه بخره و راحت زندگی کنه. شما هم اگر سرمایه داری ببر در بورس و تولید واقعی نه دلالی و در شیشیه کردن خون مردم بیچاره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
اینها همان کارشناسهائی هستند که اقتصاد را به این
وضع انداخته اند و مردم را مقصر میدانند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
هر كاري هم بكنيد اخرش اوضاع همينه ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
چهار تا سرمایه دار هم که ویلا دارن با اینکارتون می فروشن میرن ترکیه میخرن !!!
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
التماس دعا حاج عاقا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
سال ۹۹ سالیست که برای نفس کشیدن هم مالیات باید داد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
این یکی از کارهای درست و لازم دولت و مجلس در این چند سال هست که 150 ساله داره در کل دنیا انجام میشه. کشور انگلستان بعد از جنگ جهانی دوم برای جلوگیری از سفته بازی و دلالی و احتکار املاک این مالیات ها را به جریان انداخت. در 180 کشور دنیا اعم از اروپا و امریکا و حتی کشور بوتسوانا در آفریقا مالیات بر تعدد املاک و مالیات بر عایدی سرمایه و خانه خالی وجود دارد. اتفاقا تعلل زیاد دولت و مجلس به خاطر اقتصاد رانتی و نفتی در وضع مالیات بر فعالیتهای دلالی و خوابیدن سرمایه های کلان در بازارهای راکد همچون خانه های خالی و املاک غیر مصرفی باعث این جهش قیمتی در بازار مسکن ایران شده است! توجه کنید که بر طبق آمار دقیق و تصریح اتحادیه املاک ایران حدود 70 تا 80 درصد از تقاضا و عطش خرید موجود در بازار مسکن ایران از نوع سرمایه گذاری کاذب و غیر مصرفی و بدون نیاز حقیقی به مسکن است در حالی که قبل از انقلاب این عدد فقط 20 درصد بوده و بازار مسکن در پیش از انقلاب 80 درصد مصرف واقعی و غیر دلالی بود. این گام نخست انشالا خوب برداشته بشه تا بساط دلالی و خرید و فروش کاذب جمع بشه تا فقط جوانان و خانواده های نیازمند به مسکن بدون پرداخت مالیات برن خونه بخرند و راحت زندگی کنند. شما هم اگر سرمایه داری ببر در بورس و تولید واقعی نه دلالی و در شیشه کردن خون مردم بیچاره. گام دوم این برنامه مالیات بستن بر ویلاها و خانه های لوکس بالای چند میلیارد تومن و همچنین مالیات بر املاک متععدی هست که در تملک یک فرد با یک کد ملی قرار دارند. در واقع خانه اول هر فرد برای سکونت معاف از مالیات است و از خانه دوم به بعد مالیات بر دارایی و ثروت اخذ خواهد شد که در اکثر کشورهای پیشرفته متداول است. کسی هم که میخواهد برود در ترکیه خانه بخرد تا اینجا یک جوان بدبخت برای خرید یک خانه 45 متری درمانده نشود و یک دلال دارای 10 تا ویلا و آپارتمان خالی هم زمان باشد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
مملکت باحالی داریم. یعنی موندم این نوابغ رو چرا نمیدزدن ببرن ناسا
جناب آقای مسئول، مدیر،کارشناس: با این کاراتون قیمت خونه ها رو بالاتر می برید و فروشنده مالیاتی رو که باید بده میکشه رو قیمت خونه و ویلا. اینجوری که شما میگید طرف خونه رو میخره و خالی میگذاره تا وقت فروش و وقت فروش هم مالیاتشو میده البته از جیب خریدار.
درستش اینه که مالیات بر خونه های خالی رو باید سالانه اخذ کنید و اگه یه خونه ده سال هم خالی باشه هر ده سال رو از صاحبش مالیات بگیرید اون هم با درصد بالا. اینجوری دیگه کسی هوس خرید خونه نمیکنه تا چند سال نگه داره و بعد بفروشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
یکی نیست به این جیگر بگه این کجاش از خرید و فروش جلوگیری میکنه؟ با این کار فقط دولت هم از سوداگردی سهم میبره.اگر راست میگین خرید و فروش کمتر از یک سال رو ممنوع کنین.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
يك كاري كنين كه اون دو نفري هم كه پول هاشون رو اينجا خرج مي كنن پشيمون بشن برن اون ور اب سرمايه گذاري كنن .
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
عمرا اگه دولت از خانه های خالی مالیات بگیره چون چاقو دستشو نمیبره.....
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟