محاکم دادگستری باید چه تمهیداتی برای شرایط کرونایی داشته باشند؟

در این روزهای کرونا زده همه هم به دنبال پیشگیری هستند و هم راهکار برای انجام امور محوله خصوصی و عمومی . بسیاری از مردم از راه حل تاکید شده مقامات یعنی کاهش رفت و آمد به مجامع و اماکن عمومی تبعیت کرده و سعی داشته اند تا حد امکان در تردد در این اماکن خودداری کنند اما برای بسیاری از مردم این ماجرا حکایت دیگری دارد و اگر هم بخواهند به سبب شرح وظایف عمومی که دارند نمی توانند به راحتی به این دستورات عمل نمایند.
کد خبر: ۹۶۳۵۴۹
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۵ 04 March 2020
|
6562 بازدید
|
۸
محاکم دادگستری باید چه تمهیداتی برای شرایط کرونایی داشته باشند؟در این روزهای کرونا زده همه هم به دنبال پیشگیری هستند و هم راهکار برای انجام امور محوله خصوصی و عمومی . بسیاری از مردم از راه حل تاکید شده مقامات یعنی کاهش رفت و آمد به مجامع و اماکن عمومی تبعیت کرده و سعی داشته اند تا حد امکان در تردد در این اماکن خودداری کنند اما برای بسیاری از مردم این ماجرا حکایت دیگری دارد و اگر هم بخواهند به سبب شرح وظایف عمومی که دارند نمی توانند به راحتی به این دستورات عمل نمایند.
 
به گزارش «تابناک» محاکم قضایی یکی از اماکنی بوده که از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکید گردید به سبب ازدیاد تردد افرادباید دارای محدودیت‌هایی شود. حال روزگذشته اعلام شد معاون اول قوه قضاییه بخشنامه‌ای مبنی بر تجویز تعویق برخی اوقات رسیدگی دادگاه‌ها تا پایان فروردین ۹۹، به تشخیص قاضی و با اخطار الکترونیکی قبلی، خطاب به کلیه واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه صادر کرد.

در این بخشنامه تاکید شده به منظور پیشگیری و کاهش عوارض ناشی از سوی ویروس کرونا در واحد‌های قضایی و اداری قوه قضائیه و ساماندهی امور محوله در شرایط فعلی در اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تمامی واحد‌های تابعه در انجام فرآیند خدمات قضایی و اداری تا پایان فروردین ماه سال آینده باید به تغییرات شرح وظایف محوله اقدام نمایند. اما این اقدام اگرچه دارای مزایایی برای کاهش شیوع این ویروس جنجالی است، اما ملاحظاتی در خصوص آن وجود دارد.

در همین ارتباط دکتر سهیل طاهری حقوقدان و و وکیل دادگستری به «تابناک» گفت: «این اقدام قوه قضاییه اگرچه با تاخیر همراه بود، اما می‌تواند در راستای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا دارای اثرات مفیدی باشد. اما همین بخشنامه از نگاه اصول حقوقی و قانونی دارای معایبی است که انتظار می‌رود نسبت به رفع آنان اقدام گردد.»محاکم دادگستری باید چه تمهیداتی برای شرایط کرونایی داشته باشند؟

وی درباره این بخشنامه افزود: «بند‌های ۳و۵ این بخشنامه، خلاف قانون آیین دادرسی مدنی از جمله مواد۹۳ الی ۹۶ است، زیرا رسیدگی دادگاه‌های بدوی طبق قانون حضوری است و بخش نامه نمی‌تواند بر خلاف قانون، حق حضور اصحاب دعوا در دادرسی را نقض کند. این اولین بار نیست که قوه قضاییه از طریق بخشنامه، دستورالعمل، استجازه و آیین نامه، قانون را نقض می‌کند. رویه‌ای بسیار خطرناک که در خوشبینانه‌ترین حالت معلول ضعف کارشناسی و تخصصی مراجع تصمیم گیرنده است.»

طاهری با بیان اینکه ملاک بند۳مواد۴۱ و۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی به دادگاه اجازه می‌دهد در صورت بروز قوه قاهره (عذر موجه)، جلسه دادرسی را تا رفع قوه قاهره، به تاخیر بیندازد خاطرنشان کرد: «پس راه حل قانونی در این شرایط تاخیر دادرسی وفق قانون است نه رسیدگی غیر حضوری. در دادگستری پرونده‌های معوقه بسیاری وجود دارد که قضات محترم می‌توانند با تعطیلی دادگستری و استقرار قاضی کشیک، به صورت دورکاری و با استفاده از این فرصت به وجود امده، از منزل به آن سرو سامان داده و سلامت قضات، وکلا و پرسنل دادگستری و ارباب رجوع و خانواده‌های آنها، نیز در معرض خطر قرار نگیرد.

وی در پایان تصریح کرد: هزینه شیوع و درمان کرونا بسیار سنگین‌تر از هزینه «تاخیر در رسیدگی به پرونده‌های قضایی» است و در این شرایط باید راه کم هزینه‌تر (تعطیلی محاکم) را انتخاب نمود.
 
بخشنامه معاون اول قوه قضاییه
 
۱- واحد‌های قضایی و اداری از تشکیل اجتماعات و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های قضایی و آموزشی به صورت حضوری اجتناب نمایند.

۲- از اعزام هیئت‌ها و انجام مأموریت‌های غیرضروری خودداری شود.

۳- با استفاده از ظرفیت ابلاغ الکترونیک و سامانه‌های پیام کوتاه به اصحاب پرونده‌هایی که اوقات دادرسی آن‌ها تا پایان فروردین ماه ۹۹ می‌باشد اعلام شود جز در مواردی که بنا به تشخیص قاضی حضور آن‌ها در جلسه رسیدگی ضرورت دارد به جای مراجعه حضوری مطالب خویش را به صورت لایحه به مراجع قضایی ارسال نمایند.

۴- آن دسته از همکاران به ویژه قضاتی که به لحاظ مشکلات جسمی و بیماری‌های زمینه‌ای امکان حضور مستمر آن‌ها در محل کار وجود ندارد و نیز همکارانی که در اجرای دستورالعمل حساب سابق الصدور برای رسیدگی به پرونده‌های معوق محدوده ساعت اداری در خارج از وقت تلاش و مجاهدت می‌نمایند می‌توانند با هماهنگی روسای کل و مدیران مربوطه با انجام دورکاری در جهت رسیدگی به امور محوله اقدام نمایند.

۵- اوقات رسیدگی به غیر از مواردی که رسیدگی غیر حضوری امکان دارد و موارد ضروری و فوری در صورت اقتضا تجدید وقت رسیدگی مجدد تعیین گردد.

۶- برای رسیدگی به شکایات و درخواست‌های جدید که موجب تردد‌های مکرر ارباب رجوع و ازدحام مراجعین می‌شود به جز در موارد ضروری و فوری وقت رسیدگی برای بعد از فروردین ماه تعیین شود.

۷- از هرگونه احضار و جلب افراد در موارد غیرضروری اجتناب شود.

۸- از انتقال زندانیان از یک حوزه قضایی به حوزه قضایی دیگر حد امکان اجتناب شود.

۹- ضمن رعایت دستورالعمل تکمیل مراجعان به احترام به شهروندان و اصحاب پرونده به نحو مقتضی از حضور افراد غیرمرتبط و همراهان اصحاب پرونده در واحد‌های اداری و قضایی جلوگیری شود.

۱۰- توصیه‌ها و موارد ابلاغی ستاد ملی و ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا و معاونت محترم امور مالی عمرانی و پشتیبانی و رئیس کمیته پدافند غیر عامل قوه قضاییه در هم در حد امکانات مورد توجه قرار گیرد.

معاون اول قوه قضاییه

غلامحسین محسنی اژیه"
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
خانواده ها و بازماندگان قربانیان بی تدبیری و سوء مدیریت مسئولان ناکارآمدی که با تصمیم غلطشان این بحران را به فاجعه تبدیل کردند به کجا باید شکایت ببرند و از چه کسانی شکایت کنند ؟؟؟

احتمالا کسی جز خدا را ندارند و باید به خدا شکایت ببرند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
بخشنامه نیاز نیست کارشان را درست انجام دهند. خرداد ماه برای من توقیف اموال زدند تا بعد پرونده را بررسی کنند!؟ آبان حکم تبرئه دادند. نیروی انتظامی اول اسفند خودرو را توقیف کرد. بعد از رفت و آمد‌های متعدد بین تهران و بندر انزلی تازه متوجه شدند که حکم تبرئه صادر شده و قرار شد خودرو ترخیض شود. پس از دریافت نامه ترخیص پاسکاری‌های متعدد بی‌ریط به نواحی مختلف تهران انجام دادند پس از صرف کلی هزینه و پول شیرینی به زحمت به ماشین خودم رسیدم. چرا از قاضی و پلیس نمی‌توان بدون اینکه بدبخت شویم شکایت کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
پس تکلیف بدتختی که بدون مستندات اموالش را توقیف کرده‌اید تا بعدا بررسی کنید چه می‌شود؟
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
چند روز پیش هر چه به قاضی گفتم پدرم ضعف جسمی داره،دیابت داره ،نامه پزشکی گرفتم بردم و عریضه دادم ،متاسفانه قبول نکرد و پدرم مجبور شد فردای دادگاه حضورا بره پیش قاضی که غیبت نزنه جلسه اول رسیدگی رو ...
مرکز مشاوره قضاییه و چند تا وکیل صحبت کردیم و همه قاطعانه گفتند نامه پزشک ببر و عریضه بده قاضی جلسه رو به تعویق میندازه مخصوصا با این شرایط کشور ،اما متاسفانه غیبت زد و گفت رای میدم.

اتفاقی برای پدرم بیفته یا حقش ضایع بشه یا واقعا غیبت زده باشه ، از قاضی شکایت خواهم کرد به مقامات ...تا بیت رهبری هم خواهم رفت ... بعضی قضات واقعا رفتارشون عجیبه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
شماها که فقط بلدید اشکال بگیرید، بفرمائید طرح تان در این شرایط بحرانی چیه؟!
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
اقداماتی که باید به موقع اش انجام می شد نشد. حداقل الان تعطیل کنید شاید از گسترش بیشتر جلوگیری شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
امروز ۱۴ اسفند شعبی از دادگاه حقوقی مجتمع قضایی شهید مدنی برای من احضاریه فرستاده‌تا با مراجعه به دادگاه‌ نظریه کارشناس را در پرونده ای حقوق ملاحظه کنم. در صورتی که می توان نظریه کارشناس را به پیوست احضاریه به صورت الکترونیک ابلاغ کرد. جالب این که دیشب قوه قضائیه با ارسال پیامک به من توصیه کرده از مراجعه به دادگاه خودداری کنم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۴
۱۱-کلیه عوامل پنهانکاری روزهای اولیه انتشار ویروس و عوامل جلوگیری از قرنطینه قم .همچنین مدیران پرواز ماهان در محاکم ،محاکمه شوند
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟