به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛ سردار احمد نوریان در تشریح اقدامات انجامشده توسط نیروی انتظامی در رابطه با مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: با ورود این ویروس به کشور، حوزه سلامت جامعه بهشکلی مورد تهدید قرار گرفت، اما ایثار و فداکاری جامعه پزشکی ایران اسلامی صحنه تهدید را بهسرعت تغییر داد.
سخنگوی نیروی انتظامی افزود: تجربه ثابت کرده است که امروزه فضای مجازی با اولویت شبکههای اجتماعی، میدان تاختوتاز دشمنان و بستری برای تخریب اذهان و القای یأس و ناامیدی بهویژه در حوادث و رویدادها قرار میگیرد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: تحلیلهای دقیق و فنی کارشناسان پلیس فتا حاکی از آن است که اتاق عملیات مجازی معاندان و بدخواهان مردم حتی در شرایطی که بسیاری از کشورها در سراسر دنیا و ایران درگیر مهار و کنترل تهدیدات و خطرات بیماری کرونا هستند با اخبار جعلی، سیاهنمایی و شایعهپراکنی، سلامت و آرامش روانی شهروندان نگران و در معرض استرس و فشارهای روحی را هدف قرار داده است تا بهزعم خودشان از این شرایط ویژه و آب گلآلود ماهی بگیرند و با دروغپراکنی و عملیات روانی، نارضایتی و احساس ناامنی را در جامعه تشدید کنند.
این مقام انتظامی تصریح کرد: رصدها نشان میدهد بسیاری از ویدئوها، اخبار، تصاویر و پیامهای صوتی، جعلی و غیرواقعی با هدف عملیات روانی در پی ایجاد هراس، رعب و وحشت و اصطلاحاً "توی دل مردم را خالی کردن" و بدبینی و نارضایتی در مردم و تضعیف خدمات جامعه پزشکی کشور و تلخ کردن زحمات و تلاشهای این عزیزان همچنین اعمال فشارهای روانی به جامعه بهقصد سودجوییهای اقتصادی هستند.
وی ادامه داد: بررسی کارشناسان خبره در حوزه ادله دیجیتال پلیس فتا، جعلی و غیرموثق بودن بسیاری از تصاویر، فایلهای صوتی و مطالب انتشاریافته را اثبات کرده است که یا فیلمهای تقطیعشده و بعضاً نیز تصاویر مربوط به کشورهای دیگر بوده یا مربوط به رویدادهای سالهای گذشته است.
نوریان یادآور شد: از نظر قانونگذار انتشار محتواهای اینگونه اخبار غیرواقع که باعث ایجاد نگرانی و تشویش در اذهان عمومی شود با استناد به ماده ۱۸ قانون جرایم رایانهای مصوب ۱۳۸۸ و ماده ۷۴۹ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود و قطعاً پلیس نیز برحسب وظیفه برای شناسایی و برخورد با افراد مغرض تمام تلاش خود را خواهد کرد.
تشکیل ۱۰۱ پرونده قضایی برای شایعهپراکنان در مورد ویروس کرونا
بهگفته سخنگوی نیروی انتظامی، تاکنون با مانیتورینگ و رصد فضای مجازی و رسانههای اجتماعی، ۲۶۲ مورد عمل مجرمانه شناسایی شده است که در ۶۹ مورد آن اقدام قضائی شامل احضار، دستگیری و امثالهم صورت گرفته، در مواردی به افراد تذکر و هشدار داده شده ضمن اینکه در ۱۰۱ مورد نیز پرونده قضائی تشکیل شده و در دست اقدام است.
معاون نیروی انتظامی عنوان کرد: از هموطنان عزیز تقاضا داریم اطلاعات مربوط به ویروس کرونا را صرفاً از سایتها و خبرگزاریهای رسمی و رسانههای معتبر داخلی و از صدا و سیما دریافت کنند و هیچ کس حتی بهقصد شوخی و سرگرمی هم به خود اجازه ندهد با نشر اطلاعات خلاف واقع، خانوادهها بهویژه کودکان و سالمندان را نگران و مضطرب کند.
وی یادآور شد: اولویت بعدی حوزه جرایم اقتصادی با محوریت احتکار کالاهای ضروری مورد نیاز جامعه بود که اجرای طرح عملیات مقابله با احتکارکنندگان کالا بهویژه تجهیزات بهداشتی و درمانی در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی قرار گرفت.
این مقام انتظامی افزود: رصد هوشمندانه بازار و مراکز توزیع نشان میدهد که متأسفانه سودجویانی با استفاده از شگردهای خاص اقلام و تجهیزات بهداشتی مورد نیاز در شرایط موجود را انبار و سلامت مردم را اسباب درآمدزایی و ثروتاندوزی از راه احتکار و گرانفروشی کردهاند.
نوریان بیان کرد: کارآگاهان خبره پلیس امنیت اقتصادی با همکاری پلیس اطلاعات و امنیت و فرمانده مرزبانی و فرمانده انتظامی استانها با اشراف بر عملکرد مراکز تولید و توزیع تجهیزات بهداشتی در داخل کشور و همچنین کنترل مرزها، گمرکات و مبادی خروجی و شناسایی شبکههای تأمین و توزیع این اقلام، عرصه را بر احتکارکنندگان و سودجویان تنگ کردهاند و انبارها و محمولههای احتکارشده را یکی پس از دیگری کشف میکنند و با بستن راههای سوءاستفاده، مجرمان را به سزای عملشان میرسانند.
کشف ۶۸ میلیون دستکش و ۱۰ تن مایع ضدعفونیکننده
سخنگوی پلیس اظهار کرد: در طول ده روز گذشته، با اجرای طرح عملیات مقابله با احتکارکنندگان که بهصورت جهادی و شبانهروزی انجام شده همکاران بنده موفق به کشف انواع اقلام و تجهیزات بهداشتی شامل بیش از هشت میلیون و ۱۴ هزار عدد ماسک، ۶۸ میلیون دستکش با توجه به کشفیات روز گذشته تهران بزرگ، بیش از ۱۰ تن مایع ضدعفونیکننده و سایر اقلام شدهاند همچنین ۷۴۰ مورد بازدید از انبارها و مراکز تولید و توزیع، تشکیل ۱۱۵ پرونده جرایم اقتصادی، دستگیری ۱۵۷ متهم و معرفی به مراجع قضائی بخشی از عملکرد پلیس امنیت اقتصادی در این مدت است.
وی ادامه داد: اقلام کشفشده با دستور مقام قضائی به نمایندگان مراجع ذیربط برای توزیع در بازار و بین هموطنان تحویل شده و امید است با نظارت و اشراف دستگاههای مسئول بر چرخه تولید و توزیع بهزودی شاهد مهار، کنترل و کاهش قیمت اقلام و تجهیزات بهداشتی در کشور باشیم در ضمن بیشترین کشفیات لوازم بهداشتی مربوط به استانهای تهران، اصفهان و آذربایجان غربی، البرز و کرمانشاه است.
پلیس مجوز توزیع اقلام مکشوفه را ندارد
این مقام انتظامی تأکید کرد: پلیس بر اساس قانون مجوز توزیع اقلام کشفشده را نداشته است و باید تحویل مراجع ذیصلاح دهد.
بهگفته معاون اجتماعی نیروی انتظامی، مرکز فوریتهای پلیس ۱۱۰ آماده دریافت هرگونه اخبار مربوط به احتکار و دپوی تجهیزات پزشکی و کالای بهداشتی بهصورت شبانهروزی در سراسر کشور است.
استفاده از ۱۰۰ خودروی آبپاش یگان ویژه برای سمزدایی در شهرهای مختلف
وی تصریح کرد: عملیات ضدعفونی و سمزدایی فضاهای شهری و استانهای کشور از ۱۱ اسفندماه سال جاری با درخواست وزارت بهداشت توسط یگان ویژه آغاز شده و در طول روزهای گذشته نزدیک به ۱۰۰ دستگاه خودروی آبپاش اقدام به ضدعفونی و گندزدایی از معابر اصلی و پرتردد شهری استانهای درگیر کرده است.
سخنگوی پلیس اضافه کرد: در همین راستا پایانه مسافربری برونشهری، ایستگاهها و پایانه مسافربری مترو و اتوبوسهای درونشهری و اماکن عمومی با استفاده از مواد ضدعفونی، پاکسازی شده است و در روزهای آینده نیز این عملیات ادامه خواهد داشت.
نوریان یادآور شد: در داخل سازمان پلیس نیز معاونت بهداشت، امداد و درمان ناجا دستورالعمل خودمراقبتی و رعایت اصول بهداشتی برای کارکنان ابلاغ کرده است و در مراکز پلیس بهویژه پادگانهای آموزشی دقیقاً اصول بهداشتی نظارت و اجرا میشود و تاکنون نیز بحمدالله مشکل خاصی بهوجود نیامده است.
این مقام انتظامی متذکر شد: مقابله با ویروس کرونا با ابلاغ فرمانده نیروی انتظامی جزء اصلیترین اولویتهای مأموریتی تمام ردههای پلیس در سراسر کشور است.
وی بیان کرد: مجموعه پلیس خدمتگزار با تمام ظرفیت خود نهایت همکاری را با ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد داشت تا انشاءالله این ویروس منحوس را شکست دهد و نگرانی موجود را برطرف کند و آرامش فراگیر را بهقدرت الهی و تحت توجهات حضرت، ولی عصر (عج) و سکانداری رهبر حکیم و عزیز ملت، امام خامنهای عزیز (مدّ ظلّه العالی) به کشور بازگرداند.