پشت پرده واگذاری بی‌سروصدای پیام‌رسان صداوسیما چیست؟

در شرایطی هنوز تکلیف مالکیت سروش پلاس مشخص نیست و خریداران دقیقاً نمی‌دانند در صورت خرید سروش آیا همه مجموعه به آن‌ها واگذار می‌شود یا کنترل کنندگان سروش پلاس مقاومت خواهند کرد و این پیام رسان را تحویل خریدار نخواهد داد، رقم کلان ۳۸ میلیارد تومان تعیین شده است.
کد خبر: ۹۶۴۶۵۴
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۸ 09 March 2020
|
28724 بازدید
|

پشت پرده واگذاری بی‌سروصدای پیام‌رسان صداوسیما چیست؟با انتشار آگهی مزایده پیام‌رسان سروش، پرسش‌های فراوانی درباره چرایی از تاسیس و علت و کیفیت واگذاری این پیام‌رسان مطرح شد؛ پرسش‌هایی که پاسخ‌هایشان می‌تواند این فضای مبهم را پیرامون یکی از پربحث‌ترین محصولات سازمان صداوسیما شفاف نماید و پاسخی به نقدهای گسترده‌ای باشد که پس از افشای این ماجرا در فضای مجازی مطرح شده و شائبه‌هایی را درباره انگیزه و فرآیند این واگذاری و مسائل پیرامونی در پی داشته است.

به گزارش «تابناک»؛ سازمان صداوسیما با انتشار یک فراخوان اعلام کرده که مالکیت «پیام رسان سروش» را می‌فروشد؛ فراخوانی که زمانی آگهی‌اش دست به دست شد که مهلت درخواست برای حضور در مزایده خرید به پایان رسیده بود. رقم دقیق برآورد شده برای این مزایده مشخص نیست؛ اما با توجه به آنکه معمولاً ضمانت ۵ درصدی از شرکت کنندگان اخذ می‌شود و ضمانت بانکی برای حضور در این مزایده یک میلیارد و نهصد میلیون در نظر گرفته شده، برآورد صورت پذیرفته از قیمت ۳۸ میلیارد تومانی این پیام‌رسان از منظر مدیران صداوسیما حکایت دارد.پشت پرده واگذاری بی‌سروصدای پیام‌رسان صداوسیما چیست؟

سروش نرم افزاری است که در دوران فعالیت رسمی تلگرام و به عنوان رقیب داخلی از سوی یک شرکت وابسته به صداوسیما تولید شد، اما درباره آن حرف و حدیث‌های فراوانی مطرح بود. این پیام رسان پس از فیلتر تلگرام به عنوان یکی از پیام‌رسان‌های داخلی معرفی شد و صداوسیما به طور ویژه کوشید در برنامه‌هایش به تبلیغ و ترویج پیام‌رسان خود بپردازد، هرچند در این زمینه به موفقیت ویژه‌ای دست نیافت. به زعم مدیران پیشین صداوسیما این پیام رسان ناقص و دارای اشکال بود و به باور مدیران این پیام رسان، علت عدم توفیق در جذب مخاطب، امکان دسترسی بخش وسیعی از مردم به تلگرام با اجرای یکسری تمهیدات فنی ساده و از متولیان فضای مجازی در این زمینه گلایه‌مند بودند.

بخشی از سهام پیام رسان سروش در انتهای سال ۱۳۹۶ از صندوق بازنشستگان صداوسیما به موسسه جام‌جم که عمدتاً با روزنامه جام جم شناخته می‌شود، واگذار شد و سید جعفر خورشاد، مدیر عامل شرکت «توسعه فناوری رسانه سروش» درباره این اقدام گفته بود: «از آنجا که سهامداران عمده این شرکت هر دو فنی بودند و تقویت بازوی رسانه‌ای و حقوقی این پیام رسان حیاتی به نظر می‌رسید، لذا سهام شرکت سروش رسانه که یک شرکت فنی وابسته به صندوق بازنشستگی سازمان صدا و سیماست به منظومه فرهنگی رسانه‌ای جام جم ـ که یک موسسه تخصصی فرهنگی، رسانه‌ای است ـ منتقل شد.» و از طرفی در شهریور ۱۳۹۷ اعلام شد، سید میثم سید صالحی، مدیرعامل پیشین پیام رسان سروش، مدیرعامل مؤسسه جام‌جم شد.

 

در این شرایط در طول سال جاری اعلام شد، نرم افزار تازه‌ای با نام «سروش پلاس» راه اندازی شده که مطابق با آمار مجموعه کافه بازار، پیام رسان سروش ۵۰۰ هزار کاربر فعال و پیام رسان سروش پلاس، دو میلیون کاربر فعال دارد؛ هرچند ممکن است گروه‌های دیگری نیز این نرم افزار را از سایر بستر‌ها دانلود و نصب کرده باشند، در مجموع به نظر می‌رسد برند اصلی اکنون «سروش پلاس» باشد. یکی از پرسش‌های دیگر همچون انگیزه مسئولان صداوسیما از واگذاری است، سطح واگذاری این پیام رسان است که آیا کل برند واگذار و یا «سروش پلاس» یا «سروش» در این مزایده فروخته می‌شود؟

مرتضی رحیمی، که ظاهراً سروش پلاس را راه‌اندازی کرده بود، در مرداد ۱۳۹۸ در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که این اپلیکیشن کاملاً مستقل از صداوسیماست: «سروش پلاس کاملاً جداگانه و مستقل از صداوسیما توسعه پیدا کرده و به احتمال زیاد تا پایان تابستان ری‌برند خواهد شد. این مساله البته به تصمیمات بخش خصوصی ارتباط دارد، ولی آنچه مشخص است، این که مسیر سروش پلاس از سروش جداست. هرچند ما می‌خواهیم در سمت بک-اند و ارتباط داده‌ها اتفاقی بیفتد که کاربران به آرشیو خود و کانال‌هایی که دنبال می‌کردند، دسترسی داشته باشند، در هر صورت تکنولوژی این پیام رسان کاملاً متفاوت از سروش است. پیام‌رسان سروش‌پلاس از همان ابتدا و با توجه به عدم فهم درست صداوسیما از موضوع و عدم سرمایه‌گذاری صحیح یا حتی شراکت منصفانه با سرمایه‌گذار جدید، توسط سهامدار خصوصی شرکت تفرس و مستقل توسعه پیدا کرد. جهت احترام به کاربران سروش‌پلاس، ارتباط پلاس با سابقه گفتگو‌ها و کانال‌های سروش حفظ شد.» اما اکنون مسئولان صداوسیما می‌گویند هر دو پیام رسان ذیل یک برند و مالکیت و هر دو واگذار می‌شوند.

پشت پرده واگذاری بی‌سروصدای پیام‌رسان صداوسیما چیست؟

در مقابل محمد خورشاد، مدیرعامل سابق و رییس هیات مدیره کنونی پیام‌ رسان سروش در این زمینه گفته است: «این مزایده برای کل مجموعه است. البته ما دو عدد سروش به آن معنی نداریم. کل پیام رسان سروش متعلق به صداوسیماست. شرکت «ستاک هوشمند شریف» [توسعه دهنده سروش پلاس] در زمانی که صداوسیما تصمیمی جهت هزینه برای این پیام رسان نداشته، آمده و سروش پلاس را توسعه داده است. نام پلاس هم نشان دهنده همین است که محصول مرتبط با سروش و ادامه راه سروش است. این شدنی نیست که شما روی طبقه اول ساختمانی که متعلق به صداوسیماست، طبقه دوم را بسازید، بعد بگویید این طبقه را من ساخته‌ام و همه‌اش متعلق به من است. در ورودی این ساختمان کجاست؟ تیم آقای رحیمی به قول خودشان احساس تکلیف کردند که اگر صداوسیما متوجه اهمیت موضوع نیست و درگیر مسائل دیگری است، ما که می‌فهمیم و ما برویم کارمان را درست انجام دهیم. نام پلاس، نشان می‌دهد که این پیام رسان هم زیرمجموعه سروش است و اکنون هم این مزایده برای کل مجموعه پیام رسان سروش است.»

در واقع در شرایطی هنوز تکلیف مالکیت سروش پلاس مشخص نیست و خریداران دقیقاً نمی‌دانند در صورت خرید سروش آیا همه مجموعه به آنها واگذار می‌شود یا کنترل کنندگان سروش پلاس مقاومت خواهند کرد و این پیام رسان را تحویل خریدار نخواهد داد، رقم کلان 38 میلیارد تومان تعیین شده است. این در حالی است که پرسش‌های جدی دیگری نیز مطرح است که این برند برای خود صاحب یک ساختمان، تعداد سرور و مجموعه سخت افزار و دارایی‌های فیزیکی نیز هست یا صرفاً قرار است سورس این نرم افزار صداوسیما به خریدار واگذار شود. اگر صرفاً قرار است سورس نرم افزاری که بر سر مالکیتش دعواست، واگذار شود و کلیدش نیز دست‌کم در اختیار دو گروه است، رقم تعیین شده غیرواقعی و نجومی است.

در مجموع به نظر می‌رسد مسئولان صداوسیما می‌بایست پیش از آگهی مزایده، این تصمیم و تمامی ابعاد و جزئیاتش را رسانه‌ای می‌کردند و افکارعمومی اتفاقی و بدون اطلاع رسانی شفاف در جریان چنین واگذاری قرار نگیرند. نباید فراموش کرد صداوسیما و تمامی اموالش به عنوان یک نهاد عمومی تحت مالکیت عامه مردم ایران است و از این منظر می‌بایست واگذاری این اموال نیز با شفافیت حداکثری همراه باشد تا اکنون این پرسش برای اهالی فنی نیز مطرح نباشد پشت پرده واگذاری بی‌سروصدای پیام‌رسان صداوسیما چیست؟

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۷۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
هیچ خریدار عاقلی بابت پیام رسانی که عاقبتش معلومه پول نمیده .
خریدار احتمالی یک رانتخواره که به بهانه پیام رسان داخلی باز قراره پولی میلیاردی به جیب بزنه و بعد این سناریو تکرار بشه . سفره انقلابه همه بایت سهمشونو غارت کنن تا روز حساب که دور نیست
ناشناس
|
Denmark
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
چقدررررررررررررررررررررررر؟
38 میلیارد؟گرفتی ما رو ؟

من هم دولاپر وب هستم هم در ضمینه اپ موبایل چندین سال است به عنوان مدیر پروژه فعالم این برنامه اپ با این کیفیت رو میشه با زیر سیصد میلیون و کمتر از چهار ماه تولید کرد
سورس این برنامه هم هیچ ارزشی نداره چون هم از لحاظ امنیتی و هم سرعت اونقدر مشکل داره که کد نویسی مجدد خیلی م هزینه تر است از اصلاح ایرادات.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خرید این نرم افزار حماقته چون اگر مردم بفهمند نرم افزاری که بارها گفته شد دولتی است و امن است و فلان و بیثار حالا میخواهد مورد منافع مالی قرار بگیرد آن را تحریم میکنند
در واقع اگر این نرم افزار خصوصی شود نه تنها مورد اقبال عمومی قرار نمی گیرد بلکه مردم به بهانه تحریم نرم افزار آن را حذف میکنند و چیزی که برای خریدار می ماند ضرر خالص است
مهرداد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۰
جناب دولاپر ، مساله برنامه نیست منم میتونم بنویسم کمتر از اون 4 ماه !!! مساله برندشه و کاربراش ...
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
دوست عزیز "زمینه" درست است نه "ضمینه". معلومه لارج اسکیل کار نکردی و سخت افزار میلیاردی این اپ را ندید گرفتی
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
مصداق کامل سومدیریت و نابودی منابع مالی!
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خریداران ؟
مگه کسی پیدا میشه این رقم رو بده سروش رو بخره !
پاسخ ها
metycpu
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۰
عسیسم!
چرا پیدا نمی‌شه؟
یه بانکی میخواد به یه بنده خدایی وامِ کلون بده:
عنوان تسهیلات: حمایت از تولید داخلی
میزان تسهیلات: 36 میلیارد تومان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
پس متوجه شدیم که مشکل از پلاس بوده چون سروش پلاس بیشتر از سروش خالی کاربر جذب کرده. پس هر جا دیدید به مشکل خوردید یه پلاس بچسبونید تنگش درست میشه. مثلا اقتصاد پلاس، ارز پلاس، ماسک پلاس، انتخابات پلاس، کرونا پلاس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۰
این پلاس اما مشتق از پلاسیده
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
اگر بحث فنی باشد هیچ انسان عاقلی حتی با یک صدم این قیمت حاضر به خرید این اَپ فشل به گل نشسته نیست مگر اینکه پشت پرده های خاصی مثل امکان گرفتن وام کلان از طریق این اپ وجود داشته باشه (که بعید هم نیست) یکی که بیاید وام را بگیرد و نرم افزار را هم به حال خودش رها کند

به عنوان یک مهندس نرم افزار با هجده سال سابقه برنامه نویسی به شما عرض می کنم هیچ وقت و با هیچ اصلاحی پیام رسان سروش قابلیت تبدیل شدن به یک پیام رسان عمومی برای همه مردم را ندارد چون در پلتفرمش مشکل دارد
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
ای ول .وام رو خوب اومدی.سناریو خوبیه .یک خودی میخره بعد به بهانه توسعه بستر و امنیت اینترنت داخلی یک وام چند صد میلیاردی میگیره بعد هم با ملت شریف ایران خداحافظی میکنه به سمت کانادا

جالبه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خلق یک رسانه ارتباطی نرم افزار پایه گوشی محور پیام رسان با وجود پیام رسانهای متنوع با دامنه خوب نوشتاری, گفتاری, تصویری با امنیت و گستره مناسب, اصلا در حوزه صلاحیت تخصصی صدا سینما و زیر مجموعه های ان نبوده و با واردات دیگران برای تولید پیام رسان اخرش میشود بر باد دادن بیت المال و پرداخت حقوقهای کلان و واگذاری صوری ان به چند ده میلیارد که بخشی از هزینه ها را هم نخواهد پوشانید و البته فاقد مستندات فنی و فناوریهای نواورانه میباشد که امری تکراری برای مدیران احساس تصمیم غیر متخصص کشور است که همیشه خانه خود را بر دوش دیگران میسازند در حالیکه همیشه در نهایت بازنده هستند.
بطور قطع یقین هیچ مجموعه عاقلی که برای پولش زحمت کشیده باشد حاضر نمیشود حتی یک ریال بابت این پیام رسان پول بدهد در حالیکه کدهای باز انواع پیام رسانها بصورت رایگان قابل دانلود هستن مگر در یک تبانی درون خودی انتقالی صورت گیرد برای خروج یک توپ ظاهر تخصصی از محیط غیر تخصصی صدا سیما و این مزایده هم یک هیاهو برای هیچ بوده تا بی کفایتی عده از مدیران از حساب و کتاب این سازمان به قیمت حیف و میل بیت المال مثلا زدوده شود البته نه در درگاه خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خیلی مشکوکه.اگه یه لفت و لیس مالی از توش درنیومد.ببین کی گفتم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
خب خدا روشكر اين سورش دو زاري 38 ميليارد ميفروشيد به يه بدبخت بي زحمت فيلتر تلگرام برداريد خوب كاسب شديد از فروش فيلتر شكن و پيام رسانهاي دو ريالي و..... كارتون فقط كلاه گذاشتن سر ملت شده
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟