مدیرعامل پرسپولیس پس از نشست پرتنش با هیات مدیره باشگاه و با اشاره به تصمیماتی که آن را عجیب و مداخله جویانه خوانده است، شبانه از سمت خود استعفا کرد تا دومین دور مسئولیت انصاری فرد در پرسپولیس نیز مثل دهه هشتاد با انباشتی از بدهی سنگین به پایان برسد.
به گزارش تابناک ورزشی، محمدحسن انصاری فرد با توجه به جلسه دیشب هیات مدیره پرسپولیس و تصمیم یک طرفه هیات مدیره برای برکناری حسین قدوسی، مدیر روابط عمومی این باشگاه و اختلافات متعدد دیگری که طی چندماه اخیر در نشستهای هیات مدیره به وجود آمده بود و حتی کار به درگیری لفظی و توهین به خودش شد، از سمتش کناره گیری کرد. انصاری فرد که ماهها منتظر بود که وزیر ورزش حکم او برای عضویت در هیات مدیره پرسپولیس را امضا کند، دراین باره گفت: در این مدت صورت خود را با سیلی سرخ نگه داشتم، اما دیگر نمیتوانم در این باشگاه بمانم.
رسول پناه کیست و چگونه پرسپولیس را به هم ریخته است؟
دود اختلافات جدید در لایههای بالایی مدیران باشگاه پرسپولیس، با ورود یک فرد گمنام و ناشناس بین ورزشیها به هوا بلند شد و ادعاهای انصاری فرد، نشان میدهد اقدامات خزنده این فرد، آتش درگیری را شعله ور کرده است. وقتی شخصی به نام رسول پناه بدون کوچکترین سوابق چشمگیر مدیریت ورزشی در سطح تیمهایی بزرگ، چون پرسپولیس، با حکم وزیر ورزش به عضویت و سپس ریاست هیات مدیره پرسپولیس منصوب شد، رسانهها و هواداران تیم تا مدتها مشغول جستجو برای شناختن مهره تازه سلطانیفر در فوتبال بودند. سرانجام گفته شد که او پزشک شخصی سلطانیفر بوده است!
وزیر ورزش که طی سه سال وزارتش دوجین آدم نامربوط به این حوزه را بنا بر دیدگاه شخصی وارد پرسپولیس و استقلال کرده است و امروز از اکثریت قریب به اتفاق آنها خبری نیست! مشخص نشده که این دسته افراد چرا به ورزش راه داده میشوند و چرا به این سرعت و پس از یک دوره کسب شهرت و رزومه، فوتبال را ترک میکنند؟!
درگیری از کجا شروع شد و به کجا خواهد کشید؟
نخستین جرقه اختلافات در پرسپولیس با برگزاری یک جلسه جنجالی و به اصطلاح پنهانی بین اعضای هیات مدیره بیرون ساختمان باشگاه و آن هم در رستورانی معروف بود که مدیرعامل تیم به آن دعوت نشده و از برگزاری آن بی خبر بود! هرچند رسول پناه در واکنش به لو رفتن این جلسه گفته بود، انصاری فرد را هم در جریان گذاشته بودند و دلیل عدم حضورش، همزمان شدن نشست غیررسمی با مشغله دیگر مدیرعامل بود، این پنهان کاری، ضربه خود را به روابط طبیعی دو طرف وارد کرد و دیگر کار از کار گذشته بود. این ماجرا دو هفته نقل محافل ورزشی بود، اما طی روند پیروزیهای پرسپولیس با کالدرون ترمز این تنشها را کشید.
خاکستر داغ این اختلافات، اما با فرا رسیدن نیم فصل و نحوه جدایی کالدرون دوباره شعله کشید و نحوه رفتن مربی آرژانتینی که نشانی از عدم تمایل مدیرعامل در حفظ او داشت، مورد تازه اختلاف بین مدیران باشگاه شد. انصاریفرد میل داشت کار را با یک مربی ایرانی و آن هم فقط یحیی گلمحمدی ادامه دهد و به هر قیمتی بود این تصمیم را اجرایی کرد تا نخستین شاکیان مربوط به دوره مدیریتی او هم به صف طولانی شاکیان پرسپولیس در فیفا اضافه شوند!
در این میان ماجرای آنتونی استوکس و پرداختی عجیب و ۶۰درصدی به این بازیکن پرحاشیه و فراری از تمرین، مثل بشکه باروت عمل کرد و انفجاری در جلسات مدیران پرسپولیس رخ داد که صدایش در رسانهها به گوش رسید. بازیکن جنجالی ایرلندی برای سه چهار بازی نصفه و نیمه ۱۶۰هزاردلار نقدی دریافت کرد و رفت و پشت سرش را هم نگاه نکرد!
فرارسیدن دور تازه احکام فیفا در پروندههای مربوط به جمع کروات یعنی برانکو، بودیمیر، زلاتکو، پانادیچ و ...، بار دیگر موجب بروز درگیری شد، چون هیات مدیره وعدههای انصاریفرد به وزیر ورزش قبل از گرفتن عنوان مدیرعاملی را یادآوری کردند. او به سلطانی فر گفته بود، پرونده برانکو را قبل از صدور حکم در فیفا از طریق مذاکره خواهد بست، اما فرصت نزدیک به هشت ماهه انصاریفرد برای توافق پشت میز مذاکره با پروفسور به ثمر تمام شد و برانکو غیر از اصل پولش، جریمه هم گرفت تا صورتحساب یک میلیون یورویی به آدرس باشگاه دولتی پرسپولیس پست شود! برادر برانکو که میتوان نام گرانترین و بی مصرفترین دستیار تاریخ باشگاه پرسپولیس را رویش گذاشت، درکنار ماریو بودیمیر که او نیز با دستمزد سالانه ۱۵هزار یورو به این تیم آمد، جمعا بیش از ۷۰۰هزار یورو از پرسپولیس کندند! تیمی که برای تامین مخارج عادی و بسیار پایین تیمهای پایه اش مشکل دارد، اما چند ده میلیارد به خارجیهایی میدهد که مدتها در فوتبال حرفهای بیکار بودند.
علنی شدن خبر صدور همین احکام موجب مصاحبههای پیاپی انصاریفرد علیه مدیرعامل سابق یعنی ایرج عرب که روابط نزدیکی با وزیر ورزش دارد، شد. او برخی اعضای هیات مدیره که آن زمان هم در مسند کار بودند را مقصر میدانست. عرب که بر سر ماجرای جدایی برانکو و فشار افکارعمومی، ناچار به استعفای غیر اختیاری شده بود، با حکم وزیر به فدراسیون دوومیدانی رفت و آنجا هم بدون هیچ سررشتهای، تا انتخابات دیروز به عنوان سرپرست مشغول بود که آن هم خالی از حاشیه نبود. هیات مدیره، اما ناتوانی شخص انصاریفرد و وکلای حقوقی استخدامی توسط او در دفاع از حقوق باشگاه را به عنوان دلیل صدور این جرایم سنگین میشناسند.
آیا پرسپولیس از این بحران جان سالم به در خواهد برد؟
حالا به نظر میرسد به رغم ادعاهای عجیب انصاریفرد مبنی بر درآمدزایی سرشار پرسپولیس از راه قرارداد با چند شرکت و بانک در آینده نزدیک، باشگاه به هیچ عنوان منابع لازم برای عبور از بحران فعلی را ندارد و اختلاف اصلی نیز بر سر همین فروپاشی مالی است. برکناری قدوسی یار غار انصاریفرد، تنها یک بهانه برای تسویه حساب و کنار گذاشتن مدیرعامل بود و خود انصاریفرد هم به این حقیقت واقف است.
اکنون پرسپولیس بدون مدیرعامل، تخت گاز به سمت بحرانی پیش میرود که اگر تا کمتر از یک ماه دیگر فکری برای حل و فصلش نشود، پرسپولیس و همه افتخاراتش را به کام خود خواهد کشید. تیمی با حدود یکصد میلیارد تومان بدهی جاری و پیش رو که با هیچ وام و قرض و کمکی نمی شود تسویه اش کرد. آیا قهرمان سه دوره پیاپی لیگ ایران، به دسته پایینتر میرود و آنطور که شنیده میشود از لیگ قهرمانان آسیا هم به دلیل حجم انباشته بدهی به مربیان و بازیکنان خارجی، کنار گذاشته خواهد شد؟
نویسنده: بهنام شریفی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.