مدیریت بزرگترین نهاد مردمی امداد و نجات کشور که در بحث سلامت هم میتواند همیشه بازوی توانمند و اثرگذاری برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد، از یازدهم آذرماه به دنبال استعفا و دستگیری «علیاصغر پیوندی» بلاتکلیف مانده و خلا صد روزه در مدیریت این نهاد مهم وجود دارد.
به گزارش «تابناک»؛ در این راستا اعضای شورایعالی قصد داشتند رئیس جدید این جمعیت را با برگزاری انتخابات در روز ۲۳ آذرماه معرفی کنند، اما به دنبال اعتراض سایر کاندیداها به روند برگزاری این انتخابات، نهاد ریاست جمهوری با معرفی رئیس جدید هلال مخالفت کرد تا وضعیت معرفی جانشین پیوندی بلاتکلیف بماند.
همچنین رئیس جمهور برای رفع این خلأ طولانی مدت، قصد داشت پس از انتخابات مجلس، «غلامرضا شریعتی» استاندار خوزستان را به سمت رئیس جمعیت هلال احمر انتخاب کند، حالا مقرر شده شورایعالی جمعیت هلال احمر، امشب ساعت ۱۹ نشستی را حضوری یا ویدئو کنفرانس برگزار کرده تا در نهایت دو نفر را برای انتخاب رئیس جدید جمعیت، به رئیس جمهور معرفی کنند.
این نشست در حالی برگزار خواهد شد که در صد روز اخیر و به ویژه در روزهایی که کرونا جان و سلامتی هموطنان مان را به خطر انداخته، انتقادات جدی از سوی بسیاری از کنشگران سیاسی، نمایندگان فعلی و نمایندگان منتخب مجلس یازدهم نسبت به بیخیالی دولت در ارتباط با انتخاب رئیس جدید جمعیت هلال احمر صورت گرفته بود که از جمله آن میتوان به انتقادات «عبدالحسین روح الامینی» رئیس سابق انستیتو پاستور و عضو هیات علمی دانشگاه تهران به رئیس جمهور در خصوص عدم انتخاب رئیس جمعیت هلال احمر و لزوم معرفی هرچه سریعتر وی اشاره کرد
در این رابطه در دعوت نامه ارسال شده برای اعضای شورای عالی، آمده است: «احترما با عنایت به تاکید ریاست محترم جمهور جهت تعیین تکلیف موضوع انتخاب و معرفی رئیس جمعیت هلال احمر و وضعیت اضطراری کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا، بدینوسیله از جنابعالی دعوت بهعمل میآید تا در جلسه فوقالعاده شورایعالی جمعیت هلال احمر که راس ساعت ۱۹ روز سهشنبه مورخ ۱۹/ ۱۲/ ۱۳۹۸ با دستور کار تعیین رئیس جمعیت هلال احمر در طبقه ۱۲ ساختمان مرکی جمعیت (ساختمان صالح) واقع در خیابان ولیعصر (عج) بالاتر از میرداماد تشکیل خواهد شد، حضور بهم رسانید.
شایان ذکر است با توجه به شیوع بیماری کرونا و تاکید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر پرهیز از برگزاری جلسات حضوری، در صورت عدم امکان حضور جنابعالی در جلسه، نسبت به اعلام آن اقدام فرمایید تا تمهیدات لازم برای ایجاد ارتباط از طریق ویدئو کنفرانس و تلفن همراه بهعمل آید.»
این نشست درحالی قرار است برگزار شود که در خبرها اسامی افرادی همچون «ایرج فاضل» وزیر پیشین بهداشت، «رضا ملکزاده» وزیر پیشین بهداشت و معاونت تحقیقات و فناوری فعلی وزارت بهداشت و «یوسف صدیقی» مشاور مناطق محروم وزیر بهداشت و مدیرکل پیشین حراست سازمان برنامه و بودجه و ... برای تصدی این پست مطرح شده اند که هرچند دو نفر اول، سابقه مدیریتی در وزارت بهداشت دارند، شناخت کافی و کاملی از این جمعیت ندارند.
البته همچنان نام «غلامرضا شریعتی» استاندار خوزستان که گفته میشد بعد از برگزاری انتخابات مجلس به عنوان رئیس جدید جمعیت هلال احمر معرفی خواهد شد، در بین گزینهها دیده میشود؛ هرچند شاید معرفی افرادی که شرح نامشان رفت این انتخاب و اتفاق را تحت تاثیر خود قرار بدهد.
اسامی این نفرات در شرایطی مطرح شده که طبق مصوبه شورایعالی، برای ریاست جمعیت هلال احمر باید فردی به رئیس جمهور معرفی شود که تجربه فعالیت در سطوح بالای مدیریتی هلال احمر و نیز اشراف و آشنایی کامل به عملکرد این جمعیت داشته باشد، اما هیچ یک از این نفرات، چنین شاخصهای ندارند.
در میان این اسامی، «یوسف صدیقی» یکی از غیرمرتبطترین نفرات برای تصدی این پست مهم و حیاتی برای کشور و مردم ایران است. وی با پشتوانه حمایت «محمدباقر نوبخت» معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از اوایل اردیبهشتماه سال جاری، به عنوان مشاور و نماینده ویژه وزیر بهداشت در مناطق محروم کشور منصوب شد.
صدیقی که مدرک دکترای ارتباطات دارد و با حکم نوبخت، در اواسط آبانماه سال ۱۳۹۶ به سمت ریاست حراست سازمان برنامه و بودجه کشور منصوب شد، نه هلال احمری است، نه رشته مرتبط با ریاست این سازمان را دارد و سابقه مرتبط با چنین پست مهمی را هم ندارد، این در حالی است که سایر کاندیداها حداقل با نظام پزشکی و سلامت کشور آشنا بوده و سابقه خوبی در وزارت بهداشت داشتهاند.
از سوی دیگر نام «ایرج فاضل» رییس کل سابق سازمان نظام پزشکی هم در میان کاندیداهای نهایی دیده میشود که در اواخر آذرماه و جلسه فوقالعاده شورایعالی این سازمان که با حضور هیات رئیسه و بازرسان مجمع عمومی تشکیل شد، از سمتش استعفا داد و سپس اعلام کرد که با آگاهی استعفا داده و این بازنشستگی به تقاضای خودش بوده و هیچ چیزی هم پشت آن نبوده است.
در کنار فاضل که هشتاد سال دارد، نام «رضا ملکزاده» هم شنیده شده که هرچند این دو، پیشینه خوبی در وزارت بهداشت داشته و آشنایی کاملی با نظام سلامت کشور دارند، سابقه فعالیت در جمعیت هلال اهمر ندارند. از این مساله مهمتر، سن بالای آنهاست و این پرسش را در ذهنها ایجاد میکند که این نفرات در این سازمان امداد و نجاتی و پرچالش چگونه میتوانند اقدامات موثری را انجام دهند.
متاسفانه به نظر میرسد مسئولان تصمیمگیر در دولت همچون انتخابهای گذشته دنبال استفاده از نامها بوده و تصور میکند نامهای بزرگ میتواند مشکلات بزرگ را برطرف کند، حال آنکه جمعیت هلال احمر بیشتر به یک نیروی جوان، پاکدست و توانمند که به فعالیت هلال احمر آشنایی داشته و پیشینه فعالیت در این جمعیت را دارد، نیازمند است تا اسامی و افراد بزرگ تا این کشتی را از طوفان ماههای اخیر و بویژه در وضعیت حاد شیوع کرونا نجات دهد و بیشتر بتواند به نظام سلامت و مسائل امداد و نجات، در داخل و خارج کشور، خود را موثرتر نشان دهد.
از سوی دیگر و در این میان تمام این اخبار و شایعات، داوطلبان جمعیت هلال احمر و کارکنان آن، اما امیدوار هستند فردی بهعنوان جانشین پیوندی معرفی شود که شناخت کافی از این جمعیت و عملکرد آن داشته و بتواند با رفع مشکلات موجود و در کوتاهترین زمان، جبران مافات کند؛ زیرا جمعیت هلال احمر در این برهه مهم زمانی میتواند و همچنین حوادث طبیعی سال ۹۹، به مردم ایران کمک مفید و موثری کند، در حالی که در این چند ماهه، به دلیل نداشتن مدیریت منسجم، وظیفه اصلیاش را بهطور دقیق و کامل انجام نداده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.