‌نمی‌توان زمان اوج اپیدمی ویروس کرونا را پیش بینی کرد

متخصص اپیدمیولوژی گفت: با توجه به اینکه هنوز نمی‌دانیم در ایران یک نفر مبتلا به ویروس کرونا چند نفر را مبتلا می‌کند نمی‌توانیم زمان اوج اپیدمی بیماری کرونا را پیش بینی کنیم.
کد خبر: ۹۶۵۳۲۴
|
۲۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۲ 12 March 2020
|
11049 بازدید
|
۳

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مسعود یونسیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه زمان پایان یافتن این بیماری در ایران نیز مشخص نیست.

وی گفت: با توجه به محدود بودن ظرفیت بیمارستان ها اگر مردم رعایت نکنند و این ظرفیت تکمیل شود امکان افزایش مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه شرکت های هواپیمایی در پروازها از پذیرایی مسافران خودداری کنند افزود: مهمترین کار برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کاهش تماس است.

وی با اشاره به افزایش تعداد متوفیان بر اثر بیماری کرونا گفت: در چند روز گذشته برای تشخیص مرگ از کیت اختصاصی تشخیص بیماری کرونا استفاده می شد اما اکنون تشخیص بالینی و سی تی اسکن دلیل مرگ بر اثر بیماری کرونا اعلام می شود.

یونسیان با بیان اینکه نوسانات روزانه تعداد بیماران در همه کشورها وجود دارد افزود: در برخی استان های کشور به دلیل تمرکز کادر درمانی برای رسیدگی به بیماران ممکن است آمار مبتلایان به ویروس کرونا هر دو روز یکبار منتشر شود و این موجب می شود در آمار روزانه مبتلایان به ویروس کرونا نوسان ایجاد شود.

داود یادگاری نیا عضو ستاد مقابله با کرونا نیز دراین برنامه گفت: روند ابتلا ویروس کرونا درکشور رو به افزایش است و در یکی دو هفته آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.

وی افزود: افزایش مبتلایان به ویروس کرونا بستگی به رفتار مردم دارد زیرا اگر مردم همکاری کنند این بیماری روند کاهشی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تعداد محدودی هنوز ویروس کرونا را جدی نگرفته اند و بهداشت را رعایت نمی کنند گفت: اگر مردم همکاری نکنند ممکن است مناطق پاک از ویروس نیز آلوده شود .

عضو ستاد مقابله با کرونا ادامه داد: کمیته ای علمی متشکل از حدود 50 متخصص در وزارت بهداشت شبانه روز مشغول بروز کردن دستورالعمل های مقابله با کرونا هستند و این دستورالعمل ها را در اختیار مراکز درمانی کشور قرار می دهند.

وی با بیان اینکه تا کنون هیچ دارویی برای درمان کرونا از نظر علمی ثابت نشده است گفت: ممکن است برخی داروها برای عده ای از مبتلایان موثر بوده باشد اما درباره عده ای نیز پاسخ نداده است.
وی افزود: این داروها تا حدودی موثر است.

یادگاری نیا تاکید کرد: آخرین و بهترین داروها در همه بیمارستان های کشور برای مبتلایان به ویروس کرونا وجود دارد و برای آنها استفاده می شود.

وی گفت: کسانی که مبتلا به ویروس کرونا هستند و درمان سرپایی می شوند نیاز به دارو ندارند و داروها نیز برای آنها فایده ای نخواهد داشت.

وی ادامه داد: فقط برخی داروها برای بیماران سرپایی که سابقه بیماری دارند تجویز و در اختیار آنها قرار داده می شود.
وی افزود: ابتلا به ویروس کرونا ایمنی نسبی در مبتلایان ایجاد می کند اما مواردی نیز وجود داشته است که بهبود یافتگان دوباره مبتلا شدند.

وی گفت: امکان ابتلای کودکان زیر 12 سال به ویروس کرونا بسیار کم است و اگر مبتلا شوند عوارض بسیار اندکی دارند.
وی ادامه داد: مردم بپذیرند که با علایم ساده بیماری سرماخوردگی به اورژانس بیمارستان ها مراجعه نکنند زیرا ممکن است در این مکان ها به ویروس کرونا آلوده شود.

یادگاری نیا گفت: اگر علائم ساده ویروس کرونا نیز دارند در خانه بمانند و درمان خانگی انجام دهند.

عضو ستاد مقابله با کرونا افزود: مراجعه زیاد به بیمارستان های موجب خستگی کادر درمانی می شود.
وی با بیان اینکه مردم درباره مواد غذایی مانند نان نگرانی جدی نداشته باشند گفت: در زمان تهیه مواد غذایی بهتر است مراقب باشیم فرد مقابل مبتلا به ویروس کرونا نباشد.
وی اضافه کرد: ویروس کرونا در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد نیز باقیمانده است.

جمال میرزایی فوق تخصص بیماری های عفونی نیز دراین برنامه گفت: در یک هفته اخیر با روند رو به رشد حضور مردم در خیابان ها روبرو هستیم و این حضور غیر ضروری برای خرید شب عید بسیار نگران کننده است.
وی افزود: اگر بیماری کرونا در چین کنترل شده است به دلیل حضور نداشتن مردم در مکان های عمومی و خارج از خانه است.

وی ادامه داد: ممکن است80 درصد مبتلایان به ویروس کرونا علائم خفیف داشته باشند اما این ویروس برای بسیاری از کسانی که بیماری مزمن دارند خطرناک است و ممکن است جان خود را از دست بدهد.

میرزایی گفت: ویروس کرونا را باید بسیار جدی بگیریم و این ویروس شوخی بردار نیست.
وی افزود: هیچ تضمینی وجود ندارد که بهبود یافتگان از ویروس کرونا با حال خوب ترخیص شوند.

وی ادامه داد: اگر واکسن ویروس کرونا ساخته شود یک سال باید روی آن کار شود و ممکن است سال آینده این واکسن کاربردی شود.

میرزایی گفت: تاکنون ذات ویروس کرونا ناشناخته باقی مانده است و نمی دانیم با ما چه بازی می خواهد بکند.
وی افزود: ​این ویروس روی لباس ماندگاری و قابلیت انتقال دارد البته می توان برخی لباس ها را با قرار دادن روی شوفاژ عاری از ویروس کرد.

وی اضافه کرد:مردم اگر در گذشته کفش هایشان را در داخل منزل می بردند اکنون این کار را نکنند.
وی گفت: همه افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند افراد در معرض ابتلا به این بیماری و مستعد عوارض بیشتری هستند.

وی افزود: این بیماری در جوانان علائم ساده ای دارد و در بسیاری از آنها نگران کننده نیست.
میرزایی گفت: سال هاست که با بیماری کرونا روبرو بوده ایم اما امسال شرایط درباره این ویروس متفاوت است.

وی با بیان اینکه مردم اطلاعات درباره کرونا را فقط از مراجع رسمی پیگیری کنند افزود:​ نه تنها استفاده از قلیان موجب مصونیت در مقابل ویروس کرونا نمی شود بلکه این وسیله عامل انتقال ویروس است.

وی گفت: گرم کردن خانه هیچ نقشی در کنترل ویروس ندارد و توصیه می کنیم مردم پنجره خانه هایشان را باز کنند.

مهرناز اسدی قراباغی فوق تخصص بیماری های ریه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دراین برنامه گفت: گروه تخصصی و حرفه ای در وزارت بهداشت دستورالعمل های درمانی و پیشگیری ویروس کرونا و راهنمایی بیمارانی که مرخص میشوند را دائم بروز می کنند و در اختیار مراکز درمانی می گذارند.

وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان و مراجعه کنندگان به مراکز درمانی رو به افزایش است افزود: اگر مردم مسائل بهداشتی را رعایت نکنند و بیمارستان ها از مبتلایان انباشته شوند خدمات و امکانات کارآمدی کمتری می یابد و آمار مرگ و میر کاهش نخواهد یافت.

محمد حسین قربانی نماینده تام الاختیار وزارت بهداشت در استان گیلان نیز در این برنامه گفت: با غربالگری، آموزش و پیشگیری به کمک خانه های بهداشت، بهورزان ، مراکز درمانی و بسیج و سپاه سه روز است توانسته ایم روند مراجعه به بیمارستان ها و تعداد مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا را به طور چشمگیر کاهش دهیم.

وی گفت: حدود یک میلیون ۱۰۰ هزار نفر معادل ۴۰ درصد از جمعیت استان گیلان تحت پوشش این طرح قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی بیمارستان های این استان اکنون تخت خالی دارند افزود: بهبود یافتگان ۳۵۰ نفر افزایش یافته اند.

قربانی گفت: اگر با افزایش ابتلا دیگری در استان روبرو شویم خستگی کادر درمانی و کمبود نیروی متخصص برای ما نگران کننده است و اگر برای استان های دیگر امکان دارد در زمینه کادر درمانی به ما کمک کنند.

وی افزود: از مردم می خواهیم به هیچ وجه به استان گیلان سفر نکنند چون موجب رنجش آنها خواهد شد.
قربانی گفت:​ از نظر زیر ساخت های حوزه بهداشت و درمان نمی توانیم هم پاسخگوی مردم گیلان و هم مسافران باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
نتیجه تبلیغات الکی مسئولان که اعلام میکردند از لحاظ امکانات پزشکی ما از بهترینها هستیم الان مشخص میشود
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
وقتی حاکمیت به علت مسائل سیاسی از قرنطینه کردن سرباز میزند عملا به مردم این پیام را منتقل میکند که خطر چندان جدی نیست و مردم هم از ماندن. در خانه ها پرهیز میکنند ببینید ایتالیا چه مجازاتهایی را برای کسانی که قرنطینه را رعایت نمیکنند در نظر گرفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
علم می تواند شما نمی توانید چون همچنان در اوج آمادگی بسر می برید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟