به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اسدالله عباسی سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص جزئیات برگزاری نشست جلسات علنی مجلس شورای اسلامی به صورت دیجیتالی دو سویه، اظهار داشت: زمان دقیق برگزاری جلسات به صورت دیجیتالی دو سویه هنوز مشخص نشده و زمانی برای آن اعلام نشده است.
وی افزود: فعلا مقدمات برگزاری چنین جلسهای در حال فراهم شدن است و مورد تأیید قرار گرفت لذا مقرر شد به صورت آزمایشی اموری فراهم شده و فکر میکنم برای پس از تعطیلات نوروز ما چنین جلسهای برگزار کنیم.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس اعلام کرد: در اولین فرصت و پس از تعطیلات نوروز ما انشاءالله جلسه علنی مجلس را به صورت دیجیتالی دو سویه برگزار خواهیم کرد البته این در حالی است که بحث شیوع ویروس کرونا همچنان ادامه داشته باشد؛ ما دعا میکنیم که بساط این بیماری هر چه سریعتر از کشور برچیده شود اما اگر ادامه داشته باشد ما باید بر اساس وظیفه قانونی خود عمل کنیم و تنها راهی که وجود داشته برگزاری جلسات به صورت دیجیتالی دو سویه بودن است.
عباسی ادامه داد: البته زیرساخت برگزاری جلسات دیجیتالی با عنوان مجلسیار قبلاً فراهم بود اما کامل نبود لذا نرمافزار جدیدی با کمک فناوری مجلس و وزارت ارتباطات طراحی شده که امروز هم در هیأت رئیسه آن را بررسی کردیم و دیدیم که این نرمافزار میتواند پاسخگو باشد و عیناً مانند صحن علنی مجلس مدیریت میشود.
وی در ادامه تشریح جزئیات نحوه برگزاری جلسات علنی مجلس به صورت دیجیتالی گفت: حتی برخی نمایندگان در صحن علنی مجلس حضور پیدا کرده و میتوانند پشت مانیتور خود بنشینند و در زمان برگزاری جلسه فعالیت داشته باشند و اگر هر کدام از نمایندگان دسترسی نداشته و در هر کجای کشور بودند میتوانند در طرحها و لوایح به عنوان مخالف و موافق مشارکت کرده و اگر بحث یا پیشنهادی هم دارند میتوانند مطرح کنند.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس همچنین افزود: به نظر من راهی جز این نداریم و نرمافزار نیز سعی کرده بر اساس نیاز در چنین شرایطی پاسخگو باشد.
عباسی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه سامانه مجلس یار ناقص بوده در حال حاضر نرمافزار جدید کدام نواقص را برطرف کرده و چه گزینهها و برتریهایی نسبت به سامانه مجلسیار دارد؟ گفت: تقریباً این نرمافزار به صورت دو سویه است یعنی فردی که صحبت میکند و یا شخص رئیس مجلس به صورت همزمان سایر نمایندگان تصاویر وی را ببینند و چندین نفر به صورت همزمان تا ۸ یا ۹ نفر قابل رؤیت همزمان در تصاویر هستند یعنی همزمان ۸ یا ۹ نفر به صورت همزمان میتوانند همدیگر را مشاهده کنند اما این در صورتی است که رئیس مجلس اجازه دهد.
وی ادامه داد: چنانچه نمایندهای پیشنهاد، اخطار یا تذکری داشته باشد در صورت اجازه رئیس مجلس میتوانند به صورت همزمان تصاویر خود را برای سایر نمایندگان به اشتراک گذاشته و صحبت کنند. نمایندگان نیز میتوانند فرد تذکر دهنده را مرتب رصد و پیگیری و مشاهده کنند.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه با طراحی سامانه جدید سعی شده به صورت فعال همه نمایندگان حضور داشته باشند و مانند جلسات علنی مجلس است با این تفاوت که محل برگزاری آن در خود صحن مجلس نخواهد بود.
عباسی همچنین اعلام کرد: بر اساس پیشبینیهای نرمافزار جدید هر نماینده در هر نقطهای از کشور که مستقر باشد میتواند با سایر همکاران خود در جلسه علنی ارتباط برقرار کند.
وی در پاسخ به این سؤال که مجوز برگزاری جلسه علنی مجلس به صورت دیجیتالی را چه شخص یا اشخاصی باید صادر کند، گفت: مرکز فناوری مجلس و هیأت رئیسه این نرمافزار را بررسی کرده و پس از ارزیابیهای صورت گرفته دیدیم که امکان برگزاری این جلسه وجود دارد و در این شرایط اضطرار میشود این کار را انجام داد و مجلس میتواند نسبت به مسائل مهم و مختلف کشور فعال باشد.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس همچنین خاطرنشان کرد: این نرمافزار توسط متخصصین و کارشناسان فنی داخل کشور طراحی و آماده شده و نکته بسیار مهمی است که در وزارت ارتباطات افرادی بودند که برای این ایده زحمت کشیدند و با مرکز فناوری مجلس همکاری کرده و نهایتاً چنین نرمافزاری تعبیه شد.
عباسی در پاسخ به این سؤال که آیا تمهیدی اندیشیده شده برای این موضوع که چنانچه نمایندهای پس از اعلام حضور خود در جلسات مجلس که به صورت دیجیتالی برگزار میشود غیبت داشته باشد گفت: بله این نرم افزار و سامانه به گونهای طراحی شده که حضور نمایندگان محسوس است یعنی نمایندگان نمیتوانند حضوری بزنند و بعد از آن دیگر نباشد یعنی نرمافزار به گونهای طراحی شده که حضور آن نماینده ملاک است و مرتب رصد میکند یعنی اصلاً جلسات بر اساس حضور نمایندگان به صورت دیجیتالی امکان برگزاری دارد یعنی نمایندهای نمیتواند اعلام حضور کند و بعد برود و حتی اگر نمایندهای بخواهد یک لحظه مشغول کار دیگری شود باید خروج بزند یعنی تقریباً شبیه جلسات علنی مجلس خواهد بود.
وی در خاتمه اعلام کرد: نرمافزار به گونهای طراحی شده است که مرتب حضور نمایندگان را رصد میکند و تصاویر آنها کاملاً چک میشود و نمایندگان کاملاً قابل مشاهده هستند و چنانچه نمایندهای حاضر نشود مانند جلسات صحن خواهد بود یعنی خروجی زده و مرخصی رد میکنند در غیر این صورت جریمه خواهند شد.