به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، طلا که هفته گذشته بزرگترین کاهش هفتگی در چهار دهه اخیر را تجربه کرد، رشدی که در ابتدای معاملات بازار آسیا داشت را از دست داد و با تشدید نگرانیها با وجود اقدامات مالی اضطراری بانک مرکزی آمریکا، به پایین ۱۵۰۰ دلار در هر اونس سقوط کرد.
بازار طلا بین تقاضا برای دارایی امن و هجوم برای فروش و تهیه نقدینگی برای جبران ضرر در بازارهای دیگر گرفتار شده است. در حالی که فروشندگان خرد از سنگاپور تا انگلیس شاهد افزایش تقاضا برای فلزات ارزشمند بوده اند اما طبق آمار بلومبرگ، صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس روز جمعه با بزرگترین خروج روزانه سرمایه از سال ۲۰۱۶ به این طرف روبرو شدند.
کارلو آلبرتو دی کاسا، تحلیلگر شرکت اکتیو تریدز در این باره گفت: ما در سناریویی هستیم که تحت آن سرمایه گذاران هر چیزی که می توانند را به فروش می رسانند.
هر اونس طلا برای تحویل فوری حداکثر ۴.۲ درصد سقوط کرد و به ۱۴۶۵ دلار و ۴۰ سنت رسید. این فلز هفته گذشته ۸.۶ درصد سقوط قیمت داشت که بزرگترین کاهش هفتگی از سال ۱۹۸۳ بود.
بانک مرکزی آمریکا با هدف کاستن از تنشها در بازارهای مالی، روز یکشنبه نرخهای بهره را برای دومین بار در ماه میلادی جاری به صورت اضطراری کاهش داد و اعلام کرد برنامه خرید اوراق قرضه حداقل به ارزش ۷۰۰ میلیارد دلار را در هفته های آینده آغاز خواهد کرد. سایر بانکهای مرکزی جهان هم اقدامات محرک مالی را برای مقابله با بحران ویروس کرونا تشدید کرده اند.
اوله هانسن، مدیر استراتژی کالا در ساکسو بانک اظهار کرد: سیگنالی که بازار سهام مخابره می کند نشان می دهد که تسهیل سیاست پولی علاج کار نیست. با این حال طلا با توجه به تاثیر تورمی سیاستهای مالی دولتهای جهان احتمالا بالاتر خواهد رفت.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۱۴ درصد کاهش، به ۱۲ دلار و ۶۱ سنت رسید که پایینترین قیمت از سال ۲۰۰۹ بود.
هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۲۶ درصد کاهش به ۵۶۴ دلار رسید که پایینترین قیمت از سال ۲۰۰۲ بود.
هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۱۰ درصد کاهش، به ۱۶۲۶ دلار و ۵۳ سنت رسید که پایینترین قیمت از سپتامبر بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.