«طی روزهای گذشته کلیپی از فرد مدعی طب اسلامی در بیمارستانهای کشور منتشر شده که این اقدام تشویش اذهان عمومی وغیرقانونی است که امیدواریم طی روزهای آینده دادستان ویژه روحانیت به این موضوع ورود کند.»
به گزارش «تابناک»، در روزهایی که ساعت به ساعت و دقیقه به دقیقه بر شمار مبتلایان به ویروس کرونا و جان باختگان کووید ۱۹ در سراسر جهان افزوده میشود، ابهاماتی در کشورمان شکل میگیرند و افکار عمومی را به خود مشغول میکنند که بعضا بسیار عجیب هستند و اگر به سرعت پاسخ داده نشوند، ممکن است اشکالاتی جدی به وجود آورند.
رویدادهایی مانند تغییر در روند آماردهی روزانه مبتلایان به کووید ۱۹ در کشورمان که از امروز در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان قرار گرفت تا ابهام درباره عملکرد آزمایشگاههایی که برای انجام تست کرونا (در ازای دریافت مبالغی هنگفت) تبلیغات را در دستور کار قرار دادهاند و همچنین چگونگی حضور آزادانه و فعالیت برخی مدعیان طب اسلامی در بخشهای درمانی.
نکاتی که دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت کشورمان را مجاب به پاسخگویی کرده است. پاسخ به ابهاماتی که یکی از آنها از زبان خودش و در نشست امروز اعلام آمار روزانه مبتلایان، جان باختگان و بهبودیافتگان کووید ۱۹ در ایران از ظهر روز یکشنبه تا ظهر امروز (دوشنبه) بیان شده است؛ اینکه از امروز قرار نیست آمار تفکیکی مبتلایان در هر استان اعلام شود!
اما چرا؟ چرا چنین تصمیم عجیبی اتخاذ شده است؟ آن هم در زمانی که هنوز برخی از هموطنانمان شیوع ویروس و بیماری ناشی از ابتلا به آن را جدی نگرفتهاند و بر این باورند که برخی نقاط شیوع ویروس نداشته و بر این اساس با خیال راحت به سفر رفتهاند؛ آیا برچیدن بساط آمار مبتلایان به تفکیک استانها موجب نمیشود که این باورها تقویت شوند؟ آیا اساسا جایی در ایران هست که عاری از ویروس کرونا باشد؟
جهانپور در پاسخ به این سوال «تابناک» تاکید میکند که «خیر؛ هیچ نقطه عاری از ویروس کرونا در کشور نداریم.» جملهای که در ادامه آن میگوید: یکی از دلایلی که موجب شده ارائه آمارهای تفکیکی استانی را متوقف کنیم، مقابله با همین باور است که برخی فکر میکنند استانی کمتر آلوده شده یا شهری آلودگی ندارد، در حالی که این گونه نیست و هیچ نقطهای از کشورمان عاری از ویروس کرونا نیست.
وی در ادامه با اشاره به افزایش ظرفیت تستهای کرونا در کشورمان به ۶ هزار تست در روز میگوید: با رسیدن آزمایشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت به ۵۸ آزمایشگاه و افزایش ظرفیت تست به ۶ هزار در روز، روند بیماریابی در کشورمان سرعت خواهد گرفت و در نتیجه احتمالا در روزهای آتی شاهد افزایش آمارها خواهیم بود، اما از آنجایی که بیماریابی در استانهای مختلف با شدت و ضعفهایی در حال پیگیری است و قصد داریم روحیه همکارانمان را در استانهای مختلف حفظ کنیم، دیگر آمارهای تفکیکی در استانهای مختلف را ارائه نخواهیم کرد!
سوال مهم بعدی که مدتیست ذهن بسیاری از مردم را به خود مشغول کرده، ادعای برخی آزمایشگاهها برای انجام تست کروناست. آزمایشی که برای انجامش تبلیغ میشود و میتوان با پرداخت چند صد هزار تومان، برای انجامش متقاضی شد، با این یادآوری که برخی آزمایشگاهها ابایی ندارند از اینکه به مشتریان بگویند این آزمایش را با کیتهای ویژه به انجام میرسانند!
ادعایی گزاف که پیشتر هم رد شده، اما تبلیغات ادامهدار برخی آزمایشگاهها سخنگوی وزارت بهداشت را مجاب میکند که بار دیگر در این باره بگوید: اگر آزمایشگاهی از مراجعین تست کرونا میگیرد، قطعا مورد تایید ما [وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی]نیست چراکه آزمایشگاههای مورد تایید ما تنها نمونههایی که از مراکز درمانی به ایشان ارجاع داده میشود را مورد ارزیابی قرار میدهند و از مراجعان حضوری نمونه نمیگیرند.
سومین ابهامی که طی روزهای اخیر مطرح شده و ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده، حضور برخی مدعیان طب اسلامی در بخشهای درمانی بیمارستانی و تجویز نسخههای خودشان برای شفای بیماران کرونایی است. رویدادی که توسط این مدعیان فیلم برداری شده و بازتاب وسیعی در شبکههای اجتماعی یافته و این سوال را به دنبال داشته که آیا بیمارستانها اینقدر بی قاعده و قانون هستند که هر کسی بتواند به بخش بیماران کرونایی برود و بدون رعایت اصول و مقررات درمانی و حتی قواعد پیشگیرانه و اصول سلامتی، نسخه درمانی بپیچد و اجرا کند؟!
سوالی که روز گذشته هم دکتر جهانپور به آن پاسخ گفته و تاکید کرده بود که این دست امور، مداخله در امور درمانی و تخلف است و جز آن افراد، آنهایی که زمینه حضور ایشان در بخش و بیمارستان را فراهم آورده بودند هم مستوجب عقوبت هستند و مجازات خواهند شد. پاسخی که امروز به تفصیل مورد تاکید سخنگوی وزارت بهداشت قرار گرفت تا بگوید: این افراد به نام طب اسلامی و با تبلیغات کاذب به دنبال کسب درآمد هستند که امیدواریم طی روزهای آینده دادستان ویژه روحانیت به این موضوع ورود و با ایشان برخورد کند.
وی در پایان با برشمردن سه دلیل برای برخورد با این افراد، گفت: این افراد در امر درمان مداخله کرده و مرتکب تخلف شدهاند، موجب خدشه دار شدن اعتماد به نظام درمانی و تشویش اذهان عمومی شده و همچنین اخیرا توهینهایی متوجه مسئولان ارشد مملکت کردهاند و بر این اساس انتظار میرود که مراجع قضایی با شدت به این موضوع ورود کرده و برخورد لازم را انجام دهند.