جهانگیری: نیاز باشد تعطیلی‌ها ادامه خواهد داشت

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برخی پیشنهادات مبنی بر استمرار تعطیلی‌ها خاطرنشان کرد: اگر نیاز باشد و ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اعلام کند، تعطیلی‌ها استمرار خواهد داشت.
کد خبر: ۹۶۸۴۱۹
|
۰۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹ 27 March 2020
|
11634 بازدید
|
۶

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، در ارتباط ویدئوکنفرانسی با ستاد ملی مدیریت بیماری کرونای استان اصفهان، ضمن تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه اظهار داشت: استان اصفهان چشم‌وچراغ ایران است و از هر نظر برای کشور استانی استراتژیک و راهبردی محسوب می‌شود و تأثیرگذاری این استان نیز در سطح ملی است.

جهانگیری با بیان اینکه مردم استان اصفهان در تاریخ کشور، پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نقش تعیین‌کننده و کارساز داشته‌اند، خاطرنشان کرد: مردم استان اصفهان در مشکلات و مسائل مختلف قوت قلبی برای مسئولین کشور بودند و نقش نخبگان و علمای این استان در همه مقاطع کارساز و تعیین‌کننده بوده است.

وی همچنین از شهرستان کاشان به‌عنوان شهرستانی مهم، بزرگ و تاریخی برای کشور یاد کرد و گفت: باید مسائل و مشکلات این شهرستان در خصوص کرونا به‌صورت جدی پیگیری و از تأمین اقلام مورد نیاز درمان مردم در این شهرستان اطمینان حاصل شود.

معاون اول رئیس‌جمهور ویروس کرونا را دغدغه‌ای ملی و جهانی توصیف کرد و گفت: این ویروس نوظهور و عالمگیر به چالشی بزرگ برای جهان تبدیل شده است و حتی کشور‌های مهم و صنعتی نیز برای مقابله با این ویروس و تبعات آن، با چالش‌های جدی روبه‌رو شدند.

جهانگیری با تأکید بر اینکه سلامت مردم کشور مهمترین اولویت دولت است و نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن عبور کرد، افزود: خوشبختانه همه نهاد‌های حاکمیتی، بخش‌های دولتی و خصوصی و آحاد مردم متحد شده‌اند و با انسجام و همدلی برای مقابله با ویروس کرونا مشارکت دارند.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: انسجامی که امروز در کشور برای مقابله با ویروس کرونا شکل گرفته است همانند اتحاد و انسجامی است که در دوران دفاع مقدس وجود داشت به‌گونه‌ای که همه بخش‌ها پای کار هستند و علاقه دارند قدمی در مسیر مدیریت و مقابله با ویروس کرونا بردارند.

جهانگیری با یادآوری اینکه دولت از ابتدای شیوع کرونا اکثر بخش‌های اصلی خود را تعطیل کرد، گفت: دولت از دهم اسفندماه دانشگاه‌ها و مدارس را تعطیل کرد و به‌جز بخش بهداشت و درمان که تأکید شد باید به‌صورت تمام‌وقت و سه‌شیفت فعال باشد، از کارکنان سایر بخش‌های دولت خواسته شد که در حد ضرورت و به‌صورت دورکاری و شیفتی در محل کار حضور داشته باشند و دلیل این حضور نیز تأمین نیاز‌های روزانه مردم بود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در بخش‌های مذهبی نیز کار بزرگی در کشور انجام شد، از علما، مراجع و در رأس همه مقام معظم رهبری برای تصمیم‌گیری در خصوص تعطیلی اماکن مذهبی کشور قدردانی کرد و گفت: در تاریخ کشور سابقه نداشته که حرم‌های مطهر و نماز‌های جمعه تعطیل شوند. این تعطیلی‌ها نشان می‌دهد که اگر می‌خواهیم با ویروس کرونا مبارزه کنیم و اگر سلامت مردم موضوع اصلی جامعه است، مردم باید در خانه بمانند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

جهانگیری با ابراز اینکه گاهی در درک مشترک از خطر کرونا تفاهم در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: اگر ادراک مشترک از این خطر بزرگ میان همه مسئولین و مردم وجود داشته باشد، دیگر نباید شاهد اقدامات متناقض نظیر به سفر رفتن تعدادی از خانوار‌ها در این شرایط باشیم.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد که ۸۵ درصد مردم در برخی استان‌ها به سفر نرفته‌اند، اما ۱۵ درصد باقی‌مانده یا خطر کرونا را جدی نگرفته‌اند و یا به سلامت خود و دیگران بی‌توجه هستند چرا که هر فرد مبتلا می‌تواند تعداد زیادی از اطرافیان و افراد دیگر را نیز درگیر کند.

جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش‌های مسئولین استان اصفهان از تولید ده قلم کالای دانش‌بنیان برای مقابله با کرونا تصریح کرد: استان اصفهان مانند همیشه می‌درخشد و گزارش ارائه‌شده از اقلام دانش‌بنیان تولید‌شده گزارشی خوب و قابل تقدیر است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی پیشنهادات مبنی بر استمرار تعطیلی‌ها خاطرنشان کرد: تا امروز بخش‌های زیادی از دولت و نظام برای جلوگیری از گسترش کرونا تعطیل شده‌اند و اگر نیاز باشد و ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اعلام کند این تعطیلی‌ها استمرار خواهد داشت.

جهانگیری نقش مردم در پیشگیری از گسترش ویروس کرونا را تعیین‌کننده دانست و گفت: مردم باید به درخواست ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنی بر در خانه ماندن پاسخ مثبت دهند و از خروج از منزل به‌جز در موارد ضروری پرهیز کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: مردم باید بدانند که موارد ضروری شامل دید و بازدید‌های عید و ملاقات با خویشاوندان نیست و این گونه رفت‌وآمد‌ها را باید به دوران پس از ویروس کرونا موکول کنند. موارد ضروری برای خروج از منزل فقط شامل موارد اضطراری نظیر مراجعه به بیمارستان و یا تأمین نیاز‌ها و اقلام ضروری است.

جهانگیری با تأکید به اینکه "ایامی نظیر سیزده‌به‌در را در پیش داریم و باید از برگزاری این گونه مراسم به‌طور جدی پرهیز کنیم" خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که تبعات ویروس کرونا فقط به حوزه سلامت محدود نمی‌شود بلکه ابعاد اجتماعی و اقتصادی آن نیز بسیار گسترده است به همین دلیل باید تا حد ممکن از گسترش این ویروس جلوگیری کنیم.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: به‌دلیل عدم توجه درصد اندکی از مردم به هشدارها، از امروز ناچار هستیم با مردم از طریق باید‌ها و نباید‌های حکومتی صحبت کنیم و اگر افرادی به این الزامات که به‌نفع جامعه است توجه نکنند با آن‌ها برخورد خواهد شد و متحمل جریمه و مجازات می‌شوند.

جهانگیری اضافه کرد: البته محدودیت‌ها و تعطیلی‌هایی که اعمال خواهند شد مربوط به پارک‌ها، تفرجگاه‌ها و مراکز تجاری است که محل اجتماع مردم خواهد بود، اما فروشگاه‌ها و مراکزی که مسئول تأمین نیاز‌های مردم هستند تعطیل نخواهد شد و حتی به‌صورت ۲۴ ساعته خدمت‌رسانی خواهند کرد.

معاون اول رئیس جمهور یکی از تبعات ویروس کرونا را تبعات اقتصادی عنوان کرد و گفت: با وجود محدودیت مالی، دولت برای گروه‌های آسیب‌پذیر و اقشار ضعیف جامعه، یارانه، کمک‌های معیشتی و بسته‌های حمایتی پرداخت می‌کند و تسهیلاتی نیز به‌صورت قرض‌الحسنه برای صاحبان کسب‌وکار‌های کوچک که دچار آسیب شده‌اند در نظر گرفته شده است.

جهانگیری همچنین با اشاره به مسائل بنگاه‌های اقتصادی استان اصفهان و کسب‌وکار‌های مرتبط با گردشگری استان که به‌دلیل کرونا با مشکلات جدی روبه‌رو شدند، خاطرنشان کرد: امروز تصمیم مهمی در ستاد اقتصادی دولت اتخاذ و مقرر شد ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد به این بنگاه‌ها پرداخت شود البته با این شرط که این بنگاه‌ها نیرو‌های شاغل خود را حفظ کنند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از پوشش صندوق بیمه بیکاری برای افرادی که در این ایام کار خود را از دست دادند خبر داد و گفت: در مجموع دولت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات و کمک‌های حمایتی برای کاهش تبعات اقتصادی کرونا اختصاص داده است.

جهانگیری در ادامه سخنان خود از کادر پزشکی، درمانی، پرستاران و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های استان اصفهان قدردانی کرد و گفت: استان اصفهان از ظرفیت بالایی در حوزه درمان برخوردار است و نیرو‌های بخش بهداشت و درمان این استان در این دوره نشان دادند که مانند یک مجاهد در صف مقدم مبارزه حضور دارند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از مردم استان اصفهان، علمای این استان و به‌خصوص آیت الله مظاهری که از مراجع بزرگ تقلید هستند و نیز از استاندار، مدیران استان، نیرو‌های مسلح و سایر بخش‌های فعال در مقابله با کرونا قدردانی کرد و گفت: امیدوارم استان اصفهان با ظرفیت‌های گسترده و برخورداری از مردمی با فرهنگ، علما و نخبگان بتواند در ریشه‌کن کردن و شکست دادن ویروس کرونا پیشتاز باشد.

در این جلسه که وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان غذا و دارو، مدیرعامل سازمان حمایت مصرف‌کنندگان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و نماینده سازمان برنامه و بودجه نیز حضور داشتند، استاندار اصفهان از طریق ویدئوکنفرانس گزارشی از میزان شیوع ویروس کرونا در این استان و اقدامات صورت‌گرفته برای مقابله با این بیماری ارائه کرد و افزود: خوشبختانه با اقدامات صورت‌گرفته وضعیت نسبت به روز‌های نخست بهبود یافته است و به‌سمت ثبات در حرکت هستیم.

رضایی ادامه داد: البته نگران هفته آینده هستیم که برخی مسافران به استان‌ها بازمی‌گردند، اما تمهیدات و تدابیر لازم برای ساماندهی این موضوع انجام شده است.

وی همچنین گزارشی از وضعیت شهرستان کاشان و تعداد مبتلایان، بهبودیافتگان و جانباختگان این شهرستان ارائه و اضافه کرد: پس از اعزام نماینده ویژه وزیر بهداشت به کاشان، چند روزی است که وضعیت بهتر شده است و رو به بهبود در حرکت هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گزارشی از تعداد افراد بستری و تعداد بهبودیافتگان ارائه کرد و به تشریح نیاز‌های استان نظیر افزایش بخش‌های آی‌سی‌یو پرداخت.

در این ویدئوکنفرانس همچنین یکی از مدیران استان اصفهان گزارشی از تولید ده قلم کالای دانش‌بنیان برای مقابله با ویروس کرونا توسط نخبگان استان ارائه کرد که دوربین اندازه‌گیری دمای بدن، دستگاه ضدعفونی‌کننده محیط، فیلتر‌های تصفیه هوا، دستگاه‌های ضدعفونی برای اماکن عمومی، جعبه استریل‌کننده خرید توسط تابش پرتو نور فرابنفش و تولید انواع ماسک از جمله این اقلام بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۶
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
آقای جهانگیری عزیز !!! فکر کنم رئیس جمهور محبوب و عزیز و زحمتکش و مدیر و مدبر ، تازه صبح جمعه آینده ، متوجه عمق فاجعه بشوند و شاید تعطیلیهای آبکی را تمدید کنن ! چرا آبکی گفتم ؟ مگه شما ادادات و بانکهارو تعطیل کردین ؟ نه ! پس حالا حالاها با این ویروس کار داریم و هر چقدر بیشتر کش بدین ؛ مملکت در دراز مدت ، بیشتر متحمل ضرر و زینهای اقتصادی کلان خواهد شد ! پس بابد گفت با این مدیریت جالبتون ، خسته نباشید !!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
نوشداروپس ازمرگ سهراب
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
۲۰۰ میلیارد دلار طبق گفته رییس جمهور (دهم دیماه ۹۸) خسارت سالیانه دشمنی با آمریکاست! یعنی هر ایرانی سالی ۲۵۰۰ دلار معادل حدود ۴۰ میلیون تومان از دست میده، خیلی ها به این پول نیاز صددرصد دا ند، آیا وقتش نرسیده به این دشمنی بیهوده و پرهزینه از جیب ملت خاتمه بدیم؟!
ناشناس
|
Czechia
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
اگر قرار به ادامه دار شدن تعطیلی ها هست حداقل حقوق رو به حساب سرپرستان خانواده واریز کنید.
مردم میتونن برای کار کردن از منزل خارج نشن اما نمیتونن بدون درآمد مواد غذایی بخرن و زنده بمونن!
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
این کاربایددوهفته پیش انجام میشدنه الان،روحانی ودولتش معلوم نبودباکی لج کردن تسویه حسابهای شخصی تون روبزاریدبرای بعد،دولت واقعابی خیاله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
این کارها باید زودتر انجام میشد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟