کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با «بورس تابناک» مطرح کرد

بورس بازان سال استثنایی را پشت سر گذاشتند/ معرفی گزینه‌های مناسب سرمایه گذاری در سه ماهه نخست سال/ پیش بینی فعالان بازار از قیمت دلار نیمایی

در سال جاری عقب‌ماندگی بازار سرمایه نسبت به بازار‌های موازی از بین رفته و بنابراین رشد بازار مشمول همه شرکت‌ها نمی‌شود، برخی شرکت‌ها بیش از ارزش ذاتی رشد کرده‌اند لیکن بخش عمده سهام و گروه‌ها می‌توانند با توجه به شرایط رشد کنند.
کد خبر: ۹۶۸۴۴۲
|
۰۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۳ 27 March 2020
|
31785 بازدید
|

رکود ناشی از کرونا مقطعی خواهد بود/ تفاوت اساسی شرایط بازار سرمایه در سال 99/ سال 98 سال استثنایی بورس بود/ معرفی گزینه های مناسب سرمایه گذاری در سه ماهه نخست سال

تابناک اقتصادیکارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تفاوت اساسی سال جاری با سال گذشته این است که در سال 1398 همه گروه‌ها و نمادها با رشد مواجه شدند ولی سرمایه‌گذاران باید مراقب باشند، گفت: در سه ماهه نخست امسال نمادهای بانکی، بیمه‌ای و همچنین داروی ها همچنان با بازدهی خوبی مواجه هستند.

احمد اشتیاقی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس تابناک با برشمردن ده عامل محرک رشد شاخص در سال 98 اظهار کرد: باید بررسی کنیم از این ده عامل، کدام یک همچنان در سال ۹۹ پابرجا بوده و باعث رشد بازار خواهد بود و کدام یک دیگر محرک بازار نیستند.

وی گفت: جریان نقدینگی فزاینده ورودی به بازار در سال ۹۸، افزایش نرخ دلار نیمایی، رکود در سایر بازارهای موازی و عقب‌ماندگی بازار سرمایه نسبت به آن‌ها، تجدید ارزیابی‌ها شرکت‌ها( تنها شرکت‌های ماده ۱۴۱ مشمول نبوده و همه شرکت‌ها می‌توانستند از این پتانسیل استفاده کنند)، کاهش سود نرخ سپرده بانکی، ارزش جایگزینی شرکت‌ها (که مورد توجه فعالان قرار گرفت در حالی که سابقاً وزن کمتری به آن می‌دادند)، تورم انتظاری عموم جامعه و سرمایه گذاران که بیش از سود سپرده بانکی خواهد بود، تثبیت و در حقیقت نوسان اندک قیمت نفت طی سال 98، تولید و فروش شرکت‌ها که طی سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ کاهش نداشت و در بعضی شرکت‌ها افزایش تولید را نیز شاهد بودیم و افزایش p/e انتظاری بازار از ۵ به 7 عوامل موثر بر بازار در سال گذشته بودند.

وی ادامه داد: اتفاقات اخیر در حقیقت به کاهش ۵۰ درصدی قیمت نفت و همچنین فرآورده های نفتی به تبع آن، افت قیمت سایر کامودیتی ها (قیمت مس ۲۵ درصد بود، روی ۱۵ درصد) باعث از بین رفتن این عامل در سال 99 شد در حالی که در سال ۹۸ کامودیتی ها عموماً تثبیت شده  یا با نوسان اندک مواجه بودند.

اشتیاقی با بیان اینکه بنابراین این عامل دیگر در سال ۹۹ وجود نخواهد داشت و در سال جاری قاعدتاً نمی‌توان بر این عامل با توجه به کاهش قیمت‌ها حساب کرد،افزود: نکته منفی دیگر در خصوص میزان تولید و فروش شرکت‌ها است که با توجه به ویروس کرونا، رکودی در اقتصاد دنیا و کشور ما نیز ایجاد خواهد شد.

وی تاکید کرد: این کاهش تولید مقطعی خواهد بود و با توجه به همه جوانب و همچنین سبز شدن برخی کامودیتی ها، می‌توان به این نتیجه رسید که تحلیل بازارهای جهانی این است که این رکود کوتاه مدت خواهد بود.

وی ادامه داد: در اقتصاد ایران همچنان عوامل یک تا هفت پابرجا بوده و باعث بهبود شاخص می‌شود و در دو روز ابتدایی معاملات سال نیز 99 شاهد جریان نقدینگی در بازار بودیم و ارزش معاملات خرد نیز افزایش داشت.

اشتیاقی تصریح کرد: متوسط قیمت دلار نیمایی در سال گذشته ۱۲ هزار تومان و آخرین نرخ آن در سال ۹۸، ۱۳۸۰۰ تومان بود که با توجه به عدم خوش‌بینی به رفع تحریم‌ها در سال جاری پیش بینی این است که نرخ دلار نیمایی افزایشی خواهد بود به طوری که فعالان بازار متوسط نرخ دلار نیمایی در سال جاری را ۱۵۵۰۰ تومان پیش‌بینی می‌کنند، با توجه به میانگین ۱۲ هزار تومانی دلار نیمایی در سال ۹۸، شاهد رشد ۳۰ درصدی قیمت دلار نیمایی در تحلیل‌ها هستیم که می‌تواند سودآوری شرکت‌ها را با افزایش مواجه کند و کاهش قیمت کامودیتی ها در برخی گروه‌ها را نیز جبران کند.

وی تاکید کرد: در خصوص بازارهای موازی، بازار مسکن در اوج خوش‌بینی در سال ۹۹، ۲۰ % یعنی کمتر از تورم انتظاری افزایش خواهد داشت، تورم انتظاری فعالان برای سال ۹۹ حدود %۲۵ تا ۳۰ % با توجه به کسری بودجه و افزایش ۲۵% حجم نقدینگی است.

به واسطه این موضوع و اهرمی بودن بازار سرمایه، بورس همچنان نسبت به بازار مسکن با بازدهی حداکثر 20 درصدی بازدهی برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر خواهد بود و همچنان پول در بازار سرمایه باقی خواهد ماند و شاهد ورود نقدینگی‌های جدید نیز به بازار خواهیم بود.

اشتیاقی با اشاره به موضوع تجدید ارزیابی‌ها شرکت‌ها نیز گفت: بسیاری از شرکت‌ها هنوز از این پتانسیل استفاده نکرده‌اند، در حقیقت چنانچه شرکت‌های بنیادی و بزرگ بازار از این موقعیت بهره ببرند، به دلیل اقبال عمومی سرمایه‌گذاران به این فرآیند، این موضوع همچنان عامل مثبتی در سال ۹۹ خواهد بود و به نظرمی رسد همه بانک‌ها و بیمه‌ها از آن استفاده خواهند کرد چرا که برای بهبود کفایت سرمایه لازم است این اقدام را در دستور کار قرار دهند.

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی، تثبیت سود سپرده بانکی بوده و حتی چنانچه شرایط موجود باشد آن را کاهش نیز می‌دهد، تاکید کرد: بانک مرکزی با عملیات اوراق باز به راحتی نرخ بهره را کنترل می‌کند و بنابراین بازار با تهدید از این ناحیه مواجه نیست.

اشتیاقی با بیان اینکه بسیاری از شرکت‌ها به دلیل ارزش جایگزینی با رشد مواجه خواهند شد، ادامه داد: عامل افزایش p/e تحلیلی از ۵ به ۷ در سال 98 خنثی خواهد بود و به نظر می‌رسد نه موجب رشد و نه محرک افت بازار خواهد بود.

مدیرعامل کارگزاری بانک آینده با بیان اینکه این عوامل مثبت می‌توانند رکود ناشی از ویروس کرونا و افت کامودیتی ها و نفت را پوشش دهند، تصریح کرد: فرق اساسی سال جاری با سالی که گذشت این است که در سال گذشته همه گروه‌ها و نمادها با رشد مواجه شدند ولی سرمایه‌گذاران در سال جاری باید مراقب باشند، سال ۹۸ سال استثنایی بود.

وی ادامه داد: در سال جاری عقب‌ماندگی بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی از بین رفته و بنابراین رشد بازار مشمول همه شرکت‌ها نمی‌شود، برخی شرکت‌ها بیش از ارزش ذاتی رشد کرده‌اند لیکن بخش عمده سهام و گروه‌ها می‌توانند با توجه به شرایط رشد کنند.

اشتیاقی در خصوص گروه‌ها و صنایع با پتانسیل و بازدهی مناسب در سال جاری گفت: با توجه به دو عامل محدود کننده گروه‌هایی که از افت قیمت نفت و سایر کامودیتی ها متأثر می‌شوند در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سایر نمادها کمتر مورد اقبال خواهند بود.

وی با بیان اینکه سال مالی را باید به چهار دوره سه ماه تقسیم کرد، ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال نمادهای بانکی، بیمه‌ای و همچنین دارویی‌ها همچنان با بازدهی خوبی مواجه هستند، در گروه دارویی محصولات کماکان با دلار ۴۲۰۰ تومانی ارزش‌گذاری می‌شود اگر مبنای ارزش گذاری آنان در سال جاری تغییر و بر اساس قیمت دلار نیمایی باشد به سودآوری آن‌ها کمک خواهد کرد، همچنین در نمادهای خوراکی کماکان با دلار ۴۲۰۰ تومانی ارزش گذاری می‌شوند.

اشتیاقی در پایان گفت: در برخی گروه‌ها شاهد افزایش تولید و فروش به دلیل بیماری کرونا هستیم مثلاً گروه شوینده، همچنین برخی تک نمادهایی که قیمت‌گذاری خدمات آن‌ها مبتنی بر قیمت جهانی نبوده و داخلی است مثل گروه مخابرات یا گروه های آی تی محور به نظر می‌رسد امسال بازدهی خوبی خواهند داشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
کرونا+سقوط شدیدقیمت نفت+رکودبیسابقه=نابودی بورس نورچشمی درسال ۹۹
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
حالا شما چرا ناراحتی؟دلار خریدی؟اول که بهانتون رشد اقتصادی بود حالاهم که رشد اقتصادغیرنفتی مثبت شده میگید سقوط شدید قیمت نفت!خب این یعنی به کل گروههای بورس مربوط میشه؟مثلا ربطش به گروه غذایی بورس چیه؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
نابودی بورس نورچشمی ارزوی خیلیهاست واین ارزودرسال ۹۹ تحقق خواهدیافت
بهزاد
| France |
۰۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
سکته نکنی واسه قندت ضرر داره فشارت میفته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
درسال ۹۹ شاهدنابودی سرمایه سهامدارن بورس خواهیم بود (:
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
الهی آمین ، الهی آمین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
بورس بازار سرمايه ، جمع كردن سرمايه هاى كوچك و رونق توليد را از دست داد و شد قمارخانه - حرفه اى ها در ماه هاى دى و بهمن خريدند و در اسفند فروختند تا ٤٠٪‏ سود كردند
بهزاد
| France |
۰۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
ایشالله امسال سقف خونه تو و بقیه بدخواها رو سرت خراب میشه. الهی آمین.
ناشناس
|
Canada
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
در مورد بورس:شب دراز است و قلندر بیدار!!!
ناشناس
|
Luxembourg
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
عده ای رانتخوار به اسم بورس پول قمار به جیب زدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
سئوالی دارم آیا افزایش قیمتها و شاخص ها در بخش مسکن، بورس و طلا و ارز نشانه موفقیت اقتصادی است و از سلامت این بخشها در اقتصاد خبر میدهد؟ زهی خیال باطل اگر این سودهای کاذب و حباب گونه را مثل آقای مصاحبه شونده مثبت تلقی کنیم! وای بحال ما اگر افزایش قیمت را بفرض در بخش مسکن نشانه رونق بدانیم! متاسفانه این چیزی است که در تحلیل اغلب شبه کارشناسان نمود دارد. چرا؟ چون بازار بر پایه تعادل و نظارت قرار ندارد بلکه سودپرستی بدون ملاحظات اقتصاد خرد یا کلان تفکر حاکم بر بازارهای مزبور استو چیزی که اجازه رسیدن بازار و اقتصاد خانوار به تعادل را نمیدهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
باید به اقای اشتیاقی گفت شما که کارگزاربانک اینده هستید پس نتیجه این است که سپرده گذاری دربانک درسال ۹۹ بهترین گزینه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
این اقای کارشناس خودش تهصص زیاد دربورس داره وکارگزار بورس بانک اینده است ( اقای اشتیاقی) ایشان تلویحا به بورسی ها گفت سال ۹۸ سال استثنایی بود ودزسال ۹۹ نباید چنین انتظاری داشت وفقط نمادهای بانکی و،،، درسه ماهه اول خوب است معنی این حرف یعنی ریزش بورس وتلویحا به این موضوع اشاره کرد ودرمورد ریزش قیمت مسکن هم همان حرفهای کارشناسان قبلی راگفت که درست گفتند وگفت دراوج خوش بینانه برای مسکن تورم انتظاری ۲۰ درصد واین درحالی است که سپرده بانکی ۲۰ درصد سود میده نتیجه اینکه درصحبت ایشان مشهودبود ریزش بورس ورکود بازارمسکن وریزش قیمت مسکن درسه ماه دوم ازان چهار سه ماهی که تقسیم کردند لذا باید منتظرباشیم وببینیم بورس ومسکن چگونه نفسهای اخر خودراخواهند کشید باسپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
این دلاردارها چرا اینقدر از صعود بورس عصبانی اند! دلار بدون پشتوانه هست هی آمریکا کاغذو چاپ میکنه روش مینویسه مثلا 100 دلار 20 دلار بدون پشتوانه،درضمن آمریکا بدهی زیادی هم داره.هند و چین در آینده از لحاظ اقتصادی آمریکا را پشت سر خواهند گذاشت و دلار تضعیف خواهد شد
پاسخ ها
شعله کار
| Germany |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۸
کشور چین و هندوستان از نظر کشش مالی خیلی وقت است که آمریکا را پشت سر گذاشته اند فقط با یک اختلاف که هندوستان پستوی حیاط خلوت آمریکا بوده و چین هنوز نمیتواند خود به تنهایی با تکیه به جاده ابریشم بدون باج دهی به وال استریت در کشورهای مسیر به نوایی برسد. البته در مورد چین سوال فقط دو تا پنج سال است که ناف خود را از آمریکا بریده و روی پای خود با نیروی انسانی و پشتیبانی آتش روسیه حکومت آمریکا را بزباله دان تاریخ بسپارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
شما که می فرمایید بهترین محل سرمایه گذاری بورس است .لطفا بفرمایید که کدامیک از شرکتهای موجود درتابلو بورس سود واقعی داشته که مردم باخیال راحت در بورس سرمایه گذاری کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من نمی دانم افزایش قیمت سهام یک شرکت در ایران بر چه اساسی است؟!
پاسخ ها
مجاهدى همدانى
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
بورس نيست قمار خانه است ديديم و خواهيم ديد
بهزاد
| France |
۰۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
شما ذهنتو درگیر نکن
alireza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۹
چرا بعضی ها اینقدر از رشد بورس ناراحت هستند !
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟