با وجود آنکه تعطیلات نوروزی عملاً میبایست به انتهای خود میرسید اما شرایط ویژه باعث شده نه تعطیلات به انتها نزدیک شود و نه اغلب مردم بتوانند از خانه خارج شوند و در این شرایط احتمالاً پر کردن کنداکتور شبکههای تلویزیونی پیچیده خواهد بود؛ خلایی که میتوان با پخش شماری از سریالهای باکیفیت خارجی و هزینه بسیار اندک پر کرد و روندی که بدون هیچ دلیل مشخصی متوقف شد، را از سر گرفت.
به گزارش «تابناک»؛ تلویزیون ایران برای دوره طولانی، سریالهای مطرح دنیا را پخش میکرد که از آن جمله میتوان با «ارتش سری»، «لبه تاریکی»، «شرلوک هلمز»، «هرکول پوارو» و... اشاره کرد. سیاست پخش سریالهای خارجی از نقطهای متوقف شد. استثنای این قاعده پخش ناقص سریال هاوس آو کاردز و فرار از زندان بود اما در مقابل سیل فیلمهای سینمایی خارجی، دوبله و از شبکههای مختلف پخش شد که این پخش تا امروز تداوم دارد. مشخص نیست چرا پخش سریالهای این کشورها محدود و پخش فیلمهای هالیوودی توسعه یافته اما سیاست عجیب و دوگانهای است.
حذف این سریالها باعث شد گروه وسیعی سراغ دانلود این سریالهای خارجی و تماشای آنها با زیرنویس بروند و گروهی که میتوانستند نسخه دوبله شده سریالهای تازه و فصلهای تازه سریالهای قدیمی نظیر هرکول پوارو را از تلویزیون تماشا کنند، این سریالها را با زیرنویس فارسی در مانیتورهای کامپیوترهایشان ببینند. در عوض، مجموعهای از سریالها با هزینهای گزاف تهیه شده که بسیاری از آنها به لحاظ کیفی به مراتب سطح پایین تری نسبت به سریالهای خارجی داشتند که صرفاً با دوبله قابلیت پخش مییافتند و یک امکان ارزان برای پر کردن آنتن تلویزیون بودند.
این امکان اکنون نیز فراهم است و در شرایطی که امکان تولید سریالها نیست و تلویزیون پخش برخی سریالهایی که برای رمضان آماده کرده بود را برای سرگرم کردن مردمی که به واسطه کرونا در خانه ماندهاند، در دستور کار قرار داده، دوبله سریالهای روز جهان و پخش از شبکههای مختلف، زمینه بازنگری در سیاست حذف این محتوا پرمخاطب فراهم نموده است. البته صرفاً سریالهای تلویزیون نیستند که پخششان متوقف شده و در گذشته برنامههای پرمخاطب وسیعی بودند که این گونه پخش میشدند اما به نظر میآید سریالها پراقبالترین بخش بوده و خواهند بود.
سال هزار و سیصد و نود و نه آغاز متفاوتی نداشت و برخلاف سالهای پیشین، مردم امکان مسافرت به دیگر کشورها و نقاط توریستی داخل کشور را نداشتند. در این شرایط با تداوم ماندن در خانه، قاعدتاً فراگیرترین گزینه تلویزیون است. صداوسیما چه در حوزه اطلاع رسانی و چه در حوزه سرگرمی رقابت دشواری را با شبکههای ماهوارهای فارسی زبان دارد و انتظار چنین است که از این رقابت سربلند بیرون آید.
بنابراین تلویزیون باید دست کم برای هفتهها و چه بسا ماههای متمادی پخش گسترده برنامههای تازه را در دستور کار داشته باشد. مدیران صداوسیما با توجیه لزوم رسیدن برنامهها، حاضر به تعطیلی هیچ پروژهای ـ حتی پروژههایی که قرار است در سالهای آینده تکمیل شود ـ نشدند و از این منظر انتظار میرود ماحصل چنین اقداماتی در هفتههای پیشرو عیان شود و همان گونه که شرایط عمومی بیسابقه است، شمار برنامههای پرمخاطب و جذاب دستاولی که در هفتهها و ماههای آینده از شبکههای مختلف پخش میشود نیز بیسابقه باشد.