یک فوق تخصص بیماریهای ریه از عواقب جبران ناپذیر ترکیب آب و وایتکس به منظور مهار ویروس کرونا گفت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سید علی جواد موسوی فوق تخصص بیماریهای ریه درباره عواقب استفاده از متانول و آسیب به ریهها گفت: متانول به عنوان مایع ضدعفونی کننده شناخته شده است و طبق مطالعات انجام شده میزان اثرپذیری الکل نسبت به صابون بسیار کمتر است.
او افزود: در طی روز شستشوی مکرر دستها و استفاده از الکل برای ضدعفونی اجسام و مهار ویروس کرونا توصیه شده است و به همین علت ممکن است واقعا در اینگونه موارد جذب داشته باشد.
جواد موسوی تصریح کرد: مهمترین معضل پس از استفاده الکل خشکی پوست است که میتواند خطرناک باشد و بهترین توصیه این است که در این روزهای کرونایی مصرف آب و صابون یا مایع را به علت موثرتر بودن، بی ضررتر بودن و کارآمدتر بودن جدی بگیریم.
بیشتر بخوانید: ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا متوجه نمیشوند و بهبود مییابند/ ترس از کرونا، میتواند آدم سالم را مبتلا کند
این فوق تخصص بیماریهای ریه با اشاره به عوارض استفاده از وایتکس اظهار کرد: وایتکس یک ماده ضدعفونی کننده است و همانطور که به میکروبها و ویروسها آسیب میرساند به ریه هم به همان میزان آسیب خواهد رساند.
موسوی تصریح کرد: استفاده زیاد از وایتکس با عواقب جبران ناپذیر مانند ایجاد آسم و ایجاد حساسیت همراه است و ممکن است اگر غلظت آن زیاد باشد به ریههای انسان آسیب برساند و آنها را با مشکل مانند بساری در بیمارستان مواجه کند.
این فوق تخصص بیماریهای ریه ادامه داد: متاسفانه امروزه مردم وایتکس را با آب ترکیب میکنند و سپس به صورت اسپری کردن استفاده میکنند، اما باید بدانید که اینگونه استفاده کردن به مراتب ضررات بیشتری نسبت به استفاده کردن با حالت مایع یا پودر دارد که ضررات، عوارض و آسیبهای جدی به ریه خواهد زد.
جوادموسوی افزود: اگر استفاده از وایتکس در مکانهایی مانند اتاق بسته یا سرویسهای بهداشتی استفاده شود که تهویه مناسب نداشته باشد و همچنین فرد از وسایل حمایتی مانند ماسک استفاده نکرده باشد و مدت زمان طولانی این مواد شوینده را با غلظت بالا مصرف کند عواقب جبران ناپذیری روی ریه خواهد گذاشت.
این فوق تخصص بیماریهای ریه افزود: استفاده مکرر و طولانی مدت از مواد شوینده باعث ایجاد سرفه، خلط و حتی گاهی اوقات خلط خونی و تنگی نفس میشود که در صورت مصرف و تماس مداوم فرد با این مواد شوینده شانس آسم و برونشیت مزمن در آنها افزایش مییابد.
جوادموسوی درباره میزان مصرف مواد شوینده مانند وایتکس گفت: برای استفاده از وایتکس میزانی تعیین نشده است و حتی مصرف کم آن هم باعث آسیب به ریهها خواهد شد و توصیه ما این است که افراد تا حد امکان از این مواد شیمیایی استفاده نکنند.