به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، آمارهای کیفیت هوا حاکی از آن است که کییف پیش از شهرهایی از جمله هانگژو، چونگکینگ و شانگهای چین بالاترین سطح آلودگی هوا را در میان شهرهای بزرگ جهان به خود اختصاص داده است.
وزارت بهداشت اوکراین اعلام کرده است اگرچه فاجعه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ میلادی ابرهایی از مواد هستهای را در سراسر اروپا منتشر کرد، اما خطر جدید آلودگی رادیواکتیو ناشی از آتشسوزی و آلودگیهای اخیر وجود ندارد.
به گفته این وزارتخانه، دود و ابر آلودگی شکل گرفته بر فراز کییف و مناطق اطراف آن تهدید شیمیایی یا رادیولوژی نبوده و زمینه تابش در حد طبیعی است.
با این حال مقامات کییف از حدود ۳.۷ میلیون شهروند این شهر خواستهاند تا علاوه بر ماندن در خانه که با اعمال قرنطینه ناشی از شیوع کروناویروس صورت گرفته، پنجرهها را نیز بسته نگه دارند چرا که این دود میتواند باعث سردرد، سرفه، مشکلات تنفسی، سوزش چشمها، التهاب غشای مخاطی بینی و حنجره و همچنین شماری از بیماریها و آلرژیها شود.
پلیس اعلام کرد که در اوایل ماه جاری آتشسوزی بزرگی توسط آتشافروزان عمدی در جنگلهای اطراف چرنوبیل آغاز شده که این هفته مهار شد، اما آتشسوزیهای جدیدی عصر روز پنجشنبه رخ داد که در اثر وزش بادهای قوی تشدید شد.
آتشسوزی جنگلها همچنین در منطقه ژیتومیر به ثبت رسیده که چند خانه را تخریب کرده و باعث وقوع یک تصادف رانندگی شده که بر اثر آن چند نفر جان باختند.
بنا بر گزارش رویترز، روز گذشته (جمعه) مقامات اوکراین اعلام کردند در حال حاضر هیچ آتشسوزی فعالی در منطقه چرنوبیل یا ژیتومیر وجود ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.